Late lammas elokuva 2020. Late Lammas 2019-12-01

Late Lammas

late lammas elokuva 2020

Jotkut voivat tietty pitää tätä huonona asiana, että elokuva on kuin yli tunnin pituinen jakso ja vaikka parissa kohtaa kohellus muuttuu hieman venytetyksi, on tämä mielestäni paras ratkaisu, jotta leffa pysyy uskollisena lähdemateriaalilleen. Late Lammas -elokuva on toteutettu stop motion -tekniikalla, eli nukkeanimaationa. Seikkailu vie koko jengin suurkaupunkiin. Muut lampaat pääsevät hetkeksi valokeilaan, mutta lähinnä ne nähdään vain tunaroimassa jollain tapaa. Leffan animoinnista ei sen kummemmin takeltelua löydy, vaan liike on sulavaa ja paikoitellen animaattoreiden työ on todella ihailtavaa, kun laajassa kuvassa tapahtuu paljon asioita samaan aikaan.

Next

Late Lammas

late lammas elokuva 2020

Kun kuulin, ett√§ elokuva saa jatkoa leffalla Late Lammas -elokuva: Farmageddon A Shaun the Sheep Movie: Farmageddon - 2019 , p√§√§tin katsoa ensimm√§isen filmin uudestaan ja arvostella sen. Yhteenveto: Late Lammas -elokuva on eritt√§in hyv√§ animaatioseikkailu koko perheelle. √Ą√§nimaailma on my√∂s taidokkaasti luotu ja Mark Thomasin s√§velt√§m√§√§ erinomaista tunnusmusiikkia kuullaan l√§pi leffan. Late Lammas -elokuvan p√§√§henkil√∂ on tietty Late Lammas Justin Fletcher itse, neuvokas ja reipas lammas, joka toimii laumansa johtajana. Pienoismalleina toteutetut paikat, kuten farmi ja kaupunki ovat t√§ynn√§ pieni√§ yksityiskohtia, joita ei voi olla ihastelematta. Kenties kaikkein eniten Late Lammas -elokuvassa ihailen sen tarinankerronnallisia taitoja.

Next

Elokuvan taikaa: Arvostelu: Late Lammas

late lammas elokuva 2020

. Hahmo on veikeä ja hänen seikkailuunsa hyppää heti mukaan. Ei kuitenkaan aikaakaan, kun itse seikkailu lähtee käyntiin, jolloin filmi osoittaa olevansa oikein mainiota viihdettä koko perheen yhteiseen leffahetkeen. Tässä leffassa Late lähtee etsimään itseään ja löytämään tarkoitusta yksitoikkoiselle elämälleen farmilla. Toinen asia, mitä ihailen suuresti elokuvassa on sen animointi.

Next

Elokuvan taikaa: Arvostelu: Late Lammas

late lammas elokuva 2020

Laten ja kumppaneiden faneille leffa on varma riemujuhla, mutta sen voi katsoa myös ilman, että on nähnyt ainuttakaan jaksoa Late Lammas -sarjasta. Kyseessä oli kriitikoiden kehuma hitti, joka oli ehdolla mm. Filmi onnistuu useaan otteeseen yllättämään kekseliäillä jutuillaan ja älykkäillä ideoillaan. Elokuva on nopeatempoinen ja se pitää hyvin mukanaan alusta loppuun, vaikka parissa kohtaa jotkut irtosketseiltä tuntuvat pätkät ovatkin hieman venytettyjä. Sarjan noustessa suureen suosioon, yhtiö alkoi suunnitella elokuvaa hahmosta. Late ja muut lampaat kyllästyvät arkielämään farmilla ja päättävät ottaa lomaa. Katsojana on kaiken aikaa perillä siitä, mitä tapahtuu, mitä hahmojen päässä liikkuu ja miksi mitäkin on meneillään, vaikkei katsojalle selitetä puhumalla mitään.

Next

Late Lammas

late lammas elokuva 2020

Itse katsoin Late Lammas -sarjaa, kun se alkoi pyöriä Suomen televisioissa ja kiinnostuin kuullessani, että sarjan pohjalta tehtäisiin myös leffa. Kaikenlaista kommellusta ja hassuttelua on tietty mukana, ja filmi tarjoaa useat naurut. Jos sinä tai lapsesi fanitatte Late Lammasta, on suuri todennäköisyys, että pidätte myös tästä elokuvasta - onhan se kuin todella pitkä jakso sarjasta. Ja kun se onnistuu samalla viihdyttämään täysillä alusta loppuun ja naurattamaan useaan otteeseen, on elokuva erittäin hyvä. Mukana on kyllä ääninäyttelijöitä, mutta he ovat joutuneet lähinnä päästelemään erilaisia äännähdyksiä, huudahduksia ja muminoita kuvaamaan hahmojen tunteita. Leffa ei siis koskaan aliarvioi katsojaansa, mikä on aina hienoa nähdä pääasiassa lapsille suunnatuissa elokuvissa.

Next

Late Lammas

late lammas elokuva 2020

En kuitenkaan käynyt katsomassa Late Lammas -elokuvaa, kun se saapui teattereihin, vaan katsoin sen vasta viime vuonna, kerätessäni Aardman-yhtiön animaatioita hyllyyni. Laten täytyy usein pelastaa kaverinsa pulasta ja käyttää kaikkia taitojaan päästääksen pois pinteistä. Late Lammas -elokuva ei kuitenkaan vaadi, että sarja olisi entuudestaan tuttu, vaan siihen pääsee hyvin mukaan heti alussa, kun hahmot ja elämä farmilla esitellään uusillekin tulokkaille. Muita lampaita farmilla ovat mm. Etenkin farmilla on paikoitellen uskomatonta, kuinka tarkkaa työtä pienoismallien tekijät ovatkaan saaneet aikaiseksi.

Next

Elokuvan taikaa: Arvostelu: Late Lammas

late lammas elokuva 2020

Ohjaus: Mark Burton ja Richard Starzak Pääosissa: Justin Fletcher, John Sparkes, Omid Djalili, Kate Harbour, Richard Webber, Tim Hands, Simon Greenall, Emma Tate, Andy Nyman ja Jack Paulson Genre: animaatio, komedia, seikkailu Kesto: 1 tunti 25 minuuttia Ikäraja: 7 Late Lammas -elokuva on Aardman Animations -yhtiön stop motion- eli nukkeanimaatioleffa, mikä perustuu yhtiön suosittuun lasten animaatiosarjaan Late Lammas Shaun the Sheep - 2007-. Muutkin tutut hahmot sarjasta tekevät paluun. On sikailevia porsaita, ärsyyntynyt härkä ja mitä tahansa ahmiva vuohi, mutta tärkeimpänä tietty farmia pyörittävä Isäntä John Sparkes ja hänen koiransa Vuhku myös Sparkes. Sarjasta tuttu stop motion -animaatiotyyli on hienosti käytössä läpi elokuvan ja animaattoreiden ahkera työ ansaitsee kehunsa. Katsojana pysyy täysin mukana tarinassa ja siinä, mitä hahmot milloinkin miettivät, vaikkei mitään selitetä ääneen.

Next

Late Lammas

late lammas elokuva 2020

Elokuvan ohjaaja-käsikirjoittajaduo Mark Burton ja Richard Starzak ovat muuten joutuneet turvautumaan pelkkään visuaaliseen tarinankerrontaan, mikä on tänä päivänä hyvin harvinaista ja siksi äärimmäisen ihailtavaa - etenkin kun lopputulos on näin onnistunut. Latella ja Vuhkulla on aina ollut erikoinen ystävyyssuhde, sillä välillä he tuntuvat olevan toisiaan vastaan, mutta tosipaikan tullen he ovat kuitenkin toistensa apuna ja samaa nähdään myös tässä. Sarjan tavoin leffassa ei nimittäin puhuta sanaakaan ymmärrettävää kieltä. Elokuva tarjoaa vähän väliä makeat naurut kaikenikäisille, oli kyse sitten lampaiden hölmöilystä tai nokkelista viittauksista, mitkä vanhemmat ymmärtävät. Elokuvan animointi alkoi tammikuussa 2014 ja lopulta Late Lammas -elokuva sai ensi-iltansa tammikuussa 2015 Sundancen elokuvajuhlilla, minkä jälkeen se sai teatterilevityksen monissa maissa. Hahmoja varten on rakennettu nuket, jotka asetellaan taustaa vasten ja sitten niistä otetaan kuva, liikutetaan hahmoja hieman, otetaan taas kuva, liikutetaan hahmoja jne.

Next

Elokuvan taikaa: Arvostelu: Late Lammas

late lammas elokuva 2020

Vaikka hahmo toimii kelpo vastuksena, levittäessään pelkoa lampaisiin ja ilmestyessään paikalle aina väärällä hetkellä, on eläintenpyydystäjä kenties liiankin tavanomainen vihollinen tällaisessa leffassa. Kaupungissa Late ja kumppanit saavat vastaansa eläintenpyydystäjä A. Isäntä joutuu hauskasti oman seikkailunsa pyörteeseen, jolloin Laten täytyy auttaa häntäkin. Nyt jäänkin erittäin kiinnostuneena odottamaan jatko-osaa, jonka veikeä nimi Farmageddon viestii uudenlaisesta seikkailusta. Hahmot ovat tietty sarjasta tutut yksinkertaisen karikatyyrimäiset ja hassut, mutta taustoihin on panostettu yllättävänkin paljon. . .

Next

Elokuvan taikaa: Arvostelu: Late Lammas

late lammas elokuva 2020

. . . . . .

Next