Jul i svingen chords. Jul I Svingen Lyrics Chords 2019-12-06

MARY'S BOY CHILD Chords

jul i svingen chords

Legenden sier hun døde fast i sin tro, med en brennende lampe i hånden. E minor 7Em7 Cadd9Cadd9 G MajorG G MajorG E minor 7Em7 Cadd9Cadd9 Engler svever høyt i sky, over hav og land og by. Alt er godt og alt er trygt. Intro: G Cadd9 G Em D G G Cadd9 G Em7 Cadd9 D Em7 Cadd9 G G Em7 Cadd9 Cadd9 G Em7 Cadd9 D G Vers 1: G Cadd9 G Em D G Stille senker natten seg, over deg og over meg. G MajorG Cadd9Cadd9 G MajorG E minor 7Em7 Cadd9Cadd9 D MajorD En til far og en til mor, en til alle barn på jord.

Next

MARY'S BOY CHILD Chords

jul i svingen chords

Din tro har helbredet henne! I Norden er feiringen blandet sammen med den gamle norrøne Lussi-tradisjonen. På denne tiden ble de kristne forfulgt, og Lucia ble derfor dømt til å brennes på bålet. Cadd9 G Em7 Cadd9 D G lalalalalalalalala Vers 4: G Cadd9 G Em D G Jorden snurrer rundt seg selv, lys blir mørke, dag blir kveld. Faren var av romersk bakgrunn, men han døde da Lucia var ung, slik at det var moren som tok seg av hennes oppdragelse. For å sikre Lucia et liv i rikdom forsøkte derfor moren å få henne giftet bort. De andre barna kler seg ut som stjernegutter og terner, i hvite kjortler med hodekranser og synger Luciasangen, «Santa Lucia».

Next

Jul I Svingen Lyrics Chords

jul i svingen chords

Den rasende stattholderen fikk da samlet ved rundt hennes føtter og prøvde å brenne henne, men igjen ble hun berget av Gud. Dette skjedde i året 303, som var det blodigste året under keiserens kristenforfølgelse. Jeg har endret akkordene til riktig akkordnavn. Hun løp til den hellige Sankta Agathas grav og ba på sine knær om veiledning. Som hevn sladret han til keiseren om Lucias kristne tro. Som så mange andre av de tidlige martyrer som Kirken ærer, hadde Lucia allerede som barn avlagt evig kyskhetsløfte og aktet å gi alt sitt jordiske gods til omsorgen for de fattige, men hun fortalte ingen om denne beslutningen, ikke engang moren.

Next

jeaaar Contribution

jul i svingen chords

Cadd9 G Em7 Cadd9 D G lalalalalalala Mellomspill: er de to første linjene av verset og går rett inn i tredje linje G Cadd9 G Em D G G Cadd9 G Em7 Cadd9 D Em7 Cadd9 G G Em7 Cadd9 her står vi i et vennskapsbånd, varmen går fra hånd til hånd. Da ble hun dømt «ad lupanare», til å sendes til bordellet som straff. Men egentlig stammer de S-formede lussekattene fra Tyskland der skikken oppsto på 1600-tallet. Navnet Lucia stammer fra det latinske ordet lux, som betyr «lys». I Norge i dag feires Luciadagen med en lysprosesjon i barnehager og skoler.

Next

MARY'S BOY CHILD Chords

jul i svingen chords

Da overtalte Lucia henne til å foreta en valfart til det populære pilegrimsmålet Catánia, mindre enn åtte mil fra Siracusa. Det var et hardt liv, med en far som var død og en mor som var alvorlig syk. Etter hvert ble det skikk at også menneskene fikk en ekstra god frokost Lucia-dagen. Men før hun døde, forutsa hun den straff som skulle møte Paschasius, at kristenforfølgelsen snart ville ta slutt, at keiser Diokletian ikke ville regjere lenger og at han medregent i vest, Maximian Herkules 286-305 , ville dø. » Som takk for dette miraklet ga moren Lucia lov til å leve ugift og å gi medgiften til de fattige. Men Lucia levde så lenge at en prest rakk å komme og gi henne sakramentet. Cadd9Cadd9 G MajorG E minor 7Em7 Cadd9Cadd9 D MajorD G MajorG lalalalalalala Cadd9Cadd9 G MajorG E minor 7Em7 Cadd9Cadd9 D MajorD G MajorG lalalalalalala Cadd9Cadd9 G MajorG E minor 7Em7 Cadd9Cadd9 D MajorD G MajorG.

Next

Jul I Svingen Lyrics Chords

jul i svingen chords

. Em7 Cadd9 G G Em7 Cadd9 Engler svever høyt i sky, over hav og land og by. Moren ble svært syk etter i flere år å ha lidd av blødninger som ingen lege kunne kurere. I kunst og folketradisjon fremstilles hun med en krone av levende lys, og minnefesten hennes som ble vanlig å feire mot slutten av middelalderen, står i lysets tegn. Der skulle hennes kyskhet gå tapt, og Den Hellige Ånd, som hun hadde fortalt dommeren at opplyste henne, vike fra henne. Lysekronen skulle minne om helgenkronen til den hellige Lucia. Fra gammelt av fikk gjerne buskapen noe ekstra godt, en «lussebit» for å verne seg mot onde makter den farlige lussenatten.

Next

Jul I Svingen Lyrics Chords

jul i svingen chords

G Cadd9 G Em7 Cadd9 D Snøen faller, alt er hvit se så vakkert alt er blitt. Sangen vi kjenner som Lucia-sangen er en napolitansk vise om bydelen Santa Lucia i Napoli i Italia. Der vi sammen nå igjen, Em7 Cadd9 G G Em7 Cadd9 tenner gran og jule--lykt. I stedet ga Lucia hele medgiften sin til de fattige i byen. G C Am Now, Joseph and his wife, Mary, D G Came to bethlehem that night; C Am They found no place to bear their child, G D G Not a single room was in sight. E minor 7Em7 Cadd9Cadd9 G MajorG G MajorG E minor 7Em7 Cadd9Cadd9 Her står vi i et vennskapsbånd, varmen går fra hånd til hånd.

Next

Odd Nordstoga

jul i svingen chords

Prosesjonen ledes av et av barna som er kledd ut som Lucia i hvit kjole og med lyskrans på hodet. Alt er godt og alt er trygt. I år 300 bodde jomfru Lucia i byen Syracus på Sicilia. Lussekatter De gule lussekattene har lite å gjøre med helgenen Lucia. Der vi sammen nå igjen, E minor 7Em7 Cadd9Cadd9 G MajorG G MajorG E minor 7Em7 Cadd9Cadd9 tenner gran og jule--lykt. Det førte mirakuløst nok til at moren frisk, og avlyste Lucias kommende bryllup.

Next