Frölunda bibliotek öppettider. Bibliotek 2019-12-05

Bibliotek

frölunda bibliotek öppettider

Där kan man lämna böckerna när Kulturhusets dörrar öppnar. Det inrymmer ett antal olika kommunala institutioner — bland annat , och. Behovet av ordentlig biblioteksservice och lokaler för kulturverksamhet var stort och bokbussarnas kapacitet räckte inte till. I den ursprungliga planen hade socialförvaltningen önskat 1 150 kvadratmeter, men dessa bantades ner till 600. För att du inte ska känna dig överväldigad av utbudet har Josefin på Frölunda bibliotek tagit fram tre tips på spännande och roliga filmer för dig att titta på. Huset brann upp men den unge mannen klarade sig och vistas nu på.

Next

Avvikande öppettider: Fredag 3/11 10

frölunda bibliotek öppettider

Öppettider Avvikande öppettider Tis 24 dec — tors 26 dec stängt Tis 31 dec — ons 1 jan stängt Måndag 10-19 Tisdag 10-19 Onsdag 10-19 Torsdag 10-19 Fredag 10-18 Lördag 11-16 Söndag 11-16 Välkommen till Frölunda Bibliotek! Dessutom finns sporthallar, konferensrum och salar till uthyrning. Från och med 4 mars 1984 hade biblioteket öppet 10 till 20, måndagar till torsdag, 10 till 18 på fredagar och 10 till 16 på lördagar och söndagar. Byggnaden hade även toaletter och tambur som var gemensamma för biblioteket och en intilliggande samlingslokal. I juli 1966 hade biblioteket cirka 30 000 böcker, men så många av dessa var alltid utlånade att endast hyllutrymme för 11 000 vuxen- och 7 000 barnböcker behövdes. Från korridoren kan man även se in i simhallen.

Next

Göteborg stadsbibliotek Västra Frölunda oppettider, Valthornsgatan 3

frölunda bibliotek öppettider

Festivalen är årligen återkommande, vartannat år ligger fokus på Internationella gästspel och vartannat år på Nationella gästspel samt animerad film. Planerna för det kommersiella centrumet Frölunda torg godkändes 1960. Istället ökar vi vår service på Svenljunga bibliotek. Biblioteket invigdes 28 september 1965 och hade 23 000 böcker. Slutnotan för bygget hamnade på runt 70 miljoner kronor, och på invigningsfesten fanns hela 70 programpunkter. Lånefrekvensen i Västra Frölunda hade en nedgång från 1950 till 1960, dock med återhämtning 1961. Den blev mycket populär, köerna var långa och redan efter drygt ett år kunde man med hjälp av intäkterna köpa loss rutschkanan.

Next

Frölunda Bibliotek / Frölunda Kulturhus

frölunda bibliotek öppettider

Vi stänger utlåningsstationerna i Hillared, Östra Frölunda och Överlida Vi stänger våra utlåningsstationer i Hillared, Östra Frölunda och Överlida. Dessutom finns en liten plaskbassäng anpassad för de allra minsta barnen. Samma år beslutades därför att biblioteket skulle byggas ut med 100 kvadratmeter, samt att samlingslokalen skulle bli barnboksavdelning. Den finns kvar än idag, men den målades om och dekorerades 1990 av och sedan invigningen har trappan till rutschkanan bytts ut. Efter en stunds vandring i gymnasiet var det lätt att förlora orienteringen eftersom korridoren var mitt i huset och saknade fönster och man därför förlorade kontakten med uterummet. Det välutrustade biblioteket inrymmer även en rådgivningshörna för Hälsoteket i väster. Bland annat fanns planer på en utomhusbassäng, men dessa planer ströks i bantningen.

Next

Öppettider till Willys Hemma Göteborg Kaverös Västra Frölunda

frölunda bibliotek öppettider

Samarbeten finns redan med Mimers Hus i Kungälv och Högskolan i Väst i Trollhättan. Det finaste som hänt i Frölunda: en berättelse om Frölunda kulturhus 30 år. Tis 31 dec—ons 1 jan stängt För Frölundabadets och Actics öppettider se Besöksadress: Huvudentré: Frölunda Torg 5A B-entré: Valthornsgatan 13 Sportentré: Frölunda Torg 5B Postadress: Box 63, 421 21 Västra Frölunda. Alla helgons dag lör 2 nov stängt. Tanken med det provisoriska biblioteket var att det skulle vara just provisoriskt. En kamera som bevakade bottnen installerades och fönstren målades med specialfärg som förhindrade reflexer på vattnet. I samband med detta lades utlåningen i Åkeredsskolan ner.

Next

Frölunda Kulturhus Valthornsgatan 13, Västra Frölunda

frölunda bibliotek öppettider

Samarbeten med flera av landets animationsutbildningar ger studenter möjlighet att visa sina filmer, träffas och utbyta erfarenheter. Kulturhuset invigdes 1980 och ligger i direkt anslutning till. Här arrangeras bland annat skrotverkstäder för barn under skolloven, återkommande slöjdarsöndagar för alla åldrar och workshops i skuggteater för ungdomar. Frölunda Kulturhus är en levande mötesplats för kultur, kunskap, bad och sport. Bibliotekens budgetsituation förändrades och 1978 konstaterades att pengarna inte räckte till att ha biblioteket öppet på söndagar. Musikarrangemang för olika smaker, tedanser, teater- och bioföreställningar för både stora och små, olika former av föredrag, öppna verkstäder, drama- och målerikurser, sagostunder m m.

Next

Öppettider

frölunda bibliotek öppettider

Vårt främsta mål är att sprida kunskap om figur- och dockteatern i världen, både de historiska och traditionella uttrycken såväl som de samtida. Idrotts- och friluftsnämndens önskade 4 170 kvadratmeter bantades ner till 2 970. Tis 24—tors 26 dec stängt. Mån 23 dec öppet 10­­­­­­­­—15. Baracken stod kvar ända till december 1997 då den brann ner.

Next

Bibliotek

frölunda bibliotek öppettider

Kontakta Filial direkt Telefon: 031-366 28 40 för att kontrollera öppettider. Redan efter fem år uppstod problem med den provisoriska byggnaden. De publika delarna av biblioteket fick , och förbättrades, personalutrymmen utökades, entrén handikappanpassades och byggnaden fick helt nytt tak. Västra Frölunda Bibliotek öppettiderTyvärr har vi inte fått in några Västra Frölunda Bibliotek Västra frölunda öppettider här ännu, hjälp oss gärna genom att skriva dom i kommentarerna nedan! Det läckte in och orsakade fuktskador på olika balkar i taket, och förstörde även ett antal som ställts högst upp, ovanpå hyllorna. Dessa delar binds dock samman av en lång och bred inomhusgata längs husets östra sida.

Next

Göteborg stadsbibliotek Västra Frölunda oppettider, Valthornsgatan 3

frölunda bibliotek öppettider

. Trots protesterna beslutade stadsfullmäktige att biblioteket i Långedrag skulle läggas ner från och med 1 april 1962. På annandagen 1981 invigdes den 39 meter långa med en fallhöjd på tre meter. Om du upptäcker ett fel, snälla hjälp oss. En stor del böcker finns tillgängliga för hemlån och referensböcker kan läsas på biblioteket, möjlighet att kopiera finns. Biblioteksytan var 500 kvadratmeter och omfattade utlåningssal, förråd, lunchrum och tre arbetsrum.

Next

Öppettider till Willys Hemma Göteborg Kaverös Västra Frölunda

frölunda bibliotek öppettider

Det fanns möjlighet att bygga en vattenrutschkana, men några pengar till denna fanns inte. Figur genomgår därför nu en övergripande förnyelse, bland annat genom att även innefatta animerad film. Förutom att fönstren släpper in dagsljus i korridoren är det lättare att orientera sig. Vidare samarbeten är under uppbyggnad, bland annat med Göteborgs universitet. Ett annat problem var det platta taket. Som vanligt är det attraktivt att ställa ut i vårt Amatörforum. It rekommenderas starkt att du komma i kontakt med Filial Telefon: 031-366 28 40innan ditt besök för att dubbelkolla uppgifterna och andra frågor du kan ha.

Next