Bærum moske skyting navn. Bærum er preget av drap og moské 2020-01-02

Liste over moskéer i Norge

bærum moske skyting navn

Det er ikke lenger mulig å gå rett inn. Siden etnisitet er et vanskelig begrep er det smart å unngå å bruke det med mindre det er veldig klart og tydelig eller er veldig nødvendig. Han fikk jeg æren av å takke personlig i dag tidlig. Imamen sa at menigheten er i stor sorg, og at det som skjedde lørdag, er smertefullt og forferdelig. Politiet har kontroll på gjerningsmannen.

Next

Krisemøte i Bærum etter moskéskyting

bærum moske skyting navn

Han er forstander i moskeen al-Noor Islamic Centre. Søndag kveld åpent Eiksmarka kirke for folk i nærmiljøet som ville møtes i forbindelse med hendelsene. Foreldrene skilte seg i 2001 da han var fire år gammel, og en måned etter at de ble offisielt separert døde moren. Manshaus nekter straffskyld, og begjærte seg løslatt under fengslingsmøtet mandag. Intet var sagt for meget! Politiet har bekreftet at det ble avfyrt flere skudd, men vil ikke si noe om hvor mange eller hva slags våpen som er brukt. De to første ukene skal være i full isolasjon, altså får han ikke ha kontakt med noen medfanger i fengselet. Manshaus var på gjerningsstedet alene om angrepet.

Next

Moskeen i Bærum fordømmer angrepet, høyner sikkerheten før id

bærum moske skyting navn

Nå er jeg veldig snill når jeg skriver at det ikke er oppnådd konsensus, det virker for meg som om det er en ganske klar konsensus for å fortsette som nå — med gode referanser. Enkelte muslimer har en egen etikette ved hilsning; legge høyre hånd over brystet og nikke til vedkommende. Knyttes til moskéangrep I 21. Politiet har det, for de har henvist til forummeldinger flere ganger. Rita Lyngved var saksyndig rettspsykiater i saken mot Julio Kopseng i 2013. Disse umodererte nettsamfunn har i løpet av kort tid blitt en samlingsplass for hvite etno-nasjonalister. En person ble skutt inne i moskeen al-Noor Islamic Centre i Bærum lørdag ettermiddag.

Next

Ung mann siktet for drap og skyting på moské

bærum moske skyting navn

Han forteller at det er en hvit mann med pistoler som har skutt seg inn, og at vi har én person inne i moskeen. Dersom de sakkyndige anbefaler det, kan det bli aktuelt å få utført en såkalt full judisiell observasjon av siktede, for endelig å fastslå om han er strafferettslig tilregnelig eller ikke. Målet med møtet er å planlegge veien videre etter drapet og den mulige terrorhandlingen lørdag. Hvis hensikten var å utføre en terrorhandling så slår §131 inn og løfter strafferammen til 21 års fengsel, men et forsøk straffes mildere. Les mer: Les mer: Det er avfyrt skudd i moskeen al-Noor Islamic senter i Bærum. Det er trist med drapet på den unge kvinnen, og vi kondolerer.

Next

Moskéangrepet i Bærum

bærum moske skyting navn

Dine nokså drøye tolkinger får du stå for selv! Under en pressekonferanse klokka 23 lørdag kveld informerer politiet om at de har funnet en død kvinne i boligen. » At vedkommende er siktet for terrorisme gir ingen automatisk kobling til at årsaken er «islamofobi og Opposisjon til innvandring». Mushtaq bor like i nærheten og var på plass før politiet. Slikt bør heller få plass i selve artikkelen enn i en infoboks med info fra Wikidata. Det holdes en rekke arrangementer for å markere religiøse høytider og fremme samfunnsengasjement og brobygging mellom medlemmene og lokalsamfunnet ved moskeen.

Next

Skyting i moské i Bærum, Krim

bærum moske skyting navn

Det er en besynderlig forskjell som kanskje politiet vet noe om, men så langt har vi ikke peiling. Hadde han snudd og forlatt stedet før han avfyrte skuddene kan jeg være enig i forsøk, men her gjennomførte han handlinger som nevnes i lovverket. Men greit nok, jeg skal holde meg unna. Men jeg opplever sikkerheten som god, sier et medlem, som ikke ønsker å stå frem med navn, til Nettavisen. Redaktørens note i den 10.

Next

Liste over moskéer i Norge

bærum moske skyting navn

Når flere enn en nyhets kanal har gitt ut fult navn, er det trygt å gjøre det uten å komme i juridisk trøbbel. Så jeg tar over, presenterer meg og hjelper politiet med å få oversatt det mannen sier. Men slik blir det gjerne, når vi prøver oss som nyhetsjournalister. Politiet som kan stamme fra den mulige gjerningspersonen, opplyser de. En skal samtidig være klar over at det det som nå står i artikkelen er kjent fra veldig mange kilder, at omtale og henvisninger gjorde det klart på et veldig tidlig tidspunkt hvem gjerningsmannen er, og at gjerningsmannen er pågrepet på gjerningsstedet. Evalueringen skal ferdigstilles seks måneder etter oppstart. Da de manglet indikasjoner på at han planla en terrorhandling, vurderte de det ikke som noe å gå videre med.

Next

Ung mann siktet for drap og skyting på moské

bærum moske skyting navn

Det vil bli holdt en minnestund, der vi vil konsentrere oss om samhold. It's been fun, Valhall venter. Målet er å forebygge og hindre rasisme og diskriminering av muslimer og mot personer som antas å være muslimer. Personen som skjøt, måtte først skyte seg inn gjennom en glassdør. En intern gjennomgåelse av oppdraget var påbegynt 17. At det ikke er relevant for artikkelen, er jeg uenig i. Det som kjennetegner disse angrepene er at de har mål om å drepe så mange som mulig, noe som gir høy status på disse nettforumene.

Next

Diskusjon:Moskéangrepet i Bærum

bærum moske skyting navn

Et angrep mot hver og en sin retten til å tro på sin gud. Under besøket møtte de moskéledelsen, og uttrykte sin medfølelse og ønsker om at moskeen raskt legger angrepet bak seg. Angrepene blir også forhåndsannonsert på forumene, noen ganger med et manifest vedlagt, og i noen tilfeller strømmet direkte via apper som Facebook. Forespørsel om judisiell observasjon ble sendt av Politiet til fredag 30. Det er imidlertid ikke alle som forstår eller innehar denne ironiske distansen, noe som har resultert i at flere har tatt oppfordringen om å gjennomføre terrorangrep for å utløse en fremtidig rasekrig på ramme alvor. Jeg finner det ikke i noen av de kildene det er vist til.

Next