Sää lahti ilmatieteen laitos. Juhannusviikon sää 2019-12-07

Ajokeli pysyy liukkaana alkuviikon öinä, loppuviikolla sää lämpenee luoteen

sää lahti ilmatieteen laitos

. Sateisina juhannuksina sataa varsin herkästi yli yhden millimetrin. Pilvisyys on vaihtelevaa ja etenkin pohjoisessa runsasta. Juhannuksen tienoilla sadekuurojen tilastollinen todennäköisyys on jo yhtä suuri kuin heinäkuussa, joten juhannuksena esiintyy melko usein voimakkaita kuurosateita. Maan etelä- ja keskiosassa lämpötila on suojan puolella, maan pohjoisosassa on pakkasta päivällä vähän 5 asteen molemmin puolin. Saukkonen kertoo, että lämpömittareissa näkyvät lukemat kertovat itse asiassa vain mittarin oman lämpötilan.

Next

Sää

sää lahti ilmatieteen laitos

Ilmatieteen laitoksen mukaan sateinen alue leviää maan etelä- ja keskiosista kohti pohjoista. Juhannus perjantai ja lauantai : Pohjoinen ilmavirtaus heikkenee ja korkeapaineen selänne saattaa yltää lännestä Suomeen. Sadekuuroja tulee monin paikoin ja myös ukkonen voi jyrähdellä. Säätwiitin mukaan viikko on merialueilla myös tuulinen. Näiden kahden sadealueen välissä on todennäköisesti poutaisempi ja myös aurinkoisempi alue, jossa sadekuurot ovat paikallisia. Lauhinta on lännessä, idässä voi aamulla olla pikkupakkasta. Pilvisyys vaihtelee, paikoin on selkeää.

Next

Vettä tulee kaikissa muodoissaan, Ilmatieteen laitos varoittaa huonosta ajokelistä lähes koko maassa

sää lahti ilmatieteen laitos

Ajokeli pysyy alkuviikon öinä ja aamuina huonona tienpintojen jäätymisen takia, kertoo Ilmatieteen laitos. Keskiviikko: Suomen itäpuolella on laaja matalapaine ja pohjoisesta virtaa kylmempää ilmaa etelään. Myös Lappiin leviää sateita Venäjällä olevasta matalapaineesta. Lämpötila kohoaa vielä etelärannikolla paikoin 20 asteeseen, mutta Itä- ja Pohjois-Lapissa jäädään monin paikoin jo alle 10 asteen. Katsotaan seuraavaksi juhannusviikon sääennustetta tarkemmin. Esimerkiksi syksyisen meren rannalla kovassa tuulessa muutama plusaste tuntuu pakkaselta. Suuressa osassa maata on melko tuulista, sillä tuuli on puuskissa navakkaa, Kainuun suunnalla jopa kovaa.

Next

Ilmatieteen laitos

sää lahti ilmatieteen laitos

Suurimmat juhannuspäivään osuneet rankkasateet ovat kerryttäneet vettä 40 — 70 millimetriä. Lämpötilat jäävät maanantaina koko maassa 12 ja 17 asteen välille. Syynä tähän on Pohjois-Eurooppaan muodostuva laaja matalapaineen alue, joka vähitellen kuljettaa Jäämeren kylmiä ilmamassoja kohti etelää. Molempiin päiviin sattunut helle on harvinainen. Lämpötila on etelässä ja maan keskiosissa nollan ja kuuden plusasteen välillä. Taas on se aika vuodesta, kun jännätään juhannussäätä! Pakkanen heikkenee päivällä Etelä- ja Keski-Lapissa.

Next

Ilmatieteen laitos: Näin sää muuttuu

sää lahti ilmatieteen laitos

Pohjoisessa pilvisyys vaihtelee ja tulee joitain lumikuuroja. Idässä ja pohjoisessa sade voi olla myös jatkuvampaa ja tulla Lapin tuntureilla myös räntänä. Juhannusaaton keskimääräinen alin lämpötila vertailukaudella 1981-2010 Mikä on paras lämpötila viettää juhannusta? Pohjoisempana mennään reilusti pakkasen puolelle. Varsinainen ennuste kertoo, mikä lukema lämpömittarissa olisi, jos ei tuulisi lainkaan ja jos kosteus olisi tavanomainen. Sää Lämpötila Sääasemilla Säätila Ulkomailla Tuulen nopeus Pilvisyys Ilmatieteen laitos Sää Lämpötila Sääasemilla Säätila Ulkomailla Tuulen nopeus Pilvisyys Ilmatieteen laitos Sää ja lämpötila sääasemilla, säätila.

Next

Ilmatieteen laitos

sää lahti ilmatieteen laitos

. Tiistai: Ensimmäiset epävarmuudet liittyvät jo tiistain säähän, sillä lounaasta on saapumassa pieni ja nopeasti syvenevä matalapaine maan etelä- ja keskiosaan. Sää on vähäsateinen, eli pääosin selkeä tai pilvinen. Lämpötilat ovat hieman kohoavat keskiviikon ja torstain lukemista. Keskiviikko on ennusteissa käännekohta, jonka jälkeen lämpötilat nousevat koko maassa yli kymmenen asteen. Tarkastellaan siis, miltä tuoreimmat ennusteet nyt näyttävät.

Next

Ajokeli pysyy liukkaana alkuviikon öinä, loppuviikolla sää lämpenee luoteen

sää lahti ilmatieteen laitos

Tuulen suunta, nopeus ja pilvisyys. Monin paikoin tulee sade- tai ukkoskuuroja. Pohjoisessa sää on varsin pilvinen ja sateinen, Perämeren rannikolla ja osin myös Tornionjokilaaksossa on poutaisempaa. Tämän osaamisensa laitos yhdistää palveluiksi, joita se tuottaa yleisen turvallisuuden edistämiseksi sekä yhteiskunnan ja ympäristön hyvinvoinnin lisäämiseksi ottaen huomioon varautumistarpeet. Ajokelit paranevat loppuviikolla, jolloin Suomeen virtaa lämpimämpää ilmaa.

Next

Juhannusviikon sää

sää lahti ilmatieteen laitos

Sää tuntuu nyt -lukemaan on lisätty tuulen ja kosteuden yhteisvaikutus. Aluksi kuitenkin lyhyt kertaus, miltä juhannuksen sää näyttää tilastojen valossa lisätietoja. Kylmeneminen tapahtuu vaiheittain ja osin tästä syystä sen yksityiskohtiin liittyy vielä epävarmuuksia. Esimerkiksi parvekkeen tai ikkunan vieressä muun muassa auringonpaiste saa mittarin joskus näyttämään huimia lukemia. Tilastojen mukaan kuitenkin keskimäärin joka toinen tai joka kolmas juhannus on poutainen ja myös aurinkoinen. Maanantaina sää näyttäisi olevan poutaista koko maassa. Päivälämpötila on maan eteläosassa 0.

Next

Sää

sää lahti ilmatieteen laitos

Samalla Jäämereltä virtaa erittäin koleaa ilmaa, joten tuntureilla voi sade tulla osin jopa räntänä. Etelämpänä sade tulee suurilta osin vetenä ja räntänä, pohjoisempana lumena. Perjantaina sää on enimmäkseen poutaista ja laajalti selkeää tai puolipilvistä. Meteorologi Lea Saukkonen kertoo Radio Voiman haastattelussa, että lämpötilan tuntumiseen vaikuttavat sekä tuuli että kosteus. Ilmatieteen laitoksen viralliset mittarit ovat suljetuissa kopeissa suojattuna säteilyltä ja tuulelta. Juhannus tilastojen valossa Joko juhannusaattoon tai -pyhään sattuu tilastojen mukaan hellesäätä keskimäärin kerran neljässä, rannikoilla keskimäärin kerran viidessä ja Lapissa keskimäärin kerran 10 vuodessa. Liikennesäätä heikentävät lumi- ja räntäsateet sekä jäätyvät tienpinnat.

Next

Joulukuu

sää lahti ilmatieteen laitos

Esimerkiksi Lahden Launeella on ennusteen mukaan keskiviikkona puoliltapäivin 15 astetta lämmintä, mutta se tuntuu kuin 12 asteelta. . Sadekuuroja voi tulla koko maassa. Lounaassa on suurin todennäköisyys aurinkoiseen säähän. Lauantaina lounaistuuli voimistuu, pilvisyys lisääntyy ja lännestä saapuu Suomeen sateita. Epävarmuus ennusteessa alkaa kuitenkin lisääntyä, sillä Suomen länsipuolelle on vahvistumassa korkeapaineen selänne, joka saattaa yltää myös läntisimpään Suomeen.

Next