Kreetan kartta. Rethymnon 2019-11-30

Rethymnon

kreetan kartta

Saari on noin 250 kilometriä pitkä ja enimmillään noin 60 kilometriä leveä. Laaksojen maaperä on hedelmällistä vuorilta ajan kuluessa valuneen maan ansiosta. Egeanmeren saaret jaetaan edelleen seitsemään alisaariryhmään, jotka ovat , , ja sen ympäristön saaret, , , , sekä ja sen ympäristön saaret. Knossoksella sijaitseva Kuningas Minoksen palatsi lienee Kreetan kuuluisin nähtävyys. Pääranta on Pahia Ammos eli paksu hiekka, joka on pisin ja levein ja tarjoaa aurinkotuolit ja -varjot. Laitojen kallioalueet ovat oivia snorklaukseen ja kalojen bongaukseen. Kreetan suurin järvi on Potamoín tekojärvi 16 km² ja ainoa luonnonjärvi Kournás, joka sijaitsee 48 kilometriä Chanián kaupungista itään.

Next

Kreikan kartta

kreetan kartta

Kreeta on osa kreikkalaisen kulttuurin varhaisinta aluetta ja on täten myös monen myyttisen tarinan syntykehto. Hallinnollisesti Kreeta muodostaa oman alueensa eli periferiansa, Kreetan alueen, johon kuuluu myös pienempiä lähisaaria. Siksi paikalliset kehottavat saapumaan rannalle myöhään iltapäivällä, jolloin turistibussit lähtevät. Ranta on paikallisten käytössä ja suojaisa kovallakin tuulella. Paliokastron eli Vanhan linnan ranta sijaitsee 10 kilometriä Iraklionista länteen, saaren pohjoisrannikolla. Kreetan kartta näyttää Kreetan parhaat nähtävyydet ja matkakohteet kartalla. Ranta on suojaisa ja hiljainen, lähistöltä löytyy tosin muutamia tavernoita ja hotelleja.

Next

Kreetan tärkeimmät nähtävyydet

kreetan kartta

Jos kaipaat hiljaisempia puitteita päivällesi, suuntaa muille alueen rannoille. Saarelle pääset Ierapetrasta lähtevillä veneillä, jotka seilaavat aamulla kello 10 ja 12 välillä. Kserokampoksen eli Kuivan tasangon rannat sijaitsevat noin 55 kilometriä Sitiasta. Hiekkaa jatkuu niin kauas kuin silmä kantaa, mutta merenpohja on paikoittain kallioinen. Ihanteellinen paikka rauhallisen kesäpäivän viettoon kaukana hälinästä.

Next

Kreetan Kartta

kreetan kartta

Vesipedoille on tarjolla myös urheilumahdollisuuksia. Pitkä palatsi on yhdistetty jo roomalaisten aikakaudelta myyttiin labyrintistä, joka rakennettiin Kreetan kuningas Minokselle ja johon hirviö Minotauros suljettiin. Hiljaisin alue löytyy aivan länsireunalta. Kreikan kartta näyttää Kreikan parhaat saaret ja nähtävyydet kartalla. Palatsi rakennettiin ensimmäisen kerran noin 2000 eaa. Hiekkarannan tuntumassa voit tutustua kallioiden luoliin, joissa hipit ennen vanhaan parveilivat.

Next

Kreetan Kartta

kreetan kartta

Rethymnon on sopiva lomakohde silloin, kun kaipaat monipuolisesti katseltavaa ja tekemistä. Kreetan pohjoispuolella rannat ovat keskimäärin matalampia ja niiden vesi on hipiälle hieman lämpöisempää. Matala ei ole nimestään huolimatta matala, vaan jyrkkenee äkkinäisesti. Plakias sijaitsee 40 kilometriä Rethymnonista. Saaren asukasluku oli vuoden 2011 väestönlaskennassa 622 913.

Next

Rethymnon

kreetan kartta

Tänään kaupungissa asuu reilut 35 000 ihmistä, vaikka asutusta alueella on ollut tiettävästi jo kaukana muinaisuudessa. Google Earth -kartta … Hanian kaupunki …. Paleochoran kylä … … … Sitian kaupunki … … Kartat yllä Google -karttoja lukuunottamatta ovat karkeita esityksiä Kreetasta ja sopivat karkeaan matkasuunnitteluun tai kohteiden paikallistamiseen. Rethymnonin päänähtävyys on kuitenkin pääkaupungin Fortezza-linnoitus. Mukavuudet ovat tarjolla, mutta ranta on kesäkuukausina usein ylikansoitettu.

Next

Kreetan kartat

kreetan kartta

Kreetan etel√§rannikko on Euroopan afrikkalaisinta aluetta, ja siell√§ kasvaa jopa banaanipuita. Ohessa on muutamia esimerkkej√§ kunkin 4 l√§√§nin ‚ÄĒ Hania, Rethymnon, Iraklion ja Lassithi ‚ÄĒ parhaista rannoista. Se tarjoaa kaikki mukavuudet ja vesiurheilumahdollisuudet niit√§ janoaville. Hiona sijaitsee 25 kilometri√§ Sitiasta. Vuorilla l√∂ytyy my√∂s tippukiviluolia, joista suosituin ja vaikuttavin lienee Psiloritis-vuorella oleva Sfentonin luola. Puusta tuli ikivihre√§, ja sen kerrotaan kasvavan edelleen G√≥rtynissa. Uljaasti kaupungin syd√§mess√§ kohoavalla kukkulalla vartioiva linnoitus on t√§hdenmuotoinen.

Next

Kreeta, rannat

kreetan kartta

Voit yhdistää rantaretkeesi tutustumisen lähettyvillä olevaan Agios Ioanniksen kirkkoon. Rethymnon Rethymnon sijaitsee lähes salaperäisen ja kauniin Kreetan pohjoisrannikon puolivälissä. Rethymnonin ranta löytyy kaupungin edustalta. Virtaava vesi on kovertanut uomiaan jyrkkärinteisten ja korkeiden vuorten kalkkikiveen. Sen pääkaupunki ja suurin kaupunki on Ateena. Itse olen huomannut tuon Rethymnonin parhaaksi tukikohdaksi autoilevalle matkaajalle.

Next

Kreeta

kreetan kartta

Souglia on pienen Souglia-kyl√§n ranta, noin 65 kilometri√§ Haniasta etel√§√§n. Rethymnonin vanhakaupunki johdattaa sinut keskiajalle ja etenkin venetsialaiseen tunnelmaan. Sittemmin Kreeta oli osa Rooman valtakuntaa, Bysanttia, Venetsiaa ja Osmanien valtakuntaa, ennen kuin se 1900-luvun alussa tuli osaksi Kreikkaa. Kreetan pisin joki on 45 kilometri√§ pitk√§ Gerop√≥tamos. Kyl√§st√§ l√∂yd√§t kaupat, kahvilat ja tavernat. Lentojen lis√§ksi voit vertailla autovuokraamoja ‚ÄĒ Skyscannerin kautta saa yleens√§ paremman hinnan kuin suoraan autovuokraamon sivulta.

Next