Bo på svalbard. Hoteller i Svalbard, Norge 2019-12-02

Svalbard

bo på svalbard

For mer informasjon om toll og avgifter, ta kontakt med Tromsø Tolldistrikt. Man kan boka detta via internet eller på plats i Longyearbyen. Vi har nådd målet, for nå er det til sammen fire familier og ti nye innbyggere som har flyttet til Longyearbyen og som vil bli en del av samfunnet, sier Flesland. Fastboende må ha klippekort utstedt fra Sysselmannen. Slik har de vært siden huset ble bygget - kanskje på 70-tallet en gang.

Next

Does residency in Svalbard count as residency in Norway for naturalization?

bo på svalbard

Han må til fastlandet hvis han skal fortsette. Även om det är teoretiskt möjligt att själv ge sig ut i ögruppen gör avsaknaden av infrastruktur, nödvändigheten av att ha med sig ett laddat gevär utanför bosättningarna och den även under sommartid tuffa naturen att det bästa praktiska alternativet är att ansluta sig till organiserade aktiviteter med professionella guider. Marts er en meget kold måned, og med det klare vejr er der stor chance for at opleve nordlyset om aftenen. Även om amerikanska, brittiska, holländska och svenska kolföretag förr hade verksamhet i området är det bara Norge och Ryssland som fortfarande bedriver gruvdrift. Jeg har søkt noen jobber.

Next

Svalbard: Et annerledes liv

bo på svalbard

Der udleveres varmt tøj til turen i form af heldragt, støvler, vanter og pandelamper. Villumsen er dansk, men har bodd i Norge i 23 år. På öarna finner man orörda glaciärer och brutala berg, men också ett rikt djurliv, till exempel isbjörn, caribou, polarräv, val, säl och valross. Store Norske disponerer nærmere 400 boliger, fra store familiehus til små hybler. Ved kysten er islaget ca. Nær vannet Når næringsliv og reiselivsoperatører blir spurt om hva de har behov for for å kunne utvikle seg videre i Longyearbyen, er det én ting som topper lista: Ny havn.

Next

Nå har vi bodd 9 måneder på Svalbard

bo på svalbard

Svalbardrenen er også et almindeligt syn i dette område. Men det har vi ju själva upptäckt man undrar ibland om de har sprutat in något, för långt över detta datum är maten fortfarande färsk. Av sikkerhetsgrunner må alle som jobber her snakke og forstå norsk. Handel och transporter mellan öar och bosättningar sker året runt med flygplan eller helikopter. Kan du slet ikke få nok af nordlys? Men tänk Er i fyra månader är det ingen dager utan det är bäcksvart ingen sol bara mörker.

Next

Svalbard

bo på svalbard

The article discusses the resilience of Arctic marine industry chains to climate change, more specifically an Arctic pelagic industrial network in Kongsfjorden in Svalbard. Sådant vatten måste därför kokas innan användning. Udvalget af mulige tilvalgsudflugter varierer utroligt meget med årstiden, og det afhænger også af om du har valgt en rejse hvor du sejler med Hurtigruten rundt om Svalbard, eller om du vælger en af vores rejser med hotelophold. Her finner du bare forskjellige kopper og skåler. Det ble Svalbard i stedet. Den första dokumenterade resan gjordes av holländare år 1596, då man landsteg nordväst om Spetsbergen.

Next

Hoteller i Svalbard, Norge

bo på svalbard

Longyearbyen lokalstyre etterfulgte Svalbardrådet i 2002. Vi har besteget de såkalte 10 toppene, som mange av de fastboende prøver seg på. En forutsetning for denne skatteplikten, er at du oppholder deg sammenhengende på Svalbard i minst 30 dager for hvert enkelt arbeidsforhold. Se upp för risken för förfrysning i ansiktet näsa och kinder , fingrar och tår, särskilt då det är kallt och blåser, till exempel vid färd med snöskoter. Du flyver via Oslo tilbage til København. Vi har krysset elver og breer.

Next

Vardagsprat: Skulle aldrig trivas att bo på Svalbard

bo på svalbard

Både Barentsburg och Pyramiden nås med snöskoter eller båtkryssning från Longyearbyen. Vi har allerede laget en plan for næringsutvikling, sier hun og snakker varmt om hvordan Svalbard bør stå lengst frem når det skal satses på Nordområdene, på mineral- og bergverk, på arktisk forskning, på flere studieplasser på universitetet, og ikke minst må det satses på arktisk logistikk. De ursprungligen sovjetiska bosättningarna Barentsburg och Pyramiden den senare övergiven under 1990-talet utgör intressanta utflyktsmål. Undervejs er der gode muligheder for at se svalbardrener og polarræve. Hun bor i naturen, har mange aktivitetstilbud, kan shoppe i akkurat passe få butikker, og så har hun hundene. Men samtidig har hun det så fint på Svalbard.

Next

Det goda livet på Svalbard

bo på svalbard

Siden 1991 har hotell- og restaurantvirksomheten hatt nesten femdobling av aktiviteten. Især forskellen mellem ekstremerne; vinterens nordlys og sommerens midnatssol, forståes først rigtigt når du har oplevet begge dele på egen krop. Må reise Pandee klarte seg godt, selv om han ikke lærte seg noe særlig norsk. Hun sjekker at du er innenfor og klipper i kortet før du kan ta med deg varene til kassen. Optimist Det blir færre igjen i husene i Longyearbyen til å dele godene, men også færre til å betale fellesskapets regninger. Du får en uforglemmelig oplevelse når solen her i marts vender tilbage efter 4 måneders fravær.

Next