Smaken av toscana. Anmeldelse: Smaken av Toscana 2020-01-28

Kulinarisk kino

smaken av toscana

Her bur vi enkelt, men godt, og fleire av vandreturane har utgangspunkt herifrå. Pågrunn av sitt eksplosive temperament havnet han i trøbbel og fikk derfor ett kort opphold bak murerene. Det er en læresetning denne filmen lever etter. Vi møter Arturo i det han slipper ut av fengsel. Som jeg var inne på er det Toscana og alt det landsdelen har å by på som spiller hovedrollen her.

Next

Smaken av Toscana Trailer

smaken av toscana

Regissør Falaschi vet nøyaktig hvilke strenger han skal spille på så her skal det være rikelig med anledninger til å få tørket både snørr og tårer. Han er en av Toscana og Italias mest renommerte kjøkkensjefer, men som også er kjent for sitt eksplosive temperament. Ein av kveldane får vi vere med på ein panagiria, ein tradisjonell dansefest som er svært populær blant innbuarane på øya. Han overbeviser i rollen som en mesterkokk som har rotet bort karrieren sin. Han får tilbud om att komme ut tidligare på prøve mot at han gjør samfunnstjeneste. Vi møter ham i det han blir løslatt fra fengsel etter å ha sonet en voldsdom Oppgaven hans, under tilsynsveren Annas institusjonen, blir å lære hennes klienter om matkultur og kokkekunst.

Next

Smaken av Toscana Trailer

smaken av toscana

I filmen møter vi Arturo. Når Guido melder seg på en kokkekonkurranse er Arturo først svært skeptisk, men blir etter hvert med ham som mentor. Vi må vel tilbake til Dustin Hoffman og Rain Man for å sist finne en så god fremstilling av en person med Aspergers syndrom. Forhåndskjøp av mat er no stansa, men det er ikkje noko i vegen for å kjøpe kinobillett, og så kan ein kjøpe de ein vil frå menyen. Alt innhold er copyrightbeskyttet og kan ikke gjengis uten tillatelse.

Next

Smaken av Toscana Trailer

smaken av toscana

Vi får nøyaktig det vi forventer, men filmen gjør det til gjengjeld veldig bra! Her er klubbkultur, vinproduksjon og mat i verdensklasse. Cruise i Hardangerfjorden, Sognefjorden, Orknøyane, Shetland og Hebridane Velkommen med på Cruise i vikingane sine fotefar med historikar Johs. Det er ein tur med relativt få deltakarar, så gå ikkje glipp av sjansen til å komme utanfor allfarveg i Hellas. Noen ganger er det rett og slett bare godt å la seg bli manipulert av litt herlig, italiensk sentimentalitet. Alkoholisert og sliten, men man ser helt fra starten at det er noe mer under overflaten. Han oppsøker sin gamle mentor og sjef, Celso, som er Toscanas «Chef de la Chef». Smaken av Toscana følger oppskriften til punkt og prikke.

Next

Fotefar temareiser, Sognefjordvegen 40, Leikanger (2019)

smaken av toscana

Denne turen er ein av favorittane våre i 2019. Etter eit kort opphald i fengsel blir han tilbudt og utfører samfunnsteneste på ein skule for tenåringar med Asperger. Vi får morosame historier og interessante anekdotar om smått og stort, krydra med det siste innan politisk sladder. Thea lærer oss å lage eit gresk måltid med råvarene vi har sanka inn. Kvar dag har vi vandreturar av lett til moderat tyngde. Kulinarisk kino - Smaken av Toscana Fosnavåg kino og Thon hotell Fosnavåg inviterer til kulinarisk kino med 3-retters middag og ei filmperle Vi riggar til konsertsalen med runde bord og kvite dukar.

Next

Kulinarisk kino

smaken av toscana

Det blir en reise som vil forandre dem begge. . Tbilisi — byen mellom øst og vest Tbilisi er ein spennande og annleis storby! Til tider blir det i overkant opplagt hva han vil at vi skal føle og noen ganger blir jeg riktignok ikke så revet med som filmen legger opp til. I redaksjonen: Trond Sätre, Stina Ueland, Torbjørn Grav, Lars Johnsrud, Torunn Sola, Rolf Hammerås, Kaisa Waldenstrøm Breiland og Alexander Istad. Arturo forsinkar derfor flyttinga til Milano for å lage mat i ein elegant restaurant då muligheta oppstår, for heller å følge Guido til konkurransen i Toscanas hovudstad. Dei auser av sin historiske, kulturelle og politiske kunnskap om områda vi er i, krydra med morosame historier og interessante anekdotar om smått og stort. Mens Arturo konfronterar si fortid og Guido står ovanfor konkurransepresset, utviklar dei eit oppriktig godt venskap som gjer at dei begge føler på sine verdiar.

Next

Anmeldelse: Smaken av Toscana

smaken av toscana

Arturo skal avslutte soningen med å undervise i kokkekunst på en institusjon for elever med Aspergers syndrom. Her begynner hans vei tilbake, sakte, men kronglete. Arturo Vinicio Marchioni er ein av Italias mest anerkjente kjøkkensjefar, men med et «mindre» sinnshandteringsproblem. Her er lista: Onsdag 19. Vi startar reisa vår i kul. En av elevene er Guido, en svært talentfull ung mann.

Next

Smaken av Toscana Trailer

smaken av toscana

Hans studentar er ivrige etter å lære, spesielt Guido Luigi Fedele , en ung mann som hugsar kvar einaste ingrediens i kvar oppskrift. Vi et lokal mat frå eigen gard, og får sjanse til å vere med Ilias på garden og plukke frukt, grønsaker og urter og sjå korleis dei små gardane på øya vert drivne. Smaken av Toscana er en fin og sjarmerende film hvor skuespillerene spiller andrefiolin og de virkelige stjernene er det idylliske landskapet og Toscanas fantastiske matkultur. Han er en av Toscana og Italias mest annerkjente kjøkkensjefer. Overraskande nok er det eit faktum at juryens president er Daniel Marinari Nicola Siri , Arturo's ex-samarbeidspartnar og mannen Arturo ser på som ansvarleg for sine tidlegare problem som førte han i fengsel. Ikaria: The island where people live forever - Documentary Trailer Velkommen med på vandretur til den greske øya Ikaria! Her er det ikke noe fikst eller spektakulært. Sjå meir om byen i artikkelen under.

Next

Fotefar temareiser, Sognefjordvegen 40, Leikanger (2019)

smaken av toscana

I hovedrollen finner vi Vinicio Marchioni — som norske kinogjengere med en hang til italiensk film kanskje kjenner igjen fra Irenes to liv fra 2015. Det kjøres gjennom landskap med vinranker og olivenlunder, det overnattes i idylliske landsbyer med pittoreske små restauranter og det luktes på grønnsaker, sprinkels olivenolje og kokes pastaretter til den store gullmedaljen. Spesielt i starten strittet jeg litt i mot, men etterhvert fant jeg ut at det var best å senke forsvarsmuren litt og bare la meg bli overmannet. En ny spennende retning begynner å ta form i Arturos liv. Anna driver et opplæringssenter for unge mennesker med forskjellige handikap.

Next