Eplekake uten smør. Eplekake fra Trines Matblogg 2019-11-30

Deilig eplekake med vaniljefyll

eplekake uten smør

Stikk den i kaka i midten. Her er en liten versjon til: Spenn fast ett matpapir over bunnen i formen. En tynn variant med en ikke helt uvesentlig bonus: Den er av de enkleste. Vi har ikke noe lignende mateple i Norge, sier Lina, som forsøker å være trofast mot sin egen avling fra familiegården på Toten når hun lager eplekaker gjennom hele vinteren. Blir det for tørt kan du spe på med noen dråper soyamelk.

Next

Smuldrepai med epler og havregryn

eplekake uten smør

Så her kommer den, en skikkelig god oppskrift på glutenfri eplekake. Når man henger sammen med proffe landslagsfolk bakere og konditorer kan man jo av og til få litt nåia av presisjonsnivået. Velkommen til mitt søte kakeparadis! Legg bakepapir i bunnen og smør kantene. Tips: du kan selv kverne ris i blender, mandelkvern eller kornkvern. Hvordan får du denne så saftig uten egg og smør? Stek kaken på nederste rille i 1 time og 10 minutter, pluss, minus noen minutter. Hell i vannet og elt sammen deigen. Server gjerne mens den fortsatt er lunken, sammen med pisket plantekrem eller -is er den helt fantastisk.

Next

Bestemors eplekake

eplekake uten smør

Allergiinfo Ved laktoseintoleranse bytter du ut smøret med laktosefritt smør. Deler ferdig skrelte epler i to etterpå og setter bitene tett-i-tett i røra så mange jeg får plass til. Dryss over brunt sukker og store havregryn. Fordel deigen jevnt i formen den er ganske tykk, så bruk en slikkepott. Bare skrell noen epler som du har i forma helt til slutt.

Next

Eplekake

eplekake uten smør

Jeg holder på å lage denne. Legg eplebitene fint utover røren. Kort sagt vispes eggedosis, mel og bakepulver siktes inn, før røra slås i formen og dekkes av eplebiter. Legg eplebiter på og stek på 175 grader — til den er ferdig. Eplepizza Opplysningskontoret har sin originale variant av eplekaken; eplepizza. Med nyplukkede norske epler til og med! Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca 30 min til smuldrepaien er gyllen på toppen.

Next

Lett eplekake

eplekake uten smør

Og derfor skylder jeg alltid på henne når jeg plutselig får trang til å slenge sammen noe uten oppskrift. Nå er det sesong for norske epler! Bruk gjerne en liten langpanne. Spre over fyllet og smuldre resten av deigen over. Jada, det er helt sant. Når kaken er nedkjølt men ikke helt kald; den smaker best sånn! Baker alltid den når vi skal gi den som gave. Ved melkeallergi bruker du margarin uten melk. Klem ut mesteparten av juice med hendene.

Next

Eplekake

eplekake uten smør

Vil du lage en litt stor kake bruker du 5 egg, en litt mindre — bruk 3. Avkjøl kaken en liten stund i formen. Fortsett med neste egg og gjenta. Jeg har gjort noen små justeringer og gjort oppskriften glutenfri. Bruker du en springform på 24-26 cm — beregn litt lenger steketid. Sikt i hvetemel, vaniljesukker og bakepulver, og rør det hele forsiktig sammen.

Next

Eplekake fra Trines Matblogg

eplekake uten smør

Den smaker like godt etter at den har vært fryst. La avkjøles litt i formen før du tar ringen av og setter den over på rist. Stikk pinnen midt ned i kaken. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca 30 min til smuldrepaien er gyllen på toppen. Ferdigkjøpt vaniljekrem funker helt fint det også! Så har du på resten av røren før du topper det hele med resten av epleskivene. Mål opp de tørre ingrediensene i et desilitermål el. Sjekk om den er ferdig ved å stikke inn en trepinne, for så å se om den er tørr etter at du tar den ut.

Next

Bestemors eplekake

eplekake uten smør

Smuldretopp: Skjær eplene i skiver. Nå er jeg virkelig spent. Det finnes utallige oppskrifter på eplekaker. Dryss over brunt sukker og kanel. Det søte liv inneholder 4194 oppskrifter! Det skjedde meg en gang da jeg bakte sjokoladekake på Edgar på Studentersamfundet - jeg lot mikseren holde på for lenge.

Next

Bestemors eplekake

eplekake uten smør

Bruk litt over halvparten av deigen og trykk den ut i formen til en bunn. Sesongen for epler, eplepai og eplekake. Ha deigen i smurt springform, ca. Derfor smaker den veldig godt med en kremdott til. Eplekake er en desidert favoritt for meg. Ha mel, havregryn, smør og sukker i en food processor med hakkekniv og kjør på full hastighet til deigen samler seg. Bland i sukker, nøtter, ingefær, vanilje og kanel.

Next