Fylkestingsvalg troms. Slik ser det nye fylkestinget i Troms og Finnmark ut 2019-12-03

code.clickcease.com

fylkestingsvalg troms

Trondheim: Både Høyre og Frp gikk sterkere tilbake her enn snittet. En sammenligning mellom fylkesvalget og kommunevalget nasjonalt viser ingen sensasjonelle utslag. Jeg merker meg ellers at Sps framgang til nesten to prosent ga dem ett mandat i kommunestyret, for første gang på 16 år. Han har god personkjemi med Frps topp Terje Tønnesen, og det kan skape problemer for Høyres som håper på å bli kommunens første kvinnelige ordfører. Det er en mye omtalt sak før fylkestingsvalget. Tross Vs klare tilbakegang, fikk de varaordføreren i Jorunn Nakken.

Next

Avvikling? Nei! Men mer enn nok å ta tak i

fylkestingsvalg troms

Dersom du ønsker å motta valgkortet på papir må du således reservere deg mot digital kommunikasjon med det offentlige på difi. The first of the current ethnic groups to settle in the county were the , who inhabited , an area much larger than today's , Troms and counties. Det kan historien, internasjonal politikk og sunn fornuft fortelle oss. Men partiet bikket 6-tallet også i Sør-Trøndelag og 5-tallet i Akershus, Hordaland og Vestfold. Både Ap og KrF gikk tilbake og kan ikke være særlig fornøyd med resultatet. Aps framgang til over 42 prosent var imponerende. Partiet ble nesten halvert, mye pga.

Next

Slik ser det nye fylkestinget i Troms og Finnmark ut

fylkestingsvalg troms

For å kunne stemme må du stå innført i denne oversikten. Det viser snittet av de to siste fylkesmålingene. Mens Høyre, Sp og KrF skuffet seg selv ved klar tilbakegang. Det blir interessant om Sp finner tilbake til Ap igjen etter valget, jeg tror ja - og gir tipset til Sjøli. I likhet med Asker mistet man sitt rene flertall. Ved 2019-valget vil tallet reduseres til 45.

Next

Dette må du vite om fylkestingsvalget. Her er fem spørsmål og svar

fylkestingsvalg troms

Dermed sitter Ap nå med toppvervet i 14 av de 20 største kommunene våre, mens Høyre maktet å holde unna i de resterende seks. I dag er det en tid for å bestemme om vi skal bruke stemmeretten vår hvis vi ikke allerede har gjort det. Dersom en velgers stemmegivning må mottas i en konvolutt for eksempel fordi velger er manntallsført i en annen kommune enn der de stemmer , må valgkortet legges ved. Frogn Venstre overpresterte nok noe i Frogn sist, og kom ned på jorda ved årets valg med en tilbakegang på sju prosentpoeng. Den våkne leser har allerede fått med seg hvor jevnt det er mellom de 5 største partiene. Også Sp var på nippet til å komme inn, men det holdt ikke helt.

Next

Valgforsker:

fylkestingsvalg troms

Ap fikk 37 prosent her sist, og ble til 41 nylig. Det vil si å føre opp kandidater fra et annet parti eller liste som du ønsker å gi en personstemme til. Søknad sendes til Valgstyret i Tromsø kommune, Rådhuset, Postboks 6900, 9299 Tromsø. Hvorfor har vi et forsøk? Få dager etter stod jeg på torget under Jessheim-dagene og ledet ordskiftet mellom listetoppene i Ullensaker — ni stykker i alt. Hvilken av disse variantene som fungerer best, kan bli interessant å følge med på både for Jonas Gahr Støre og andre inn mot stortingsvalget i 2017. Politisk redaktør Martin Lægland omtaler flere av utfordrende Troms og Finnmark vil få etter sammenslåingen. Og tilsvarende tilbakegang for Venstre.

Next

Kommune

fylkestingsvalg troms

En vesentlig del av fallet henger nok sammen med at en del Ap-velgere gikk til den nye Bygdelisten som mobiliserte på ønsket om mer innbyggerinvlovering og motstand mot kommunesammenslåing. Holdes denne fasiten over disse i alt 23 valgene og forhandlingsutfallene i Akershus, opp mot min siste før valget, så traff jeg blink med 19 ordførere. Nåværende Aust-Agder og Vest-Agder skal smeltes sammen til Agder, mens nye Vestland fylke vil bestå av dagens Hordaland og Sogn og Fjordane. Anette Solli H fortsetter som fylkesordfører, med Lars Salvesen KrF som varaordfører. Bærums første kvinnelige ordfører, Lisbeth Hammer Krogh, plusser på med ytterligere fire år, basert på et samarbeid med Frp og KrF.

Next

Kommune

fylkestingsvalg troms

De tre partiene hadde på forhånd sagt at de ville fortsette sitt samarbeid om de fikk flertall. Det var da engasjerte folk, med greie på både byutvikling, småfly og forsvar, spilte inn sine synspunkt, at Kjeller-debatten ble god. Samtidig var tilbakegangen et hakk mindre enn jeg ventet og 30 prosent er fortsatt et høyt nivå for Frp, selv om Ap overtok som største parti. Det er tid for å oppsummere, og jeg starter i mitt hjemfylke Akershus: Akershus fylkesting: Høyre beholdt posisjonen som fylkets største parti. Når det er sagt hevder veivesenet at det ikke vil bli spesielt mye mer trafikk og dermed mindre kø , siden de skal ta i bompenger tur retur Oslo-Asker. Foto: Christer Pedersen For å være valgbar må man ha sagt ja til å stille på lista, fylle 18 år i løpet av valgåret, og være bosatt i Tromsø.

Next

code.clickcease.com

fylkestingsvalg troms

Mens Venstre og Frp får to hovedutvalgsledere hver. Men politikerne i Bergen har tabbet seg skikkelig ut, og får konsekvensene av det. Derimot var valget en skuffelse for Ap. Departementet skal kjenne fylkestingsvalget i en kommune eller i hele fylket eller kommunestyrevalget i en kommune ugyldig dersom det er begått feil som antas å ha hatt innflytelse på fordelingen av mandatene mellom listene og som det ikke er mulig å rette. Og valget ble svært jevnt. ±% 1951 117,564 — 1961 127,771 +8. Jeg tror det lureste vi kan gjøre, er å utvide samtalene og debattene våre.

Next

Svein Tore Marthinsen : 2015

fylkestingsvalg troms

Interessant er det ellers å skue Rødts sterke frammarsj i både Bodø og Tromsø. Ved fylkestingsvalget kan du gjøre endringer på stemmeseddelen. Dette flertallet er nå borte. Også Frp måtte bøte tungt for bygdelistas opptur, partiet ble halvert. Søknadsskjema om innføring i manntallet er trykket på omslagskonvolutten som brukes ved forhåndsstemmegivning utenriks — på Svalbard og Jan Mayen. I gruppen andre er Nordkalottpartiet antatt å bli størst av de tre som inngår i gruppen Andre, og er derfor tatt særskilt med her. Senterpartiets framgang var omtrent like stor i Akershus som landet forøvrig.

Next