Bernarda alban talo. Kirja vieköön!: Federico García Lorca 2019-12-05

Teatteripaketti Bernarda Alban talo Kuopiossa

bernarda alban talo

Federico Garcia Lorca 1898-1936 Runoilija, kuvataiteilija, muusikko, säveltäjä ja näytelmäkirjailija, Federico Garcia Lorca oli kaikkea tätä. . Pepeen ovat intohimoisesti rakastuneet siskoista myös ruma Martirio sekä nuorin Adela. Ihmisiä, joista on vuoden aikana tullut minun tärkeitä ystäviäni. Minä en lue näytelmiä, mutta Lorca vei ja täysillä uppouduin hänen dramaattisiin tunnelmiinsa! Perjantaina oli kyllä vähän dramaattinen olo. Enää ei sitten esitetä urkalla tätä näytelmää, kyllä minä sen tajuan. Ennen ajattelin, että kyllä lavalla pitää olla hyvä, ihmisethän maksaa siitä että ne saa nähdä hyvää teatteria.

Next

Etunäyttämö 2019: BERNARDA ALBAN TALO

bernarda alban talo

Lipun saa lunastettua lippukassalla jäsenhintaan jäsenkorttia näyttämällä. Nyt pitäisikin lukea ehdottomasti Lorcaa ja erityisesti Bernada Alban talo heti tuoreeltaan, olisi kiinnostava verrata Kuopion kaupunginteatterin tulkintaa alkuperäiseen. Lorca kirjoittaa kuvia, alati tihentyviä tunnelmia, pidätettyä intohimoa, hän tiivistää alistamisen mekanismit rytmiksi, päästää tunteen valloilleen kaiken menneessään vieväksi luonnonvoimaksi ja pakottaa sen myös hiljaiseksi, sisälmyksiä korventavaksi tuleksi. Jokainen näytös on uusi mahdollisuus ja joka kerta oppii jotain, kun yrittää aina ajatella vähän enemmän. Esitys kestää noin 2 tuntia 10 minuttia. Carlos Sauran ohjaama Veren häät on vuodelta 1983 ja vanhempi, italialaisen Goffredo Alessandrinin ohjaus on vuodelta 1941. Vanhin tytär Angustias on eri isästä ja perinyt tämän omaisuuden.

Next

Teatteripaketti Bernarda Alban talo Kuopiossa

bernarda alban talo

Tuli semmonen olo, että niin se on, minä olen paska ja se on nyt kurja totuus. Hänet nähdään myös isoäidin roolissa. Bernarda Alban Talo seuraa yhdeksän naisen elämää nimensä mukaisesti Bernarda Alban talossa. Itsehän en osannut pysyä paikallani vaan ravasin käytäviä eestaasympäriämpäri. Sieltä tulivat sanat 'flamencon lävistämä'. Valot on saatu toimimaan mitä nyt Satu ja Raita unohtivat pari värikalvoa saliin.

Next

Ykspihlajan Työväen Näyttämö

bernarda alban talo

Sit jumalallinen valo valaisi minut ja tajusin, että kävi miten kävi, olen mukana aivan ihanassa jutussa, ja tästä jos mistä täytyy osata nauttia! Tämä juttu vain on niin parasta, siksi on pakko uskoa itseensä ja uskoa myös, että on mennyt myös hyvin. Leonardon anoppi tuutii lasta sylissään. Mie haluaisin ihan kamalasti tehdä kaiken oikein ja hyvin ja täydellisesti. Näytelmä tai elokuva on aina eri juttu kuin luettu kirja, mutta pidin tästä hurjasta draamasta. Esitys ei sisällä väliaikaa Ikäsuositus 15 v. Aina tulee uusi näytelmä jota pyydän kavereita kattomaan ja niiltä menee kohta hermo. Näistä riittää muisteltavaa moneksi illaksi.

Next

Bernarda Alban Talo

bernarda alban talo

Mutta lue ihmeessä, nämä ovat lyhyitä! Minä olen ihan helvetin sisällä! Kaivetaan sitten kaikki esiin tämän näytelmän vuoksi. Näytteleminen on ihan sika vaikeeta. Ja hän vahtii tyttöjä rankalla kädellä traagisin seurauksin. Näyttämöllä keskittyminen se vasta vaikeaa olikin, kun kuulin ystävieni ja perheeni yrittävät katsomoon köysien ali ennnen aikojaan. Kahden suvun välisessä riidassa sulhasen isä ja veljet ovat kuolleet puukotukseen. Äänet toimii, tanssit toimii, kaikki toimii! Ei annettava olla, vaan annettava kaikkensa.

Next

Bernarda Alban talon esitykset jatkuvat syksyllä

bernarda alban talo

Viime yönä tajusin yllättäen yhden jutun, mikä auttoi minua tänään paljon. Mitä kylä ja naapurit sanovat on Bernardalle tärkeintä ja kunniallisuuden säilyttäminen edellyttää tytärten puhtautta ja siveyttä. Yksi iso asia on kyllä se, ettei ole hyviä eikä huonoja näyttelijöitä, on niitä jotka on tehny töitä ja niitä jotka ei. Mietin, olenko ääliö kun vien itteäni aina lavalle. Omasta onnistumisestani en osaa muuta sanoa, kuin että lavalla oli koko ajan mielettöän hyvä olla.

Next

Jyväskylän Huoneteatteri

bernarda alban talo

Lue Amman teatterikokemuksesta Harmi, että Kuopio on minulle liian kaukana. Muistutamme lähinnä Sirkus Finlandiaa kiertueella. . Mukana myös muusikko Teho Majamäki. .

Next

Bernarda Alban Talo

bernarda alban talo

On monia hetkiä kun olen onnistunut, ja se jos mikä on onnea. Hänen viisi 20-40-vuotiasta tytärtään haluaisivat naimisiin, unelmoivat rakkaudesta ja yrittävät kapinoida tyrannimaista äitiään vastaan. . Minna-näyttämöllä nähdään Anne Rautiaisen visuaalinen ja liikkeellinen tulkinta, joka tekee oikeutta Lorcan teoksen poeettisuudelle ja tunnevoimaisuudelle. .

Next