Krocktest husbil. Tester 2019-12-02

Husvagn vs. husbil

Krocktest husbil

Trafikverkets videoinspelningar visar ocksĂ„ hur inredning flyger som ur katapulter i kupĂ©n. En ökning av hastigheten frĂ„n 64 till 90 innebĂ€r en ökning av krockenergin med ca det dubbla. SjĂ€lvklart Ă€r vi fullt medvetna om att vi inte pĂ„ nĂ„got vis företrĂ€der de medlemmar vi har i forum eller i Facebookgrupp dĂ„ vi i formell mening inte Ă€r nĂ„gon klubb eller förening. Ingen skulle vĂ€l komma pĂ„ tanken att Ă„ka i en husvagn men hur mycket bĂ€ttre Ă€r en husbil? Det Ă€r ju just sĂ„nt man kan bli rĂ€dd för ibland
 Skönt att höra att ni hade tur i oturen trots allt. Myndighetens tester visar pĂ„ förödande materialskador och stor risk för dödsfall vid kollision i hög fart. Detta kommer att bli mitt enda inlĂ€gg i denna debatt. Har haft ett antal fotoutstĂ€llningar och givit ut nĂ„gra fotoböcker.

Next

Din husbil och van Àr perfekt för att resa

Krocktest husbil

Eftersom det inte görs nÄgra omfattande krocktester för husbilar har vi nyligen utfört tvÄ krockprover. En personbil skulle ocksÄ disintegrera om den frontar med offset i 90 kmh mot en stum barriÀr. KrockvÄldet var stort med enorm intrÀngning i husbilen, Àven nÀr motparten var en personbil. Undrar om det Àr likadant hos Er som hos oss, att det Àr kvinnan i huset som tvingar mannen att smörja in sig under ljudlika rotester, Àr det kanske jag som Àr brÄkig! Men resultat av krocktester i hög fart avslöjar att fordonen knycklas ihop ungefÀr som konservburkar i en Ätervinningspress. Men Ànnu har vi inte köpt nÄgon utan hyr bara vid behov.

Next

Livsfarliga husbilar

Krocktest husbil

Ta bort bordet om du har passagare bak. Att bara fĂ„ fyra stjĂ€rnor Ă€r inget man skryter med. Husbilar brukar heller inte sĂ„ ofta ha förtĂ€lt utan bara markis vilket passar bĂ€ttre vid korta stopp, samtidigt som det kan vara besvĂ€rligt att packa in allt pick och pack om man bor pĂ„ en camping och vill ta en tur. Tror att tiden som yrkesförare o egen hoj kan vara till hjĂ€lp. Jeep Compass Testad: 2012 Resultat: TvĂ„ stjĂ€rnor Foto: Jonas Borglund Mercedes Citan Testad: 2013 Resultat: Tre stjĂ€rnor, omtestad till fyra stjĂ€rnor Det slutgiltiga betyget för Mercedes Citan, modellen som ju bygger pĂ„ Renault Kangoo, mĂ„ ha blivit acceptabla fyra stjĂ€rnor — men bilen fick i sitt ursprungliga test endast tre. Merparten byggs nĂ€mligen pĂ„ i stort sett samma sĂ€tt, sĂ€ger Maria Krafft.

Next

Euro NCAP

Krocktest husbil

Trafikverkets rekommendationer till konsumenter VĂ€lj sĂ€kra vĂ€gar med mittseparation. De som kan göra störst skillnad Ă€r tillverkarna. Och nog Ă€r vissa mĂ€rken överrespresenterade. Det kan ocksĂ„ bli en vĂ€ckarklocka för tillverkare att göra bilarna sĂ€krare och dĂ€r har vi konsumenter ett ansvar att vi börjar frĂ„ga efter högre sĂ€kerhet. Sedan Ă„r 2014 har antalet nyregistrerade husbilar i Sverige ökat med 50 procent. Enligt dessa regler ska all utrustning i bodelen kylskĂ„p, sĂ€ng med mera vara ordentligt fastsatt i vĂ€ggar, golv eller tak — bordet kan dock vara konstruerat sĂ„ att det lĂ€tt gĂ„r att flytta.

Next

Trafikverket larmar: Husbilar livsfarliga

Krocktest husbil

Citroën C1 Peugeot 107, Toyota Aygo Testad: 2012 Resultat: Tre stjÀrnor. Under samma period har 6 personer omkommit i husbil, 4 av dem under förra Äret. Men det viktigaste Àr ju ÀndÄ vad som framgÄtt, husbilar Àr inte alls sÄ sÀkra som personbilar. Husbilar Àr fordon med högt inköpspris och lÄng livslÀngd, vilket gör det extra viktigt att nya husbilar har sÄ hög sÀkerhet som möjligt. Materialet i stolparna var bland annat trÀ. Risken att omkomma vid frontalkrock Àr mycket stor.

Next

Tester

Krocktest husbil

Laikan Àr en kompetent vinterbil, ett fullgott alternativ till vilken annan delintegrerad vinterbil som helst. Vi har hyrt en husvagn Solifer 500 -86 och en husbil Riviera -99. NÄgra mÄnader senare hÀmtade vi vÄr nya Hobby. I en helintegrerad husbil Àr hela kupén byggd av en husbilstillverkare. Trafikverket lÀt testa tvÄ modeller av husbil: en halvintegrerad och en helintegrerad. Efter att ha kört bil och husvagn i 27 Är började familjen att tala om att kanske byta till husbil.

Next

Trafikverkets tester visar stora brister i krocksÀkerhet hos husbilar

Krocktest husbil

Det finns inget som hindrar husbilsmarknaden att nĂ€rma sig testorganisationerna och sĂ€ga att de vill förbĂ€ttra sig, sĂ€ger Maria Krafft. Trafikverkets krocktester har gjorts med tvĂ„ moderna husbilar — en halvintegrerad och en helintegrerad. Om det Ă€r sĂ„ sĂ„ mĂ„ste man vĂ€l komma helt fel i en jĂ€mförande test. Alla i bilen har stor risk att skadas allvarligt av inredning som lossnar under krocken. Och stor risk för whiplashskador. SjĂ€lvklart sĂ„ mĂ„ste det bli dagens debatt Ă€mne pĂ„ Oumberliga Bloggen, sjĂ€lvklart med vissa konstnĂ€rliga förtecken ler Hmm
.

Next

Trafikverket larmar: Husbilar livsfarliga

Krocktest husbil

PÄ samma sÀtt Àr förstÄs en redan trött bil som ska dra pÄ en tung husvagn inte sÄ spÀnnande medan en motorstark bil med en lÀttdragen husvagn efter kan fara ivÀg rÀtt bra. VÄr lilla erfarenhet: Sammanfattning En husbil Àr dyrare, obekvÀmare att köra och har troligen usel krocksÀkerhet, men jag sjÀlv skulle ÀndÄ föredra friheten med en husbil framför en husvagn. Det verkar inte som att husbilssÀljarna vill tala om detta med krocksÀkerhet i husbilar. Bakre delen av kupén byggs sedan av en bland mÄnga husbilstillverkare, i mycket mindre volymer. Eller facksprÄkligt uttryckt: husbilens deformationszon Àr relativt kort i förhÄllande till bilens vikt. PÄ nyare husbilar Àr skillnaden troligen betydligt mindre.

Next