Rødvin pinnekjøtt. Vin til ribbe 2019-12-05

Vin til julemat

rødvin pinnekjøtt

Navn: Produsent: , , Pris: 313,30 Varenummer: Utenfor sortiment, Importør: Eurowine Dufter av tre og flint med hint av epler og toast. Du finner dem, og våre andre anbefalinger, nederst i artikkelen. Men disse er egentlig ganske enkle å småtrippe rundt - og mer skal det ikke til for at nettopp du tar opp kampen med selveste julenissen som julens største helt! Hvilket betyr øl, akevitt - og hjemmelaget ripssaft! Fordi både sødmen fra rotmosen og umamismaken fra kjøttet rett og slett stjeler vinens fruktighet på en overkant freidig måte. Riesling er i så måte et godt valg. Saftig på smak med god fylde og syre. Har du for eksempel noen gang smakt pepperkaker med blåmuggost? Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst. Druer: 86 % Furmint, 8 % Harslevelü og 6 % Yellow Muscat Anbefales til: Grillet kylling, småvilt, fisk og oster.

Next

Rødvin, Vin

rødvin pinnekjøtt

Druen riesling har etter hvert blitt et tradisjonelt og selvskrevent vinvalg til den mest spiste julemiddagen i Norge. Pinnekjøttet, som har sitt tyngdepunkt på Vestlandet, haler imidlertid innpå, og brer stadig mer om seg i andre deler av landet, og da spesielt Oslo, hvor det er mange innflyttere fra Vestlandet. Selv om kjøttet i seg selv er nokså smaksnøytralt, så er det likefullt et rimelig intenst måltid vi mesker oss med. Beajuolais Gamay druene fra Beaujolais Villages har en karakteristisk aroma av jordbær og bjørnebær. Jeg har tatt hensyn til at det snart er jul og derfor kun valgt vin fra basisutvalget. Da parerer syren og kjøttet hverandre, og slipper frem en krydrete lekker fruktpreget smak.

Next

Rødvin til julematen

rødvin pinnekjøtt

Å kombinere rød- eller hvitvin med multebær er derimot ikke like enkelt, selv om kremen gjør det noe enklere. Her får du noen tips. Dette er også vin som smaker supert til storfe. Pinot noir melder seg til tjeneste, spesielt viner fra oversjøiske bredde- og lengdegrader. Fjorårets store julehit til pinnkekjøttet, den canadiske 249,90 , er like god partner i år. Da er det bedre å omfavne dessertånden og velge noe søtt.

Next

Edels Mat & Vin: PINNEKJØTT i Crock

rødvin pinnekjøtt

Men ikke nøl for lenge bare, leveringstiden når vi kommer godt inn i advent kan være noe lengre enn normalt. Friskheten sjøl, med en lasersyre som noen kanskje vil synes er vel heftig, men i det øyeblikket den nytes sammen med maten - faller alle brikkene på plass. Elegant, markert duft av kirsebær, plomme, mint og tobakk. Server vinen mellom 10 og 12 grader for å få full effekt av den gode kvaliteten. Og til tross for at noen påstår det motsatte, vin til dette tradisjonelle festmåltidet er faktisk ikke så vanskelig å kombinere. En frisk og syrerik beerenauslese, laget på druen rieslaner, er en god kombinasjon. Bordeaux, Frankrike En smakfull klassisk rød Bordeaux vin med flott bærpreg.

Next

Vin til ribbe, pinnekjøtt, lutefisk og annen julemat

rødvin pinnekjøtt

Den smaksrike og tørkede hovedrolleinnehaveren pinnekjøttet, er rik på både fett, salt og særlig den munnvennlige umami. I hyllene for spanske sjarmører befinner 159,90 seg. En tysk riesling er det mest naturlige valget, helst med noe restsødme som hjelper å takle lutefiskens salt. Lang og fin ettersmak med preg av kirsebær. Da synes jeg man skal velge seg den rødvinen man liker best, uten å ta så mye hesyn til maten, og heller også supplere med mat innemellom.

Next

VINTIPSET

rødvin pinnekjøtt

Vinen er en smaksbombe med flott struktur, sødmefull frukt, middels syre og runde tanniner, samt lang, tørr og lett kjernebitter ettersmak. Vi koker denne med aromater timian, einebær, persille og fersk eller tørket løpestikke i en drøy time. Sauesiden blir skÃ¥ret opp langs ribbeina og vannet ut før det skal tilberedes. I tillegg tilfører den musserende vinen både friskhet og bobler - som renser opp munnhulen og gir fin kontrasteffekt til dette tross alt tunge festmåltidet. Ettersmaken er lang og balansert. Fetere tamfugl som gås og and trives godt med lignende viner som kalkunen, men vil trenge mer konsentrasjon, frukt og struktur i en rødvin, mens hvitvinene kan trenge mer sødme og friskhet.

Next

Vin til ribbe og pinnekjøtt

rødvin pinnekjøtt

Druen riesling har etter hvert blitt et tradisjonelt og selvskrevent vinvalg til den mest spiste julemiddagen i Norge. Kraftig og god ettersmak som sitter lenge. Vi fikk muligheten til å kjøpe inn et lite parti ekstra av denne årgangen, og med nettopp juleribba i tankene - slo vi selvsagt til. Gjerne en Late Bottled Vintage portvin, men også en Recioto di Valpolicella eller annen rød passito fra Italia eller en søt grenache fra Sør-Frankrike er harmonerende valg. Philipp Kuhn Riesling Tradition er en saftig og ukomplisert riesling rik på finesse. En kraftfull og konsentrert vin med solid munnfølelse og avrundet syrefriskhet, og langt på vei en stilstudie i ribbe- og rieslingharmoni.

Next

Hellstrøms pinnekjøtt med stappe

rødvin pinnekjøtt

Sørg for at alt kjøttet er dekket med veske. Laget på 75 % corvina, 20 % rondinella, 5 % molinara. Den er frisk med innslag av frukt og jordlige overtoner på duft. Hva skal man egentlig drikke til pinnekjøtt? Cava fra Spania, champagne eller cremant fra Frankrike eller en sparkling fra Sør-Afrika er ikke feil. Til urøykt pinnekjøtt har vi valgt en tørr riesling fra Pfalz, mens vi anbefaler en halvøtrr riesling fra Mosel til det røykte pinnekjøttet. Noe enklere og mindre robust selvsagt, men gjør en saftig jobb uansett. Samtidig vil desserten tone ned alkoholen i vinen.

Next