Film fra sør 2020. Film fra sør 2019-12-02

ALTFOR MANGE FILMER FRA SØR

film fra sør 2020

Luk ut land semi-Europeiskeland som Tyrkia og dropp franske eller tyske eller amerikanske produksjoner derden hvite mann drar til det store utland for å drive orientalisme. Tidligere vinnere av Sølvspeilet: Burning, Lee Chang-dong Sør-Korea 2018 Araby, João Dumans og Affonso Uchoa Brasil, 2017 Etter stormen, Hirokazu Koreeda Japan, 2016 Ixcanul, Jayro Bustamante Guatemala, 2015 Vivianes kamp, Ronit og Shlomi Elkabetz Israel, 2014 The Dance of Reality, Alejandro Jodorowsky Chile 2013 Wolf Children, Mamoru Hosoda Japan, 2012 Las Acacias, Pablo Giorgelli Argentina, 2011 The Housemaid, Im Sang-Soo Sør-Korea, 2010 City of Life and Death, Chuan Lu Kina, 2009 Film fra Sør-festivalen skal: · presentere kvalitetsfilm og filmskapere fra Asia, Afrika og Latin-Amerika for et lokalt, nasjonalt og internasjonalt publikum · være et viktig møtested for filmskapere fra sør og nord · gjennom filmvisninger og debatt nyansere bildet av land i sør, og gi nordmenn i alle aldre økt forståelse av verden rundt dem · skape et engasjement for filmkultur, og mangfold på kino, i landets hovedstad. I år er det mulig å få med seg Kadosh — de hellige, Klokken fem om ettermiddagen, Den første keiseren, En tid for fulle hester og The Good, the Bad and the Weird. Kutt den ned Dermed er det bare å gjentacredoet jeg før har tatt til orde for: Kuttfestivalen ned til en fjerdedel av filmene! Vi har flere distribusjonskontorer, med Arthaus i spissen, somer meget drevne på å snuse opp og kjøpe inn det som måtte være av perler fraverden over. Dette bildet stemmer ikke medvirkeligheten. Det er bare proppet inn så veldig mye fyllmasse mellom dem:Dra på kino, men plukk fra programmet med ytterste omhu. Billetter: 249,- 149,- med festivalpass.

Next

Film fra sør

film fra sør 2020

Ikke la sjansen gå fra deg til å se noen virkelige sør-klassikere, enten for første gang eller i form av et kjærkomment gjensyn. Og det er det god grunn til. En perfekt branding for politikere og samfunnsaktører av ymse slag. Nei, ofte er det ikke det. Vi følger ham på rastløs søken etter en mor han ble adoptert bort fra som liten, og ikke minst på utrettelig utkikk på skogens grønne skatter: helsebringende røtter, urter og planter. Nå kan du melde deg som frivillig. Kjøp passet her: Frivillig på Film fra Sør? Velkommen til en kulinarisk opplevelse i sør-koreansk ånd! Jiho er en stor matkjendis i Korea og har vært kokk ved noen av landets ypperste restauranter, men dokumentaren går tettere på hans personlige historie.

Next

Film Fra Sør: The wandering chef

film fra sør 2020

Med musklene til Oslo kommune, Huitfeldt og Gahr Støre i ryggener det ikke overraskende at det er verdensnavn som Shirin Neshat som topperprogrammet. Billetter slippes snart Om filmen: The Wandering Chef er en ode til familien og til koreansk matkultur, og handler om kokken Jiho Im. Maten serveres før filmstart, og baren vil holde åpent under hele arrangementet. Filmen skildrer også hans nære vennskap med 88 år gamle Kim Soon-gyo, som han møter på en sine reiser i det koreanske fjellandskapet, og som blir en slags bestemor for Jiho. Den snillistiskeholdningen til at etnistitet og opprinnelse er en formildende omstendighetrundt vår kritiske aktsomhet, gavner dem like lite som oss. Men basert på foregående år og holdningen til festivalen, drister jegmeg til å gjenta hva jeg har sagt før: Atdette er en festival som ikke bryr seg særlig mye om kvaliteten på filmene deviser.

Next

ALTFOR MANGE FILMER FRA SØR

film fra sør 2020

Hovedprisen Sølvspeilet deles ut hvert år til den beste filmen i hovedkonkurransen. Følg festivaleventet for å holde deg oppdatert på siste nytt om program, spesialvisninge r og gjester. Ingen festival uten et dypdykk i noen utvalgte regissører. Den sikret henne hovedprisen på den prestisjetunge filmfestivalen Locarno i Sveits fjor. Det blir også et gjensyn med den moderne klassikeren Jungelboken. Park Chan-wook Den verdenskjente sørkoreanske filmskaperen står bak titler som Joint Security Area, Sympathy for Mr. Som oppvarming til 30-årsjubileet for Film fra Sør i 2020 presenterer Film fra Sør, i samarbeid med oss, et utvalg filmer fra tidligere års program.

Next

Film fra Sør 2018

film fra sør 2020

Der det var de trangsyntenorske kinosjefene som stengte hageporten og valgte det nære og trygge fremfor utilgjengeligog sofistikert kvalitetsfilm. Barnas sørfilm på Cinemateket: kr 80 Barnas Cinematek-medlemmer: kr 50 Voksne uten barn betaler ordinær pris. For å være med i trekningen må du svare på følgende spørsmål: Hva het filmen som regissør Gabriel Mascaro regisserte i 2015, og som var på programmet til Film fra Sør? Jayro Bustamante En av de mest talentfulle, sterkeste og mest samfunnsengasjerte stemmene i dagens Latin-Amerika er filmregissør Jayro Bustamante. Early bird-tilbud på festivalpass legges ut for salg 13. Bra med film fra Sør. Vengeance, Lady Vengeance og Kammerpiken, og mottar festivalens ærespris i år.

Next

ALTFOR MANGE FILMER FRA SØR

film fra sør 2020

Barnas Sørfilm-helgen på Cinemateket er 9. Festivalen er del av Stiftelsen Festivalkontoret, som også arrangerer filmfestivalene Arabiske filmdager og Oslo Pix. Men er det bra film? Vi inviterer til visning av The Wandering Chef i i samarbeid med Sør-Koreas ambassade, som serverer deilig bibimbap og andre koreanske overraskelser! Gjennom gode filmopplevelser, seminarer, internasjonale gjester og begivenheter i løpet av året, er Film fra Sør en viktig arena for filmkulturell utveksling. Noen av festivalens tidligere gjester: Hirokazu Koreeda, Mahamat-Saleh Haroun, Amat Escalante, Jafar Panahi, Pablo Larraín, Abderrahmane Sissako, Apichatpong Weerasethakul, Raoul Peck, Tolga Karacelik, Mariana Rondón, Karim Aïnouz, Nadine Labaki, Shirin Neshat, Carlos Reygadas. Se verden fra en annen vinkel er festivalens hovedmotto, og vi presenterer film og filmskapere fra Asia, Afrika og Latin-Amerika for et stadig økende publikum ca 25. Da kan du oppleve fortellinger fra Kenya, Japan og Mexico.

Next

Snakker du russisk? Har du litt ekstra tid i perioden 8.

film fra sør 2020

Fordi Bustamante er forhindret fra å komme til Oslo i egen person, blir samtalen holdt via Skype. Nei, fokuser knallhardt på de få,solide miljøene som faktisk finnes sør for Vesten. Film blir altfor ofte behandlet som ferskvare, men virkelig gode filmer går aldri ut på dato. For de eksisterer, de: Detlages fenomenalt progressiv film i land som Mexico og Thailand. Det er mye råtten film på kino ellers også, så slik setter det jo en ballanse i det hele, og jeg har ikke akkurat sett alle filmene på åretsprogram. Dørene åpner 18:15, og filmen starter klokken 19:00.

Next

Film fra sør 2019 — OSLO FJORD GUIDE

film fra sør 2020

Eller er det egentlig det? Meld deg på og les mer her: Se også. Vi lover en kveld for alle sanser — og også for hjertet — så møt opp sulten på god mat og film. Enkeltbilletter: kr 130 Cinematekmedlem: kr 100 Prisene gjelder for forestillinger på Cinemateket. I år fokuserer vi på Park Chan-wook fra Sør-Korea, Dominga Sotomayor Castillo fra Chile og Jayro Bustamante fra Guatamala. Dominga Sotomayor Castillo Med sin seneste film Godt Nyttår, Chile har Dominga Sotomayor Castillo fått sitt definitive gjennombrudd. Vi lodder ut 2 billetter til 2 heldige vinnere til torsdagens visning av Guddommelig kjærlighet på kl. .

Next

Film fra Sør 2018

film fra sør 2020

Film fra Sør er altså en godvalgkampssak der det er helt naturlig at Fabian Stang er med for å klippesnoren. Festivalpass: kr 1235 Festivalpass student: kr 780 om hvor du får kjøpt festivalpass, klippekort og hvordan du bruker det. Festivalen foregår på Nordisk Film Kino Vika og Klingenberg, på Cinemateket og på Vega Scene. I løpet av festivalens fem dager kan du synke ned i kinosetet og se det beste fra og om den arabiske verden. Og hvor sører egentlig Japan og Sør-Korea? Med trilogien som vises på årets festival, undersøker han dype sår i Guatemalas samfunnssjel.

Next

ALTFOR MANGE FILMER FRA SØR

film fra sør 2020

Se fram til filmene Supa Modo, Flight of the Butterflies og The Boy and The Beast. Jeg likerat festivalen eksisterer, men ikke formen. Jeg husker at jeg i min spedeungdom tenkte at det fantes en verden full av fantastisk film. Det settes opp film fra sør på kino i Norge året rundt. Og man kan si hva man vil om festivalen, men den har i alle fallspilt sine kort riktig når det gjelder å bruke sitt eksotiske tilsnitt for hvadet er verdt som merkevare og ekspandert fra kuriøs alternativkultur til en bredog folkelig affære.

Next