Biblioteket skövde. Bibliotek 2019-12-04

Telefonnummer och adresser till biblioteket

biblioteket skövde

Artiklar inom medicin, omvårdnad, odontologi, epidemiologi och närliggande ämnesområden. Observera att det också finns vissa modeller av läsplattor som har WiFi. Man kan också komma hit och ta del av lovaktiviteter på loven, låna dator, läsa tidning, få hjälp att leta information, spela spel, diskutera med personalen, eller självklart låna eller läsa en bok. Vi som jobbar här tycker det är jätteroligt att möta alla besökare, och man får gärna komma med idéer och önskemål om vad man vill skall hända på biblioteket. Den nya förordningen ska garantera en större säkerhet för dina personuppgifter, hur de skyddas och får användas. Ditt gamla lånekort med pinkod gäller precis som förut men du behöver återaktivera det innan du kan låna och använda våra digitala tjänster.

Next

Startsida

biblioteket skövde

Har du en Android-telefon eller Android-surfplatta fungerar det ibland bättre att använda appen Aldiko. Åtkomst till en del fulltext genom vidarelänkning till bibliotekets tidskriftsprenumerationer. Du kan låna två böcker per vecka. Svenska Akademiens ordböcker på svenska. Vi har bytt dag till onsdagar, men tiden är densamma, kl. Ta tag i boken med muspekaren och dra den ner till ikonen för läsplattan.

Next

Startsida

biblioteket skövde

Referenser till artiklar, böcker, kapitel, avhandlingar m. Här kan du söka referenser till olika typer av publikationer, såsom e-böcker, tidskriftsartiklar, rapportserier, examensarbeten m. Nu ingår Skövde stadsbibliotek i Bibliotek Mellansjö, ett samarbete mellan 8 bibliotek med gemensamt katalogsystem och därmed större utbud av böcker och andra medier Bibliotek Mellansjö Bibliotek Mellansjö är ett samarbete mellan kommunerna Gullspång, Hjo, Karlsborg, Mariestad, Skövde, Tibro, Tidaholm och Töreboda. Du kan kostnadsfritt beställa, låna och lämna böcker hos vilket som helst av dessa åtta bibliotek. Artiklar inom medicin, omvårdnad, odontologi, epidemiologi och närliggande ämnesområden. Du godkänner då hantering av dina personuppgifter och förbinder du dig att följa lånereglerna för Bibliotek Västra Skaraborg. Presskonferens inför Kulturhushjälpe n som drar igång på måndag! Här finns länkar till fulltext, material som du hittar i biblioteket och sådant som kan behöva beställas från andra bibliotek.

Next

Startsida

biblioteket skövde

Lånade böcker rensas automatiskt från ditt konto när tiden har gått ut. Innehåller bilder, detaljerade materialbeskrivningar, egenskapsbeskrivningar, användningsområden för material samt tillverkarens eller distributörens kontaktinformation. . Vi fikar och har trevligt, varmt välkomna! Vi har också samlat lättlästa böcker och böcker på andra hemspråk än svenska. . E-böcker Lånetiden för e-böcker är 28 dagar. Referensdatabas med länkning till viss fulltext.

Next

Skövde Stadsbibliotek

biblioteket skövde

Här på vår hemsida, samt på vår Facebooksida publicerar vi också våra tillfälliga evenemang, såsom : barnteater, föreläsningar, sagostunder, pyssel, bokcafé. Från 9 till 15 december säljer Stadsbiblioteke t lite smått och gott, mest böcker men även handstickade produkter mm och på torsdagen blir det aktiviteter i hela Kulturhuset. I mån av tid också drop-in. Biblioteket - hjärtat i Ryds centrum Biblioteket i Södra Ryd ligger i direkt anslutning till skolan. E-böcker och ljudböcker i Elib och Biblio räknas i samma kvot. Nu är vi Bibliotek Västra Skaraborg Stifts- och landsbiblioteket i Skara har gått samman med biblioteken i Essunga, Götene, Grästorp, Lidköping och Vara och bildat Bibliotek Västra Skaraborg för att möjliggöra ännu bättre service.

Next

E

biblioteket skövde

Klicka på den titel du önskar låna. Våra närmaste grannar är pizzerian, fritidsgården och vårdcentralen. Materialdatabas med information om polymerer, glas, keramiska material, kolbaserade material, cementbaserade material samt metaller och naturmaterial. Har du tankar och idéer på vilka böcker vi ska köpa in eller aktiviteter vi ska genomföra, kom gärna och berätta! Vi har ca 1600 material uppställda i våra hyllor och kan plocka fram ytterligare ur lagret. Varje person presenteras med en beskrivande text. När boken kopierats över till läsplattan tar bara några sekunder kan du koppla ur sladden och börja läsa. Alla insamlade pengar går till Musikhjälpen! Läsa på läsplatta För att låna e-böcker till läsplatta ska du installera programmet Adobe Digital Editions i din dator.

Next

Startsida

biblioteket skövde

Fyll i låntagaravtalet för att kunna låna För att kunna använda bibliotekens tjänster behöver du fylla i ett Låntagaravtal. I det första steget är det chefer på olika nivåer som blir utlåningsbara. Du kan skriva under det nya låntagaravtalet. Studieverkstans bemanningstider Under jul och nyårshelgerna har vi juluppehåll i Studieverkstan. . Dessutom finns mängder av material inom sport och outdoor, inredning och bygg.

Next

Telefonnummer och adresser till biblioteket

biblioteket skövde

Här kan du som håller på att lära dig svenska hitta kursböcker. Till höger i bild, med ryggen åt, syns Bonni Pontén från Asta. Man kan komma hit och får hjälp av Tarek, som jobbar på Medborgarservice. Har du lånat två ljudböcker i Biblio på en vecka kommer du alltså inte kunna ladda ned en e-bok från Elib förrän nästa vecka. Utöver open access är fulltext endast tillgänglig för användare vid Högskolan i Skövde. Du kan ta med ditt eget handarbete, eller använda caféets material och idéer. Strax över 20 medarbetare på gjuteriet i Skövde har anmält sitt intresse för att bli utlånade.

Next

Bibliotek Mellansjö

biblioteket skövde

Nu har vi öppnat försäljningen till förmån för Musikhjälpen, som pågår hela veckan! Han är här samma tider som biblioteket har öppet. Artiklar inom medicin, omvårdnad, odontologi, epidemiologi och närliggande ämnesområden. Man kan hitta böcker via sökning eller kategorier - övre vänstra hörnet 5. Vi har också en hög handtillverkade mössor, vantar mm som betalas direkt till Musikhjälpen - ge vad du. Ordinarie bemanningstider startar igen måndag 13 januari.

Next