Hur gör man en midsommarkrans. SÄ gör du din egen midsommarkrans 2019-11-30

Madeleine Bjoerk

hur gör man en midsommarkrans

Jag brukar illustrera, fota, göra och göra om saker. BlÄbÀrsris har fin grön fÀrg och blir inte lika blaffigt som björk i midsommarkransen. Har du gjort kransen dagen innan den skall anvÀndas sÄ duscha den med en sprayflaska och lÀgga i en tÀt plastpÄse i kylskÄpet eller svalt utomhus. Blommorna ska ligga Ät samma hÄll hela tiden sÄ att du tÀcker stjÀlkarna. Gör man inte detta sÄ vissnar blommorna snabbt och det Àr trÄkigt nÀr man lagt ner massa tid pÄ att knÄpa ihop sin skapelse. För mig funkade det att anvÀnda fingrarna, annars kan man anvÀnda en sax eller kniv.

Next

SÄ gör du din egen midsommarkrans

hur gör man en midsommarkrans

NÀr man har rörisoleringen framför sig sÄ ser man att det gÄr en skÄra lÀngs med hela rörisoleringen. NÀr du ska vÀlja blommor till din krans bör du ta sÄdana som hÄller lÀnge Àven utan vatten. FortsÀtt tills cirkeln blir fylld och sluten. Jag hade bara ett brett band sÄ det fick duga. Steg 1: Klipp av alla blomstjÀlkar till 4-5 cm, detta förenklar bindningen av kransen.

Next

Bind en midsommarkrans

hur gör man en midsommarkrans

Lycka till med din midsommarkrans! Snart dax att binda en midsommarkrans och lÄta hÄret blomstra. Mina saker förvarar jag i lÄdor, gÀrna mindre lÄdor i större lÄdor. Steg 2: Skapa stommen genom att mÀta huvudet och klipp till en tilltagen lÀngd bindtrÄd. Gör sÄ hÀr: Blommorna lÀggs löpande som en girlang och trÄden viras allteftersom blommorna lÀggs pÄ. SvÄrare Àn sÄ Àr det inte.

Next

DIY gör en egen kransstomme i önskad storlek

hur gör man en midsommarkrans

Med blomstertejp, som Ă€r lite klistrig, fĂ€sts och försluts buketten vid ringen. Är glaset dĂ€remot tomt fĂ„r du akta dig för att inte bli bedragen. Gör du en tunn krans sĂ„ kan man istĂ€llet ta ett ganska exakt mĂ„tt. Jag la till en blomma i taget, men vill du ha den grövre tar du bara fler blommor Ă„t gĂ„ngen Börja med en blomma som har lĂ„ng stjĂ€lk. Men hur ska man göra för att binda en midsommarkrans pĂ„ enklast sĂ€tt och som samtidigt hĂ„ller lĂ„ngt in i midsommarnatten? Böj ena Ă€nden till ett U. Det ger verkligen den perfekta midsommarkĂ€nslan. AnvĂ€nd tunn stĂ„ltrĂ„d eller ett tunt snöre för att surra fast blommorna pĂ„ stommen.

Next

SÄ gör du en egen midsommarkrans

hur gör man en midsommarkrans

Börja med att riva av en bit floratejp frÄn rullen. Eftersom jag inte orkade gÄ nÄn lÄng vÀnda gick jag ut pÄ balkongen och snodde lite blommor dÀr. De liknar liljekonvaljer lite grand och har en ganska stark doft, lite hyacintaktig. DÄ hÄller den sig frÀsch och fin till nÀsta dag. Har du andra frÄgor eller vill ha tips och rÄd om vÀxter och trÀdgÄrd? Men jag blev lite sugen pÄ att knyta en i Är nÀr jag sett det hÀr klippet ovan som visar hur enkelt det Àr. Se till att mÄtta mot huvudet för att rÀtt storlek. För sedan stjÀlken bakÄt och runt den egna stjÀlken och lÀgg den lÀngs med den första stjÀlken.

Next

Midsommarkrans

hur gör man en midsommarkrans

Att göra en egen hĂ„rkrans Ă€r inte nĂ„gon svĂ„r grej och behöver inte ta sĂ„ lĂ„ng tid, samla era vĂ€nner och gör kransen tillsammans dagen innan eller pĂ„ förmiddagen i samband med att ni klĂ€r midsommarstĂ„nen. PĂ„ sĂ„ sĂ€tt fĂ„r du en lĂ„ng trĂ„d som rĂ€cker runt huvudet. Steg ett Ă€r att skaffa sig lite fina blommor att binda med. Slut genom att böja Ă€nden genom öglan. NĂ€r du har tejpat ihop runt 15 buketter Ă€r det dags att tejpa fast dem pĂ„ kransen. Öglan sluter till sist ihop kransen. Snusmumriken fĂ„r vara förebild med sin blomsterkrans pĂ„ hatten.

Next

Bind en midsommarkrans

hur gör man en midsommarkrans

HÀr visar vi hur du gör sommarens finaste midsommarkrans! Jag tÀnker oftast pÄ tio saker samtidigt och byter Àmne tvÀrt i samtal. Duscha den med vatten och förvara i en plastpÄse svalt över natten. Tejpen gör sÄ att blommorna och trÄden som lindas senare fastnar bÀttre. PÄ bygghandeln köpte jag rörisolering, betalade 7 kr för en rörisolering. Jag brukar plocka blommorna dagen innan och sedan sÀtta dem pÄ en sval och skuggig plats utomhus under natten.

Next

DIY gör en egen kransstomme i önskad storlek

hur gör man en midsommarkrans

Ett smart sĂ€tt att snabbt slĂ€ta ut skrynkliga sidenband som jag lĂ€rt mig av Älvis Ă€r att ta fram platt-tĂ„ngen och dra dem dĂ€r nĂ„gra gĂ„nger. I naturen finns massor av hĂ€rliga blommor att plocka av för att göra sin egna krans, vill man vara sĂ€ker pĂ„ att ha en riktigt hĂ„llbar krans som hĂ„ller hela dagen sĂ„ rekomenderar jag att man köper fĂ€rska snittblommor i floristbutiken. Det finns inga rĂ€tt eller fel — att göra midsommarkransar ska vara roligt och kĂ€nnas personligt! Jag gjorde diademet lite tjockare ju nĂ€rmare mitten jag kom. De beskrivs vad du behöver för material och hur du förbereder vĂ€xterna. Äta en god frukost tillsammans med jordgubbar och mjölk och binda kransar, hur mysigt!? Böj trĂ„den sĂ„ den blir rund eller lite oval som ditt huvud. Tejpa ihop den till en ögla. Och fortfarande fĂ„r vinnaren av Vasaloppen et lagerkrans runt halsen som bevis pĂ„ sin seger.

Next