Aktiva seniorer umeå. Seniorhusen 2019-12-02

Kultur för seniorer

aktiva seniorer umeå

Våra speltider är: tisdagar 10. Men dottern är en s. Varje år noterar han hur många fågelarter han hinner se. Jörgen presenterade sig själv som en grubblare och funderare och hade valt ut ett flertal vackra fotografier, som han kommenterade med sakkunskap och humor, alla tagna i Västerbotten. Fredrik Elgh läste upp olika avsnitt från denna biografi och visade på hur den beskriver inte bara Pehr Stenbergs tankar och liv utan även skeenden och personer i hans närhet.

Next

Om Aktiva seniorer Umeå

aktiva seniorer umeå

Men från de aktiva pensionärerna fick hon lite annorlunda svar. Samarbetspartner Aktiva Seniorer är en medlemsorganisation till Medborgarskolan och får därigenom tillgång till Medborgarskolans resurser och omfångsrika studiematerial. För ungdomarna dyker betalningsanmärkningar upp när de vid fyllda 18 år blivit myndiga! Strokarna spred värme och glädje med musik, sång, spex och allsång. Kvinnornas kläder gick i många kulörer, och en liten mörkare kjol eller byxa matchades med färgstarka toppar och jackor. Gruppen Strokarna spred värme och glädje med musik, sång, spex och allsång. Under hundra år byggdes ungefär 600 båtar, varav två tredjedelar gick på export. Han berättade om Regementet som invigdes 1909 och att OfficersMessen från början även fungerade som ordersal.

Next

Vi Seniorer

aktiva seniorer umeå

Denna dag berättade professor Fredrik Elgh om arbetet med att utge umeprästen Pehr Stenbergs dagböcker. Inför en stor publik på ca 300 medlemmar, hälsade sedan ordföranden Willy Brändström välkommen till dagens program som var modevisning med rubriken Glitter och Glamour. Det är en seniorsajt med olika delar och många verktyg för att tillfredsställa flera olika intressen. Vi är en ideell förening — för seniorer av seniorer — som bildades i januari 2005. Detta innebär att det inte är enbart genomfartstrafik som försämrar Umeås luftkvalitet utan vi vardagsbilister bidrar också till det farliga utsläppet som försämrar Umebornas hälsotillstånd. Av verksamhetsberättelsen framgick att 29 olika aktiviteter genomförts, varav 7 studiebesök och 3 bussresor.

Next

Aktiva Seniorer Landet Runt

aktiva seniorer umeå

Lars Flodström avtackades efter det intressanta föredraget och en frågestund med applåder och blommor. Onsdag 7 maj 2014 Aktiva Seniorer gjorde denna dag en bussresa till Skellefteå. Trots att antalet vårdplatser har minskat från 60 st år 1980 till dagens 25 för gynekologi är vården avsevärt bättre. Onsdag den 15 mars kl 13. Uppgifter CogWork Senast uppdaterad 25 november 2019 Jag påminner om att alla föreningar är välkomna att nominera kandidater till styrelseuppdrag i förbundsstyrelsen inför förbundsstämman i Alingsås 8 -9 maj 2020. Liksom för 2 och 5 år sedan framförde Musikal-akademien vid Strömbäcks folkhögskola delar av sin julkonsert.

Next

Aktiva Seniorer Landet Runt

aktiva seniorer umeå

Hur man kan klara sig utan hemtjänst alternativt underlätta kvarboende på äldre dar är en central fråga. Biblioteken, bokhandlarna och föreningarna inbjuder till möten med olika författare. Välkomna att gå en kurs i silversmide måndagar 14. En särskild ansökningsblankett skall användas. Efter att ha prövat på att spela gitarr och blockflöjt blev det slutligen fiol. Det var en stor skara nöjda seniorer som tackade för det synnerligen intressanta besöket och lämnade Arkitekthögskolan en strålande, vacker höstdag.

Next

Aktiva Seniorer Umeå firade 25

aktiva seniorer umeå

Han presenterade en liten nyhet: en låda för programförslag från medlemmarna kommer att finnas vid varje möte i Vasakyrkan. Internationellt samarbete med andra universitet och högskolor har arbetats upp. Med en gripanordning, som firas ner från ballongen, kan sedan trädet lyftas upp ur skogen. I våra hus och trädgårdar sker såväl spontana möten som planerade aktiviteter och evenemang. Onsdag 21 maj 2014 Det var en stor skara medlemmar i Aktiva Seniorer som först samlades för gemensamt fika i Vasakyrkan.

Next

Vi Seniorer

aktiva seniorer umeå

Han började med att citera ett känt ordspråk: Alla vill leva längre men ingen vill bli gammal. Allt som berör människor mellan 55 och 115! Att modevisningar är populärt visade sig med all tydlighet då Aktiva Seniorer inbjöd till möte. Till sist bjöds samtliga närvarande medlemmar på dagens fika. Därefter var det dags att hugga in på den doftande delikatessen med tillbehör som dukats fram på borden. De äldre önskar bo centralt, tillgängligheten betyder mycket. Efter en god lunch visades ett bildspel med älgens liv under ett år.

Next

Aktiviteter

aktiva seniorer umeå

Det var nöjda seniorer som lämnade Vasakyrkan med sång på sina läppar. Denna dag fick vi ett uppskattat författarmöte. De konkurrerade när det gällde den militära karriären och även när det gällde kvinnor. Dessutom var det ju ett måste att spela några bitar av Gerry Mulligan och Duke Ellington. Onsdag 24 oktober kl 13. Drygt 25 läkare arbetade vid sjukhuset som i stor utsträckning drevs med hjälp av de studerande som dessutom fick betala sina avgifter för att kunna få bedriva sina studier. Drygt 200 seniorer fick efter den sedvanliga fikatimmen njuta av sång och musik av septetten Swingin´ Grandpas.

Next

Vi Seniorer

aktiva seniorer umeå

Som första nummer sjöng kören Gören portarna höga och därefter följde en lång rad av julsånger, de flesta väl kända. Umeå stads kyrka var välfylld vid Aktiva Seniorers traditionsenliga terminsavslutning. Du måste tillåta JavaScript för att se den. Den nya bangården besöktes också, samt många fler intressanta områden i Umeå stad, som siktar mot 250 000 invånare. Användandet av dubbdäck skapar som vi vet också farliga partiklar som på sikt kan förkorta livslängden hos oss människor. Ordet ingenjör är vidare en militär benämning på begåvning eller snille och finns idag som truppslaget ingenjörstrupperna.

Next

Program

aktiva seniorer umeå

Genom minnesträning förbättrar man minnet inte bara för stunden utan resultaten kan bli bestående. Fredrik Elgh citerade några stycken ur boken bl. Lars berättade med ett par exempel om viktiga och livräddande insatser, som denna resurs kan bidra med. Vikten av fysisk aktivitet betonades också. Inger Ljung Olsson tackades med en lång applåd och med blommor. Eeva Sjöström från Modefirman Eeva af Umeå och Jakob Karlsson från Owes herrmode var ansvariga för den knappt timslånga modevisningen. Endast i en roman Armade cykel är huvudpersonen en man.

Next