Sjakk vg. Diverse turneringer 2019-12-06

Spill sjakk på nettet mot datamaskinen

sjakk vg

Hvis han går ubeseiret gjennom de to siste rundene vil han dermed slå Ding Lirens rekord på 100 ubeseirende partier. Olsen 11 , Saad A. Det ble et skarpt parti med like sjanser fram til Christiansen gjorde en stygg overseelse med 21…Lxf4??. Med 5½ poeng og ratingpresasjon på 2759 er Tari nummer 13, bare et halvt poeng og 5 plasser bak Carlsen. Arrangementet er gratis og åpent for alle.

Next

Bergensjakk

sjakk vg

Det var syv spillere i delt ledelse etter fem runder. I ungdomsskoleklassen stilte Nordberg skole for Norge. Spillerne har nå en hviledag, så av totalt elleve spilles torsdag kl. Elmi 13 og Hy C. Engelskmannen vant til slutt en kvalitet i sluttspillet, men stillingen med tårn mot løper viste seg umulig på vinne.

Next

Sport: Sjakk

sjakk vg

Se også omtale av åttende runde hos , og. Hobber og Brodtkorb tok de to første plassene i Hønefoss Grand Prix Foto: Henrik Sjøl arrangerte fra 18. Men sikkert noen av oss som følger diverse turneringer her og der, så det må vi jo ha en egen tråd for : Følger for tiden Sants Open i Barcelona, hvor det er svært mange norske spillere med. Det siste partiet på hver tidskontroll spilles etter et såkalt chess960 game. Store turneringer med Magnus Carlsen genererer stort sett nok interesse til egen tråd.

Next

Bergensjakk

sjakk vg

Carlsen har nå 99 langsjakkpartier på rad uten tap. Da avgjør kvaliteten på motstanderen — det vil si at den som har hatt motstandere med høyest gjennomsnittsrating vinner. Sjakk er inkluderende og engasjerende. Carlsen med hvit kom bra ut av åpningen og fikk stor fordel etter et sterkt kvalitetsoffer i midtspillet. Carlsens parti blir som vanlig analysert av. Det var relativt beskjeden deltakelse med bare 8 spillere. Denne gangen er det tatt ut 96 spillere fra 29 klubber i 13 kretser.

Next

Spill sjakk på nettet mot datamaskinen

sjakk vg

Landslagsspillerne Hanna og Marte Kyrkjebø var også til stede og spilte simultan mot alle som hadde lyst til å prøve seg. Lars Johan Brodtkorb Horten 6. Skrevet i I dag startet første runde av Europamesterskapet for ungdom i Slovakia. De fleste ankom Mumbai 1. Arrangøren sørget for 3 måltider om dagen, og det ble et møte med indisk mat både til frokost, lunsj og middag. Men hva skjer om noen av spillerne har like mange poeng etter alle partiene? Carlsen har hvit mot Matlakov, noe som burde gi gode sjanser for et helpoeng. Sesongens første kamper spilles 1-3.

Next

Sport: Sjakk

sjakk vg

Begge er rundt et halvpoeng over forventet score. Etter 15 trekk hadde svart allerede vinststilling, og Christiansen hadde ingen problemer med å fullføre. Da han kom tilbake til brettet etter et toalettbesøk spilte han likevel det alternative 27. Kan jeg følge de andre partiene? Inderen spilte et imponerende parti hvor han ofret et helt tårn i midtspillet. Det første partiet starter 13. Store deler av delegasjonen var innom severdigheter som Gateway of India, Chhatrapati Shivaji Terminus, The Jahngir Art Gallery og Colaba causeway for å nevne noe.

Next

NRK Sjakk

sjakk vg

Det ble en sportslig tung turnering for Norgesmestrene, som endte på 5. Tredje dag er det lynsjakk. Like før tidskontrollen ved 40 trekk spilte Christiansen feil og partiet endte med remis. De neste årene vil flere samfunnsområder inviteres til å delta i prosjektet. Vi håper alle har funnet toppformen til de neste dagene. Til åpningen kom Varaordfører Bjørg Tysdal Moe i Stavanger kommune, Biblioteksjef Anne Torill Stensberg fra Sølvberget og representanter fra Norges Sjakkforbund.

Next

Diverse turneringer

sjakk vg

Årsaken til at det spilles over to helger er , som avsluttes 2. Da avgjør kvaliteten på motstanderen — det vil si at den som har hatt motstandere med høyest gjennomsnittsrating vinner. Ingen norske klarte denne gangen å hevde seg helt der oppe i toppen, men premieutdelingen ga inspirasjon til å oppnå enda bedre resultater i fremtidige mesterskap. Sjakk er for alle og engasjerer på tvers av generasjoner og er uavhengig av språk. Sjakk er inkluderende og engasjerende.

Next