Rødt kort i håndball. Spilleregler Håndball 2019-12-01

Håndball

rødt kort i håndball

Når denne perioden er over, kan laget sette inn en ny spiller som erstatning for den som fikk rødt kort. Men nå er konkurransen avgjort straks ett av lagene har scoret flere mål enn det andre ved samme antall kast. I begge tilfeller skal motspillerne imidlertid befinne seg minst 3 meter fra spilleren som tar avkastet 15. Følgende er eksempler på slik opptreden: a kaste eller slå ballen vekk på en demonstrativ måte etter en dommeravgjørelse; b hvis en målvakt demonstrativt unnlater å prøve å redde et 7m-kast; c med fullt overlegg kaste ballen på en motspiller under en stopp i spillet; hvis dette gjøres med stor kraft og på svært kort avstand, skal det med større rett betraktes som «særlig farlig handling» etter 8. Flest scorede mål i innbyrdes oppgjør, e. Dette omfatter: a høylytte protester ledsaget av store fakter, eller provoserende opptreden; b når dommerne dømmer mot det laget som er i besittelse av ballen og spilleren som har ballen, ikke straks overlater den til motspillerne ved å slippe den eller legge den på gulvet; c hindre adgang til en ball som har tatt veien til innbytterommet; Grovt usportslig opptreden som skal bestraffes med diskvalifisering 8.

Next

Håndball menn

rødt kort i håndball

De har kun anledning til å assistere en skadet spiller som tilhører deres eget lag. Målene skal være forsynt med et fangnett som er opphengt slik at en ball som kastes i mål, normalt forblir i målet. I alle tilfeller hvor reglene ellers skulle tilsi en slik plassering, skal frikastet tas rett utenfor målfeltlinjen eller frikastlinjen. Straks spilleren holder ballen med den ene eller begge hendene, skal den spilles videre innen høyst tre sekunder eller etter høyst tre skritt 13. Sandefjord: Johnny Jensen og Øystein Havang 7.

Next

Undrede du dig også? Her er forklaringen bag det blå kort

rødt kort i håndball

For hvad betyder det blå kort helt præcist? Lagene blir stående på samme banehalvdel som i ordinære spilletid. Seriekamper spilles uten forlengelse og kan ende uavgjort. Det er en utrolig vanskelig situasjon, men selv om jeg står for det, gir det meg som sagt en veldig dårlig følelse, sier treneren. Det er også lov å stenge motspillere med kroppen, men ikke å hindre de med armer, hender eller ben gjennom dytting og holding eller å løpe på motspillere. Ballen er bevisst spilt med hånden og er dermed fratatt en målsjanse på motstanders parti, er det en dobbel straff, et rødt kort og straffe.

Next

håndball

rødt kort i håndball

I dette tilfellet skal det laget som var i besittelse av ballen i det øye- blikk spillet ble for tidlig avbrutt, sette spillet i gang igjen. Normal spilletid for alle lag er 2×30 minutter. Advarsel og utvisning kan benyttes ved regelbrudd i forhold til motspiller og ved usportslig opptreden. Håndball er et hurtig og fysisk hardt spill, hvor lagene stadig veksler om å være i angrep. Til gengæld undgik den danske stjerne heldigvis det blå kort, som kunne have været lig med en karantænestraf for den vigtige landsholdsspiller.

Next

Håndball menn

rødt kort i håndball

Reglene for spillerbytte gjelder også under en time-out men ikke under en lags time-out. Det er sesongens viktigste mål for oss, og røde kort der kan avgjøre alt. Imidlertid skal fordelstanken etter regel 13. Selv om ikke dommerne eller spillerne umiddelbart oppdager at kampen er stanset, er alle hendelser på banen etter fløytesignalet ugyldige. Når vi fikk disse fire utestengt mot Halden, går vi inn i sluttspillet med blanke ark.

Next

Rødt Kort I Håndbold

rødt kort i håndball

Utvisningstiden begynner når dommeren gir fløytesignal for gjenopp- takelse av spillet. Dette er ikke tilfellet for retningslinjene for spillebanen og målene, som bare er tatt med i Spillereglene av praktiske hensyn. I puljer med flere enn fem lag går fire lag videre til sluttspill. Lederne på et lag bør ikke samlet gis mer enn én advarsel. Slike hendelser skal ikke føre til personlig straff etter regel 8 og 16. Målfeltet avgrenses av målfeltlinjen 6-meterlinjen , som trekkes som følger: a Det trekkes en 3 meter lang linje midt foran mål; den er parallell med mållinjen i en avstand av 6 meter målt fra mållinjens bakkant til målfeltlinjens forkant ; b to kvartsirkler med radius 6 meter målt fra målstolpenes bakre, innvendige hjørner forbinder den 3 meter lange linjen med kortlinjen se figur 1 og 2a. Er resultatet fortsatt uavgjort, bestemmes vinneren ut fra reglementet for vedkommende arrangement.

Next

Elverum Håndball pådro seg fire røde kort med vilje:

rødt kort i håndball

Spilletid I seniorklassen for damer og herrer er spilletiden to omganger à 30 minuter, med 10 minutter pause mellom omgangene. Spilleren som tar avkastet må stå med minst én fot på midtlinjen, og den andre på eller bak midtlinjen 15. Spilleren kan etter sitt lags tredje angrep igjen betre spillebanen se imidlertid fortolkning 8. Normalt vil dette bli straffet med en suspensjon for ett spill. Regelbrudd under en time-out har de samme konsekvensene som regelbrudd i spilletiden 16.

Next

Håndball Live

rødt kort i håndball

Hvis de ikke skulle bli enige om en avgjørelse, gjelder banedommerens avgjørelse. Når ballen har berørt en annen spiller, målstolpe eller tverrligger, har spilleren lov til å stusse og fange den igjen se imidlertid 14. Kortet er derfor ofte unødvendigt at medbringe. Stavanger: Trond Førde Eriksen 7. Det spilles to kamper parallelt. Dette kan gjøres enten ved en advarsel gult kort , en utvisning Possessing a business producing program that actually is aware of the topic is excellent. Ball og bane Ballen er sirkelrund og luftfylt med en overflate av lær eller kunststoff.

Next

Håndball

rødt kort i håndball

Dette ble imidlertid avvist fordi aktor ikke anser lovbruddet bevist lovlig og overbevisende måte. Kasteren skal ha ballen i hånden 15. En soleklar hands i rødt og straffe slike tilfeller med en straff møter mye kritikk. Det er tillatt å berøre ballen i luften over målfeltet under forutsetning av at det skjer i overensstemmelse med regel 7. Innbyttelinjen avsluttes med en hjelpelinje som er parallell med midtlinjen og strekker seg 15 cm inn på spillebanen pluss sidelinjens bredde og 15 cm utenfor sidelinjen se figur 1 og 3. I prinsippet skal alle feil i forbindelse med et kast som ikke er tatt etter et fløytesignal korrigeres, og kastet skal gjentas etter fløytesignal.

Next