Pogrebi đakovo. naseDjakovo 2019-12-07

Groblje

Pogrebi đakovo

Zagreb slikar 91-I-134 Tišov Ivan 8. Zagreb novinar i književnik 7. Također, rade na izgradnji novih grobnica i rekonstrukciji postojećih. Više o ovome možete pročitati. Posljednji ispraćaj dragog nam Dubravka bit će u ponedjeljak 4.

Next

OSMRTNICE GLAS SLAVONIJE

Pogrebi đakovo

Od tada počinje povijest biskupije u Đakovu. Prije odluke o odbijanju sprovoda za osobu krštenu u Katoličkoj Crkvi, župnik ili dekan neka o razlozima obavijeste i Biskupski ordinarijat te odluku o odbijanju sprovoda obitelji pokojnika priopće tek nakon što je i biskup ili generalni vikar iznio svoj sud. Na ovom portalu imam jednostavan kalendar sa događajima raznih kategorija. Zagreb slikar i scenograf 7. Daljnjim korištenjem ovog portala pristajete na korištenje kolačića.

Next

Javno komunalno preduzeće

Pogrebi đakovo

. Homilija na sprovodu Sprovodi pružaju mogućnost kršćanskog navještaja pokojnikovoj obitelji i u pravilu široku krugu ljudi, i to u okolnosti koja ih čini otvorenima te spremnima slušati evanđeoski navještaj. Obavijesti o smrti U trenucima boli zbog odlaska vašeg najmilijeg podijelite tugu s bliskim ljudima. Posebna zahvala svim stanarima Cvjetne ulice kao i njenoj frizerki Milkici, koja joj je u teškim danima njene bolesti uvijek bila na svesrdnoj usluzi. Sprovodnim obredima Crkva istodobno živima pruža svoju ljudsku blizinu i solidarnost, snaži ih u nadi i vjeri u uskrsnuće krštenih s Kristom te s njima, u vjeri u uzajamno zajedništvo svih Kristovih udova, uzdiže molitve za pokojnike. Zagreb sportski novinar 10-I-11 Tomić Josip Eugen 18. Dobrotvornost vezana uz sprovode Potrebno je odgajati vjernike da umjesto pretjeranih i nepotrebnih troškova vezanih uz sprovod i ukrašavanje odra i groba novčana sredstva preusmjere za misne stipendije ili neku karitativnu svrhu.

Next

Gradska groblja Zagreb

Pogrebi đakovo

Biskup može udovoljiti želji rodbine da sprovod osobe krštene u nekatoličkoj Crkvi ili crkvenoj zajednici obavi katolički svećenik samo ukoliko rodbina: a. Zagreb jezikoslovac Ž 10-I-40 Tenžera Veselko - 20. Irig, Srijem, Srbija — 24. Dopuštenje se izdaje prezbiteru osobno i vezano je uz službu u određenoj župnoj zajednici i ne vrijedi za njegova nasljednika u službi. Zagreb književnica 1A-I-1 Tuđman Franjo 14. Na području Grada Đakova postoji devet groblja: Gradsko groblje Đakovo i groblja u prigradskim naseljima: Široko Polje, Kuševac, Novi Perkovci, Budrovci, Ivanovci, Selci Đakovački, Piškorevci i Đurđanci.

Next

naseDjakovo

Pogrebi đakovo

Nastavkom pregleda web stranice vecernji. Koruščica u Dalmatinskoj Zagori — 30. U bliskoj budućnosti očekuje me još puno zanimljivog sadržaja. Tamo gdje nije moguća sprovodna misa, zadušnica se može slaviti i u drugo vrijeme. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku.

Next

Preminuli

Pogrebi đakovo

U suvremenim okolnostima sve veće dekristijanizacije i udaljavanja od crkvene prakse, smrt nekoga od članova obitelji sve češće postaje i pogodnom pastoralnom prigodom za izravan susret župnika i s onim župljanima s kojima inače nema redovita pastoralnog kontakta te za početak snažnije povezanosti s takvom obitelji, kao iza nastojanje da se kroz pastoral žalujućih istu uključi u život župne zajednice. Zagreb povjesničar 8-I-14 Tkalčić Juraj 1877. Zagreb političar 3-I-50 Trnina Milka 19. Obavijestite rodbinu i prijatelje o svom gubitku, datumu, vremenu i mjestu posljednjeg ispraćaja. Djelatnici Poslovne jedinice Groblje obavljaju iskop i zatrpavanje zemljanih grobova, otvaranje zidanih grobnica, pogrebe preminulih, ekshumacije pod nadzorom ovlaštenog organa, iskop ili otvaranje lijesa , brinu o zbrinjavanju poginulih u prometnim i drugim nesrećama, zatvaranje lijesa i letovanje limenoga lijesa, kao i prijevoz pokojnika iz kuće, stana, bolnice ili s mjesta nesreće do kuće oproštaja ili na drugo mjesto.

Next

Preminuli

Pogrebi đakovo

Unaprijedili smo politiku privatnosti i korištenja takozvanih kolačića engl. Za preminule prikazuje euharistijsku žrtvu kojom slavimo Kristovu pobjedu nad grijehom i smrću, njegov prijelaz kroz smrt u puninu života u kući Očevoj. Župnik neka u neugodnost ne dovodi ni dekana ni biskupa time da ih obitelj pokojnika prije obavijesti o odbijanju sprovoda negoli župnik. Ukoliko je rodbina pokušala doći do nekatoličkog službenika, ali nije uspjela, odnosno ukoliko je on odbio dati bilo kakvu pismenu izjavu, neka rodbina o tome sastavi pismeno izvješće. Ako i dalje ostaje dvojba, treba se posavjetovati s biskupom. Ispraćaj dragog pokojnika bit će u srijedu 6. Pastoral žalujućih Neka se pastoral žalujućih njeguje kao posebno važna prigoda za ljudski susret i za evangelizaciju, pogotovo u osobito teškim slučajevima smrt mlade osobe, smrt hranitelja obitelji, tragična i nagla smrt.

Next

naseDjakovo

Pogrebi đakovo

Zahvaljujem svima onima koji su je ispratili na vječni počinak ili na bilo koji drugi način iskazali sućut. To je prigoda da se župnik još tješnje poveže sa svojim župljanima, odnosno da obnovi kontakt s obitelji koja je bila udaljena od života župne zajednice. Prezbiter je dužan poštivati odredbe Crkve, tražeći unaprijed barem generalno dopuštenje od biskupa za biniranje radi sprovodnih misa. Misa zadušnica Preporučuje se zadržavanje ili uvođenje sprovodnih misa odmah nakon sprovoda. Rastušje kod Slavonskog Broda - 27. U spornim slučajevima u kojima župnik smatra da treba odbiti vođenje sprovoda, neka se prije odbijanja sprovoda posavjetuje s dekanom. Ožalošćeni: majka Anka, otac Mile, sinovi Željko i Davor, njegova Marcela, sestra Jasna, šogor Darko, nećaci Zrinka i Tomislav te ostala tugujuća rodbina i prijatelji Vecernji.

Next