Pizzabakeren åkrehamn. Pizzabakeren Åkrehamn 2019-12-04

Elektrisk platekutter: Pizzabakeren

pizzabakeren åkrehamn

Kr, men garden er nok ein del eldre, navnebytte skjedde ein gong på tidlig mellomalderen. Ifølge daglig leder Jan Henrik Jelsa er oppskriften på pizzasuksessen enkel: stå-på-vilje. Fredrik Wollan er tilbake i Narvik etter ni år i Levanger og på Færøyene. Vi holder hus på Brødløs. Namnet blei gitt mellom 1000 og 1300 e. Det var først i 1850 åra det skaut fart på delinga av gården.

Next

Elektrisk platekutter: Pizzabakeren

pizzabakeren åkrehamn

Sjølv om dette var den største garden var det få bruk i denne perioden. Av og til holder det med en god pizza. Innmarka ligg mellom små kollar og fjelldrag i den austlige delen av gardsvalet til Veavågen. Her er det også blitt funne ein gammal steinøks som er rundt 4000 år. Se reiseanmeldelser, objektive bilder og gode tilbud på Stavanger, Norge på TripAdvisor. Sol og frost og bere gensien.

Next

Skudenes & Aakra Sparebank

pizzabakeren åkrehamn

Slagordet vårt er Smaker mer enn den koster! Navnet Vea kjem av det gamalnorske ordet Viðr som betyr skog eller tre. . Det blei 5-3 og me måtte ha ein pause … Stiveskjorter likte eg som sagt ikkje. U forsvant ei stond itte me hadde tatt skulebilde. Då er det nevnt 18 bruk på gården. Salvøy består mest av snautt og mykje fjell, men på austsidå av øynå er det ganske så djup jord, her kunne ein ha kornåkrer og potetåkrer der tare blei brukt som gjødsel.

Next

Skudenes & Aakra Sparebank

pizzabakeren åkrehamn

Då kan ein sei at Veabygda har vore staden der det vaks mykje skog. Mellom Veabygdå og Salvøy ligger Ospøynå, der ei bru som blei bygd i 1957 knytt dei med fastlandet til Veabygdå. Pizzabakeren er en av de raskest voksende pizzakjedene i landet. . Barne og ungdomstiden i Grimsby fra tidlig 60 tall Eg ser atte u Kari Elin nas Gyrid og Jan har fylt året i fleire dar. Besøksadresse Pizzabakeren Åkrehamn Klæhaugsvegen 20 4270 Åkrehamn Telefon 52833500 E-post Åpningstider Man - Søn: 1300 - 2200 Fre - Lør: 1300 - 2300 Nettsted Pizzabakeren i Åkrehamn åpnet i august 2006.

Next

Elektrisk platekutter: Pizzabakeren

pizzabakeren åkrehamn

Vi tror ikke vi kan bli veldig gode til veldig mye, så vi satser mest på det vi kan best: Å lage god pizza! Ein veit at folk har ferdast her i omlag 4000år slike som de andre gardane. I så fall kan det opphavelege navnet ha vore Viðir, fleirtal av viðr. Det va knallspennande når rekkjå med Mercedesar og campingvogner rodla jøne Krossen. Den fjerde går ut på at denne øynå hørte til Vea og derfor kalla ein denne øyå for Vedøy. Ein kunne dessverre ikkje gjere noko særlig utviding av kornarealet på denne tida, først utover 1800-tallet var dette muligt Heil fram til 1780 kunne berre ein brukar bu her om gongen, med unntak frå 1720 då ein delte Sævik i to likestore deler i nokon få år.

Next

Elektrisk platekutter: Pizzabakeren

pizzabakeren åkrehamn

Ein veit ikkje mykje om den fyrste tida på gården, men etter 1600 tallet blei skriveri meir vanlig og kjeldene blei rikare og kunnskapen aukte tilsvarende. Gardsnavn som slutta på «hus» er rekna frå å vera frå mellomalderen. Maien vise ikkje så godt då. I seinmellomalderen, ein gong etter svartedauden, flytta folket frå Vedøy. Den minste, der så Kanutta si pylsebu står i dag.

Next

Pizzabakeren Kopervik/Åkra

pizzabakeren åkrehamn

Dette er siden for deg som ikke vil gå glipp. Kjeden har på svært kort tid satt seg på kartet i Sør- og Midt-Norge med over 40 utsalgssteder pr. På 1500 tallet er det nevnt 2 bruk på gården, i starten på 1600 kom der ein til og i 1645 er det 5 bruk. Eg trur me va dei siste så brokte lakksko. Første gong ein ser Vedøy i skriftlige kjelder er på 1500- og 1600-tallet, der ser me at ho høyre til Mannes. Vi baker ferske bunner hver dag. Økonomisk sett har øynå vært veldig bra for de som budde her.

Next

Barne og ungdomstiden i Grimsby fra tidlig 60 tall Archives

pizzabakeren åkrehamn

Det ser ut som det er først i slutten av 1700 tallet ein begynner på alvor å trekke klare grenser mellom gardane i Veabygdå, tidligare hadde marka i mellom gardane meir eller mindre blitt brukt felles. Østhus strekkjer seg tvers over Veaneset frå sjø til sjø. Første gong Østhus er nevnt i skriftlige kjelder er i 1390åra. Men så på slutten av 1620-tallet flytta ein mann ved navn Salve Mannes til øynå igjen for å bosette seg, dermed fekk øynå navnet Salvøy som me kjenn ho til i dag. Og du — dalens eneste Pizzabaker og kjederestaurant finner du hos oss — midt i. Kva tid først bosette seg her er ein ikkje sikker på, men i 1943 fann ein ei bronseøks som stammar frå kring 1200 f. » Eg sto i ei håla», sa eg når nogen såg på bildet.

Next

Om Veavågen

pizzabakeren åkrehamn

Navnet har dog blitt skrevet på andre måtar igjennom tidene: 1519 — Syøwig 1563 — Seuig 1661 — Sæwigh 1723 — Sewig 1838 — Sævik I seinmellomaldaren blei ikkje denne garden fråflytta som mange andre, det er kjennskap til brukar så tidligt som 1519. Ein kjenner ikkje til korleis dei første menneskene på Salvøy budde eller nøyaktig når, men ein trur at dei første gardsbusetnadane kom mellom 800 og 1300 e. Siden jorda var så godt blei det mykje til over til salgs. Her kan ein finne verkelig djup og god jord. Hundvåg og Tasta i Stavanger. I tidlig mellomalder kan navnet Vea såleis fått to funksjoner.

Next