Bjørn arild ersland. Milde bekkefar 2019-12-02

Forfatter Bjørn Arild Ersland. Bøker, lydbøker, biografi og bilder

bjørn arild ersland

I tillegg til å skrive egne bøker er hun også gjendikter. Den åpner for gode samtaler om drømmer, ambisjoner, ensomhet og kommunikasjon, og voksne lesere kan gjøre seg refleksjoner om løsrivelse og identitet. For tiden sultende, frysende og boligløse syriske børn på flugt fra borgerkrigen. Det er irriterande, men det er òg litt av poenget. Ersland har flere ganger blitt nominert til Brageprisen og Sørlandets litteraturpris.

Next

Hans Sande

bjørn arild ersland

Er den gamle dama farlig? Og det ender godt til slutt i et selsomt roseinnfattet bilde på lykke. Hun var tidligere ansatt som førsteamanuensis i britisk kulturkunnskap ved Universitetet i Agder og har utdanning i engelsk, fransk og litteraturvitenskap. It's not easy to go on class trips — especially not when it's for five nights! Bor var sønnen til Bure. I 2009 mottok Ersland Skolebibliotekarprisen. He is a four-time Brage Prize nominee. Hans roman Store hendelser i liten skala, er udgivet her på forlaget på originalsproget norsk som en del af Gladiators samarbejde med det norske forlag Pelikanen.

Next

Bjørn Arild Ersland

bjørn arild ersland

Foto: Mari Senumstad Hauge, Født 54 år Utdannet ved , Beskjeftigelse Nasjonalitet Utmerkelser 2009 Bjørn Arild Hansen Ersland født i er en norsk. Innimellom er det helt mørkt. Moving and enthralling Ersland has written an original novel about the Norwegian family in which tragedy and comedy are bound together like the layers of a Napoleon cake. Kor mange andre mottak er der? Dei urovekkande hendingane utanfor mottaket er mest skremmande fordi vi ikkje heilt forstår kva som skjer, og kva i alle dagar det har med mottaket å gjere. D kjøper billetter til B. Året etter utkom boken Hårfagre og i år utkom romanen Bekken på samme forlag. Dette er ikkje nødvendigvis den beste ballasten; ein tendens til å forklare og tydeleggjere har lett for å bli med når forfattarar skal vende seg mot ei vaksnare aldersgruppe.

Next

Forfatter Bjørn Arild Ersland. Bøker, lydbøker, biografi og bilder

bjørn arild ersland

Den er skapt for å vekke undring hos de unge leserne. Bure ble til da kua Audhumbla slikket på en saltdekket stein i fjæra. Dette suverene samspillet mellom Ersland og Ask omslutter leseren, og leder frem til en høydramatisk og befriende avslutning. Denne boka av Bjørn Arild Ersland er et eksempel på at det kan gå an. Hvis ikke, så må de gjøre det nå.

Next

Bjørn Arild Ersland

bjørn arild ersland

. Christian grunnla flere byer: Christianshavn, Christianstad, Christianopel Christiansglückstadt, Christiania Oslo , Christianssand og Christiansberg Kongsberg. I 2013 mottok hun Kulturdepartementets Debutantpris, og i 2015 ble hun tildelt Riksmålsforbundets barne- og ungdomsbokpris. Sageren er en vakker og skummel bok som man kan lese mange ganger og stadig finne nye allusjoner til glede for de voksne, og skumle detaljer til skrekk og gru for de små. På vei hjem forteller C D om B. Der møter A E, de gifter seg og sammen får de Æ Ø og Å.

Next

Winje Agency

bjørn arild ersland

But one of the young boys really just wants to spend time with his mum and dad and granddad. For guten vil eigentleg ikkje vere med å bygge sivbåten, og han vil i alle fall ikkje vere med ut på fjorden med ein uferdig båt laga av gras. I 2015 mottok hun også Bjørnsonstipendet og Diktadagarprisen. Jeg leser den mest som overgangsrite og pubertetsfortelling: om ubehaget ved å forlate mor, og prisen for å gå inn i de voksnes rekker. Perspektivet er brukt morsomt og effektfullt. Jeg anbefaler bøkene om Emilie varmt. Ø og Å blir også skuespillere.

Next

Books From Norway

bjørn arild ersland

Når jeg sier det slik, høres det altfor skummelt ut for barn, men sannheten er at virkeligheten er verre. Magnus misses his dad as soon as he is on the bus. Derfor er historien fortalt i et enkelt språk, og satt i stor skrift på korte linjer. Slikt kan vere vanskeleg å skilje. Ingen vidste, hvor hun gik hen, eller hvad hun havde i sækken. Ansiktsuttrykk og kroppsspråk hos de to små viser den inderlige kjærligheten mellom dem.

Next

Bjørnen sover av Bjørn Arild Ersland (Innbundet)

bjørn arild ersland

Om det å bli lurt av de du stoler aller mest på. Det går i yngre jernalder, vikingtid og ikkje minst i Harald Hårfagre. Lars Aurtande har gjort et fantastisk stykke arbeid. Hun har gått på Forfatterstudiet ved Høgskolen i Bø og debuterte i 2017 med romanen Lufte gaupene som høstet gode kritikker landet over. En varsom tekst helt utrolig smukt og gribende illustreret.

Next

Glaskuplen af Bjørn Arild Ersland

bjørn arild ersland

Her er boka et skoleeksempel på godt samspill mellom tekst og bilder: Dersom du bare får teksten opplest, får du ikke med deg parallellhandlingen der pappa i all hemmelighet kler seg i dameklær for å være med på leken. Og passer også for mammaer og pappaer som liker å minnes den følelsen av kriblende mark i magen da man som barn fant på lure og ikke så lure ting. Det vil sige meget enkle, forvredne figurer i nattens farver og med en vis forkærlighed for det tomme rum. « - Bent Rasmussen, Skolebiblioteket »Kredser nøgternt - næsten sagligt - og poetisk om liv og død. Kristian has lived all of his 48 years with his mother and father, in an apartment in Frogner, Oslo. I stedet oppmuntrer boka leseren til å la seg glede og engasjere av den lille slangen.

Next

Milde bekkefar

bjørn arild ersland

Saman med nokre få humorelement gir dette boka ein emosjonell appell. I 2016 ga hun ut Drikkeviser frå Paris, og i 2018 Echo Mountain. At the same time, we see the contours of a life not realized. Det enorme treet får fylle både bevisstheten og boksidene med sin massive stamme og sin lange historie i hagen. Teksten er ligefrem og spændstig, og billederne visualiserer kontrasten mellem rå virkelighed og glaskuplens skønhed og tilføjer lethed i form af formildende humor. Vi får et nærbilde av ormen som ikke virker avskrekkende og skummelt.

Next