Kompostbinge. jordnært: Tips til hjemmekompostering 2019-12-06

Villroses hage: Erfaringer med varmkompost

kompostbinge

Ingen regel uten unntak kanskje? Bingen som står ute og skal brukes om vinteren må være vinterisolert. Mye penger å bruke, men så får du en kompostbinge som tar unna alt. Dette blir et skikkelig nerdete innlegg om jord og sånn. Skall fra meloner, mango og appelsiner. Mangler: jula Gjør hageavfall om til kompost - Viivilla.

Next

Komposthuset

kompostbinge

Hagen min ligger i sone H4 sør i Norge. Using the Biolan Composter in frost The heat in the composter is created by burning of the waste. Efter klækningen går der under gunstige betingelser kun tre uger, før de nye kompostorme er kønsmodne. Me, Anne-Mette og Dag Jørund Lønning, eig og driv Komposthuset selskapet har namn etter bygget bak oss. I binge derimot vil vintertemperaturer ikke nødvendigvis stanse nedbrytingen. Den første pakken som kom var gjenbrukskapslene.

Next

Malvik hagelag : Kompostering

kompostbinge

. Filmen distribueras av Svenskt Trä som verkar för kunskapsspridning, inspiration och utveckling som rör trä, träprodukter och träbyggande. Brett til å skyve under beholderen. Skal du så frø der du gravde ned bokashien, kan du gjøre det med det samme. Vennligst kontakt meg hvis du ønsker å låne noen! Noen næringsemner er mer bundet i jorda enn andre, og her kommer dette med sure forbindelser til for eksempel rododendron. I hagen er situasjonen en annen og vi kan dyrke alle typer planter, uavhengig av deres krav til jordas mineralinnhold dersom vi er påpasselig med å unngå at de utsettes for konkurranse av andre planter om de samme mineralene. Jeg har funnet skissen i en bok, der var det også en materialliste.

Next

Forskalingsblokk: Kompostbinge jula

kompostbinge

Størrelsen avhenger av hvor mange som inngår i husholdningen. Da jeg rotet i midten, kom det damp opp. För dig som vill kompostera mera rekommenderar vi denna skadedjurstäta och isolerade kompost med ventilerad botten. For kjøp av Vossakompen, kontakt Kveik, tlf. No har Oslo kommune starta innsamling av matavfall, og eg merkar at vegen ut til kompostbingen vart litt lang. I dag har jeg tappet væske fra Ibokashi-komposten for første gang.

Next

Kompostbeholder 530 L

kompostbinge

Dvs at i surjord er det mer tilgang på de stoffer slike surbunnspanter ønsker, men i hagen er det altså mye mindre konkurranse om næringsemnene i forhold til i naturen. Hvis man ikke kan få fat i noget strøelse, bør man nøjes med at komme det grønne affald, som tiltrækker rotter, i den lukkede kompostbeholder. Det er ikke noe kjøtt eller fisk i bøtta. Bøtten tar liten plass og lukter ikke vondt. Det var faktisk en gledelig overraskelse å rote litt rundt i komposten. Bingen skal ha et isolert lokk på min. Men den ser delikat ut.

Next

Komposten

kompostbinge

I naturen vil en kalkelskende plante tape dersom det er mange andre planter som ´stjeler´ de mineralene den kalkelskende planten trenger. Gruten ble lagt i komposten. De svakeste delene på bingen er hempene til lokket. Jeg håper at prosessen går riktig for seg. Udsprungen faaer jeg den ei at see; thi bring mig Hilsen, naar det vil skee; og siig, jeg ønsker, at paa min Grav den blomstrer af. Det er fint å se igjen meitemarken og se tusenbein rulle seg rundt i organisk avfall, før de piler av gårde. Men ikke tenkt så mye over det, før jeg leste det med liten skrift.

Next

Gyldenlakk

kompostbinge

Jeg kunne ikke la det ligge, jeg måtte ta det med meg hjem for å kompostere det. Ingen problem med salt som vaskes ut i løpet av vintermånedene. Ville det være en kompakt, stinkende halvfordøyd gugge? Rør varmen inn i avfallet så kommer det seg. If you want to place the Biolan Composter, for example, in a storehouse, you can insert a hose connector into the seep liquid hole and connect to it a hose, which goes to, for example, a floor drain or a canister. Det både tilfører nedbrytere som meitemark og andre mikroorganismer som bidrar mye til å gjøre prosessen raskere. Det er deilig å grave rundt i jorda og løfte på løvet som falt i fjor.

Next

Biolan Quick Composter 550

kompostbinge

Starting of the composting process can be established from the rise of the temperature. En normalt stor familie vil produsere minst 4 binger per år med husholdningsavfall per år, men selvsagt avhengig av hvor mye kvist og gress etc man har i. I korthet kan man si det er humusforbindelser som bidrar til å gi struktur til jorda. Planen er å lage minst en binge til. I Trondheim og Malvik og flere kommuner har det lenge vært redusert avgift for avfallshåndtering dersom man kan dokumentere et kveldskurs i kompostering eller går god for at man bedriver kompostering. Forrige helg var tiden kommet for tømming.

Next