Sisu seikkailu. Sisu 2019-12-07

Sisumetsän seikkailupuisto

sisu seikkailu

Kartta kertoi tarinaa tulevasta vesistönylityksestä, mutta kysymys kuului, otammeko pyörät mukaan, jolloin paluumatka hieman lyhenee, vai käymmekö leimaamassa rastit ilman pyöriä ja palaamme hieman pidempää, mutta jo tutuksi tullutta hiekkatiereittiä pitkin. Kuva: Kari Kuninkaanniemi Köysittelyn jälkeen haettiin loput suunnistusrastit ja pyörille palatessamme oli todettava, että aika ei riitä enää kaikkien loppujen rastien hakemiseen. Melontaosuus suoritetaan järjestäjän kanooteilla tai kajakeilla. Siitä jatkoimme jalkaisin hakemaan vielä toisen rastin, joka sijaitsi saaressa hieman pidemmän uintimatkan päässä. Melontaa oli tällä kertaa nelisen kilometriä ja ensimmäistää kertaa ikinä pääsimme melomaan tyynellä kelillä.

Next

Sisu

sisu seikkailu

Sen jälkeen pääsimme prologin tehtäväkattauksen kimppuun. Jokaisella prologin rastilla oli jälleen uusi karttapiirustus, mistä kopioimme itsellemme aina vain uusia rastien sijainteja myöhempää suunnistusosuutta varten. Kuva: Kari Kuninkaanniemi Prologi alkoi siis uimapatjailulla kanavassa. Osoite: Kopravaarantie 1, Koli Juuka. Lajeina suunnistusta, melontaa, uimapatjailua ja kahdella pidemmällä sarjalla maastopyöräilyä. Päässälaskuja ei ole tullutkaan vuosiin harrastettua, mutta ratkaisut keksittiin tarvittavalla tarkkuudella kuitenkin aika nopeasti.

Next

TAPAHTUMAINFO 2019 » Sisu

sisu seikkailu

Osallistumismaksun välisummaa ei palauteta, jos sarjanvaihto on halvempaan sarjaan, mutta lisämaksu peritään, mikäli sarjanvaihto on kalliimpaan sarjaan. Osallistujilta vaaditaan vähintään 200m uimataito. Ei muuta kuin könyämään muiden perässä sammalet pyörähdellen alamäkeen. Rento — sarja sopii erityisesti ensikertalaisille. Suunnistus on paikoitellen hieman vaativampaa kuin lyhyemmissä sarjoissa. Reitiltä löytyy kaikki lähiseutujen parhaat palat, kuten kauniita kangasmaastoja, kiemurtelevia neulaspolkuja, kirkkaita vesistöjä ja höllyvää avosuota.

Next

TAPAHTUMAINFO 2019 » Sisu

sisu seikkailu

Ilma oli täynnä jännitystä ja jalkapumppujen vinkunaa, kun saavuimme kisakeskukseen Jakokosken museokanavalle, missä virkeimmät joukkueet jo pumppasivat uimapatjoja valmiiksi. Päätös kyllä hieman kadutti myöhemmin, ja oli kuulemma aiheuttanut ihmetystä myös kotona gps-palluraamme seuraaville kannustusjoukoille. Me sen sijaan polkaisimme pyörät vauhtiin ja lähdimme pyörittämään kiertoreittiä juomarastille, missä olimme jo kerran käyneet. Melontaosuus suoritetaan järjestäjän kajakeilla tai kanooteilla. Aiempi kokemus seikkailu-urheilusta ei ole välttämätöntä vaan asenne ratkaisee. Sen jälkeen kipitimme melontaosuuden lähtöpaikalle.

Next

TAPAHTUMAINFO 2019 » Sisu

sisu seikkailu

Tavoitteenamme on tarjota jokaiselle osallistujalle taidollisesti ja fyysisesti sopiva ja mielekäs sarja. Pyörille palatessamme vinkkasimme toiselle joukkueelle ottamaan pyörät mukaan, ja niin he tekivätkin. Alkoi vahvasti vaikuttaa siltä, ettei tämä nyt ihan kuudessa tunnissa taida mennä : Seuraavaksi lähdettiin matkaan pyörillä. Vaadittavat taidot: osallistujat liikkuvat harjoituksen aikana vesillä melontaliivit päällä. Kaikki kuitenkin löytyi ilman harhailuja, joten hyvin oltiin rastien paikat keksitty. .

Next

TAPAHTUMAINFO 2019 » Sisu

sisu seikkailu

Kesän kohokohta ja the Seikkailu oli ehdottomasti Kontiolahden maisemissa 4. Osallistujilta edellytetään monipuolisia lajitaitoja ja vähintään 200m uimataitoa sekä aiempaa kokemusta seikkailukilpailuista. Melonta, suppailu ja uimapatjailu ovat sopivan lyhyitä ja ne suoritetaan valvovien silmien alla, missä lähimpään rantaan on aina alle 100m. Tästä infoa tulee Facebookiin, Instagramiin, nettisivuille ja osallistujille sähköpostiin. Pian kuitenkin ajeltiin taas jo mukavaa, harjun päällä kulkevaa polkua pitkin, kunnes taas pysähdyttiin hakemaan rasti, tällä kertaa järvestä uiden. Ja pyöräthän oli tietysti jätetty odottamaan tien varteen ennen sitä infotaulua, joten tämän jälkeen ei muuta kuin takaisin rotkon pohjalle, joen yli ja sieltä jälleen nelivedolla mäkeä ylös ja takaisin pyörille. Huolellisen tavaamisen jälkeen aloimme saada reittikirjan juonesta kiinni, ja kuten aina, lähtöpuhutteluun mentäessä pieni kiire hiipi yhdessä hyväntahtoisen paniikin kanssa selkäpiitä pitkin ylöspäin.

Next

Sisu

sisu seikkailu

Arctic Trainers-sarjassa osuudet on suunniteltu monipuolisiin ja vaihteleviin maastoihin. Kaikki osuuspituudet ovat lähes tuplasti pidemmät seuraavaksi pisimpään — Sisu-sarjaan verrattuna. Todellinen haaste oli se, että suunnistusosuuden kartta oli tavallista paperia, ja kanavassa uinnin jälkeen sen kuivana pitäminen rastien sijainteja piirtäessä oli hivenen haasteellista, kun itse valui vettä. Pyyhe ja uimahousut saunomista varten. Kuva: Kari Kuninkaanniemi Tulimme uimapatjoilla jälleen kanavan toiselle puolelle ja haimme loput prologin rastit.

Next

Sisumetsän seikkailupuisto

sisu seikkailu

Tässä fiilistelyyn ja seikkailuinnostuksen jakamiseen Sisu-Seikkailun virallinen aftermovie 2018! Kuva: Kari Kuninkaanniemi Lyhyen uintireissun jälkeen tulikin taas pidempi pyöräilyosuus. Sisu -sarjaan otetaan maksimissaan 45 joukkuetta. Seuraavaksi kipaisimme crossfit-tehtävälle, missä piti pyörittää traktorinrengasta, kantaa paria reppuselässä ja tehdä joukkueena 50 burbeen setti. Edessä oleva taimikko näytti sen verran tiheältä, emmekä olleet varmoja olisiko kiertoreitti sen parempi, joten emme rohjenneet ottaa riskiä. Linnassa toimii kahvio ja B-oikeuksin varustettu aurinkoterassi.

Next

SEIKKAILUTREENIT » Sisu

sisu seikkailu

Oma vapaavalintainen melontakalusto on sallittu. Ehkä siitä johtuen melonta olikin oikein mukavaa tällä kertaa, vaikka yhtä rastia vähän jouduttiin etsiskelemään. Sijainti ja opastus: Koli Freetime Oy, Kopravaara. Tämän jälkeen tehdystä osallistumisen peruutuksesta ei palauteta. Rento -sarjaan otetaan maksimissaan 15 joukkuetta.

Next

Reppu selässä: Sisu

sisu seikkailu

Paikoitus on Kolin Freetimeltä 500m etelään urheilukentällä osoitteessa Rasivaarantie 100. Ekat rastit löytyivät helposti, mutta kolmas olikin jo keskellä suota olevalla saarekkeella. Polun lähistöllä on myös Hiidenlinna-pomppulinna. Eihän tämä syksy nyt vielä niin pitkällä ole, etteikö voisi pikkasen vielä kulunutta kesää fiilistellä, vai mitä? Vastuu: Osallistujat ovat harjoituksessa omalla vastuulla ja vastaavat vakuutuksista. Vähintään toisen joukkueen jäsenistä tulee hallita kartanluvun alkeet.

Next