Kulturkalaset göteborg 2020. Besök Jubileumspaviljongen under Kulturkalaset 2019-12-01

Din biljett till Göteborgs kulturliv — Kulturpunkten

kulturkalaset göteborg 2020

Nytt för i år är en satsning på lokala bryggerier. Det är hemmaplan fast utomhus. Under årets Kulturkalas blir det tydligt att arbetet med integration har gett resultat. Att besöka stadsfestivalen är helt gratis. Tid: 22—23 Plats: EuroPride Park Stage, Kungstorget Loreen har släppt nytt album och kommer till Kungstorget för att uppträda på Pridescenen. Hela processen startade med en idéinsamling där göteborgarnas förslag togs tillvara och som nu ligger till grund för hur jubileumsplanerna utvecklas.

Next

Göteborgs Kulturkalas 2018

kulturkalaset göteborg 2020

Gustav Adolfs Torg — internationell matmarknad. Singeln Your Story har ett tydligt budskap att våga vara sig själv och att vara stolt för den man är. Märket är Marc Jacobs, såg direkt att det var sånna jag ville ha. Tidigare år har arabiska artisterna Elissa och Najwa Karam fyllt Götaplatsen med runt 35 000 fans vardera. Dansen kommer att ta plats på olika sätt under årets kalas, utöver dansband finns det mycket annan dans att uppleva.

Next

Göteborg & Co

kulturkalaset göteborg 2020

Vi sätter avtryck genom vårt systematiska hållbarhetsarbete med lyckade satsningar på såväl ekologisk- som social hållbarhet, säger Tasso Stafilidis. Nawal El Zoghbi började sin karriär som 15-åring och släppte sitt första album i Libanon 1992. Engångsfritt Kulturkalas är en av tre finalister i kategorin Årets förebyggare, tillsammans med Ikea Food Service och Stockholmsmarknader. Likaså den internationella matmarknaden på Gustaf Adolfs torg. Inget vitt socker eller sötningsmedel, bakat på enbart naturliga produkter, ekologiskt och fairtrade så långt det går.

Next

Göteborgiana

kulturkalaset göteborg 2020

Orkestern improviserar i varje låt och programmet varierar beroende på publiken. Med detta hoppas vi också väcka intresset för att fler entreprenörer inom disk- och pantsystem startas i Göteborg och Sverige. Göteborgs Stads Parkerings uppdrag är att främja Göteborgs utveckling genom samverkan, kundfokus och att tänka nytt. Mat, kultur, artister och mängder av aktiviteter. Göteborgs Stad har ett ansvar att agera föregångare för invånarna.

Next

Programsläpp: Så blir årets Kulturkalas

kulturkalaset göteborg 2020

Att besöka stadsfestivalen är helt gratis och den äger rum 6-11 augusti. På Gamla Torget i Mölndal kan du prova på Grafitti med pride-tema. Likaså den internationella matmarknaden på Gustaf Adolfs torg. Välkommen till Jubileumspaviljongen under Kulturkalaset. Under året har också Kulturkalasets arbete för att minska segregationen i Göteborg fortsatt. I samband med detta har de matlagningsstudios med föreläsande kockar och kulturinslag. Vill växa internationellt Tasso Stafilidis, verksamhetsansvarig för festivalen, berättar: — Vi har använt namnet i vår engelska korrespondens sedan 2007.

Next

Programsläpp: Så blir årets Kulturkalas

kulturkalaset göteborg 2020

Foto: Pressbild Den 6—11 augusti är det dags för årets Kulturkalas, eller Gothenburg Culture Festival som är det nya namnet. Göteborgs Kultur kalas Konserter, dansföreställning, guidade turer, filmvisning, dans-prova-på och föreställningar för barn och unga! Prata med bland annat företrädare för Linbanan över älven, Jubileumsparken, Demokratisatsningen med ungt inflytande, Göteborg Berättar och Stora Hamnkanalen. Med solister, GöteborgsOperans Kör och GöteborgsOperans Orkester. Grön satsning Satsningen på klimat och minskat matsvinn, Green Corner, kommer tillbaka i år. Det enda som kostar är det som säljs på marknader och matställen. Hur mycket folk som helst men härlig stämning. I år handlar det om drygt 700 programpunkter på runt 30 platser runt om i Göteborg.

Next

Programsläpp: Så blir årets Kulturkalas

kulturkalaset göteborg 2020

Den 19 augusti klockan 21. Smakprov ur den nya säsongen. Med bara fem år kvar vill vi gärna veta hur du vill fira Göteborgs 400-årsjubileum 2021. Nöjda besökare Besökarna var väldigt nöjda med årets Kulturkalas, besöksundersökningen visar att besökarna i snitt gav över 6,0 på en 7-gradig skala i alla kategorier utom en där betyget blev 5,8. Kulturbesöken gör invånarna delaktiga och de tar dessutom del av samhället, möter nya människor, använder språket och utvecklas som individer, säger Tasso Stafilidis.

Next

Göteborgs Symfoniker

kulturkalaset göteborg 2020

Dansbanorna kommer att finnas på Kajskjul 8, Valand och Polketten på Liseberg, men redan på onsdagen kommer Arvingarna att spela på Götaplatsens stora scen tillsammans med Lotta Engberg. Vi förbjuder också sugrör, flyers och reklamutdelning. Kulturkalaset behåller festivalplatserna från förra året, med undantag från Kungstorget där West Pride arrangerar Europride Park. Både veganmat och kötträtter, ekologiskt och närproducerat. Numminen, känd bland annat för sin låt gummiboll kommer till Göteborg under onsdagen. I år hålls kalaset samtidigt med Europride och de två evenemangen samverkar, något som gör att Göteborg och dess besökare har ett fullproppat program att se fram emot. GöteborgsOperans Restaurang är öppen kl 11.

Next