Bästa svenska serier. De 100 bästa svenska filmerna 2019-12-06

10 av Sveriges bästa tv

bästa svenska serier

Foto: Netflix I slow motion faller de. Watchmen har en mörk ton, med fantastiska karaktärer. I vanliga fall vill jag ha sett fler avsnitt innan jag ger en ny säsong ett betyg, men här känns det redan självklart att Adlon och hennes Better Things är bättre än alla andra things på tv just nu. För mer tips på serier, spana in vår lista på. Netflix app är gratis att ladda ner. Förra gången åkte Sune till Grekland.

Next

10 av Sveriges bästa tv

bästa svenska serier

Stellan Skarsgård är i tanken egentligen perfekt för rollen. Seriens kanske största behållning är det brokiga persongalleriet. Jobbar i en trendig klädaffär. Vilket lyckligtvis fortsätter även under den andra säsongen, som i korta drag handlar om hur hennes pappa ska gifta om sig med en karaktär spelad av Oscarsvinnaren Olivia Colman. Den första säsongen av Taboo känns som en oslipad diamant; Den är övergripande väldigt bra, men behöver bli jämnare, och framförallt tajtare, för att bli en av de största serierna.

Next

Svenska serier

bästa svenska serier

Det känns däremot som att det med enkelhet hade gått att korta ned säsongen något, men tack vare det fina skådespelet får vi väl se det som en bonus. Foto: Amazon Prime Istället handlar serien minst lika mycket om kärleken mellan vänner, som finns där för varandra genom vått och tort, eller mellan en mamma och hennes barn… och såklart också mellan vuxna människor som blir kära i varandra, fast då med någon form av oväntad eller modern twist. Tretton avsnitt är väl fortfarande kanske lite väl utdraget, men väl framme vid det extra långa finalavsnittet cirka 90 minuter vill jag inte att det ska ta slut. Förövrigt faktiskt en ganska så välspelad och ibland till och med känslosam komediserie, mycket välskriven samt genomtänkt. I berättelsen följer vi monsterjägaren Geralt of Rivia, som kämpar med att hitta sin plats i en värld där människor ofta visar sig vara mer vrickade än odjuren.

Next

Bästa serierna 2019

bästa svenska serier

Hon har tidigare jobbat på hyllade Outlander 2014-. Det är för enkelt att säga att behållningen i Killing Eve är kvinnorna som tar sig an vanligtvis manliga karaktärer — men en liten del av spänningen är det ändå. The Act säsong 1 Joey Kling och Patricia Arquette i The Act. Goliath säsong 3 — Amazon Prime Video Billy Bob Thornton vann en Golden Globe för sin rollprestation under den första säsongen, vilket kanske just då inte var helt välförtjänt Amazon Prime lade ner stora pengar att marknadsföra serien till juryn det året , men har växlat upp under de två följande säsongerna. Jag saknar ett gäng serier… Wayne, Cobra Kai, Weird city, Impulse, Origin som alla kommer från YouTube Originals. Foto: Netflix Under den första halvan av säsongen rör vi oss mer i någon form av makaber komediserie, där Lyonne bitvis bjuder på en riktigt fin prestation som tillsammans gör serien sevärd. Självklart fanns det sketchprogram och liknande långt innan 70-talet även i Sverige, men nu snackar jag om komediserier vilka ligger mer åt sitcom-hållet.

Next

2018 års bästa tv

bästa svenska serier

Med Moa Gammel och Martin Stenmarck. En polis från respektive land sätts på fallet för att driva en gemensam utredning. Med en fingertoppskänsla av sällan skådat slag hittar Adlon både det komiska, hjärtskärande och oväntad underbara delarna av hur en sådan resa kan tänkas se ut. Rollista, urval: Ola Rapace, Shanti Roney, Anja Lundqvist, Danilo Bejarano, Jakob Eklund, Stina Ekblad 9. Snart befinner vi oss mitt i en sagolikt vacker, hemsk och imponerande fantasy-berättelse, där knappt 10 timmar flyger förbi alldeles för fort.

Next

Svenska serier

bästa svenska serier

Innan Pratchetts död 2017 ska han ha bett Gaiman att själv skriva manusen till serien, som året innan hade fått grönt ljus. Även fast de båda delarna givetvis hänger ihop. Foto: Amazon Prime Video Den första säsongen av Fleabag lyckades blanda mörk komik med urstarkt drama, flera gånger praktiskt taget samtidigt. Låta skaparna Brit Marlings som även spelar huvudrollen och Zal Batmanglijs visioner få ta oss med på de mest obeskrivbara resorna. Gå till serie: Genre: Mystikdrama Santa Clarita Diet Netflix Original En något annorlunda tolkning av zombie-genren.

Next

10 av Sveriges bästa tv

bästa svenska serier

Med både värme och humor lyckas upphovsmakarna Felix, Clara och Moa Herngren skildra de konflikter och eviga livspusslande som en separation med barn inblandade innebär för tusentals svenskar varje dag. Han strövar ödesmättat runt i en liten norsk fabriksstad med moloken hästsvans. En dag föds plötsligt ett gäng barn världen över, av mammor som tidigare samma morgon inte hade varit gravida. Vi följer dem och deras närmast anhöriga i stort sett helt separat, tills deras vägar givetvis korsas och tvingar de båda världarna att kollidera med varandra. .

Next

Netflix: 32 svenska filmer du inte får missa

bästa svenska serier

Och har vip-kort till inneklubbarna där han konsumerar tjejer som smågodis, som han sedan kastar ut. Foto: Netflix Förra säsongen var tyvärr ingen höjdare, men i skenet av detta är det desto roligare att kunna meddela att Big Mouth-gänget är tillbaka i toppform. Foto: Netflix Chilling Adventures of Sabrina är en markant förbättring jämfört med avsnitten som släpptes under Halloween ifjol. Serien fortsätter vara ett mer sympatiskt alternativ till Big Bang Theory. Rasavsnittet från säsong 4 håller riktigt hög klass. Faktumet att polisen efter dokumentärseriens premiär öppnade flera utredningar på nytt och nu har häktat R.

Next

Bästa serierna 2019

bästa svenska serier

När Sheila plötsligt förvandlas till en zombie ställs livet på ända. Med Jonas Karlsson och Marie Robertson. Men med tanke på att man på något sätt ändå lyckas få ihop historien, och på sätt och vis samtidigt knyter ihop den tredje säsongen med båda de föregående, så tror jag faktiskt att jag älskar den. Joeys ljusa förställda röst möter Arquettes släpiga gnäll i en symfoni som avbryts av höga skrik när skådespeleriet går rakt igenom rutan. Tredje delen i Jens Lapidus Snabba cash-trilogi. Vanligtvis blir adaptioner på tv-spel ratade av fans, och vi får se hur det kommer att gå för det här Netflix-projektet, men det är onekligen en seriös satsning och marknaden blir ständigt mer medveten.

Next