Sola flyklubb. Accident Piper PA 2019-12-06

Sola Flyklubb

sola flyklubb

Foto: Eirik Østensjø This entry was posted in , on by. Norseman har fått tilbake sitt gamle reg. Billetter til Flydagen Sola fås kjøpt på Linticket: Parkering blir lagt til Flymuseet ved Sola sjø. Foto: Eirik Østensjø This entry was posted in , on by. Som prosjektansvarleg og dugnadsorganisator har eg lyst og behov for å komma med nokre betraktningar og fakta. Hvis du har stusset på at det har vært få redningsvester i klubben, så stemmer det.

Next

Flydagen 2019

sola flyklubb

Oppveksten nær Sola flyplass og det at han er sønn av en flyger, har nok medvirket til at han selv ble flyger. Har vært Flytryggingsleder i Bodø Flyklubb og Sola Flyklubb. Vi har videre dedikert handikapparkering ved bygget til K. Flyet har halehjul og en 9 sylindret stjernemotor fra 360 til 450 hestekrefter, tomvekt 720kg. Det er smart å bruke tauestag når du flytter flyene ut og inn av hangaren, til fuel anlegget og så videre.

Next

Accident Piper PA

sola flyklubb

Utstilte flytyper: Saab Safir Piper L-18C Supercub Lockheed Martin F-16 x2 fram til kl 13. Originalt har Hawker Sea Fury en Britsol Centaurus. Denne karen er nok litt over snitt interessert i historie. Flight training is available all year. Det er vemodigt å tenka på at han ikkje fekk oppleva å sjå hangaren ferdig. Selv i dag brukes bland annet Harvard som treningsfly for piloter som ønsker å fly flytyper som Spitfire og Mustang.

Next

mortenry

sola flyklubb

A-sertifikat tok han på en Piper Tomahawk. Kart og veisbeskrivelse finner du i menyen på denne siden. Billetter til Flydagen Sola fås kjøpt på Linticket: Parkering blir lagt til Flymuseet ved Sola sjø. Noen av dem ankom Norge med kulehull. Klubben opererer fly av type Saab Safir. Billetter til Flydagen Sola fås kjøpt på Linticket: Parkering blir lagt til Flymuseet ved Sola sjø.

Next

Accident Piper PA

sola flyklubb

Foto: Morten Hoel Johansen This entry was posted in , on by. Benytt muligheten til å se Sea King mens den fortsatt er i tjeneste. Sola Flystasjon Flyklubb Postboks 312, Forus N-4066 Stavanger. Ta i størst mulig grad buss. Kart og veisbeskrivelse finner du i menyen på denne siden.

Next

Flydagen 2019

sola flyklubb

A theoretical course in Norwegian only is available annually, from September till March. Etter dette tok forksjellige jetfly over oppgavene som Sea Fury hadde utført. Mange Sea Fury som flyr i dag har hatt tjeneste i Irak. Foreningens formål er å fremme interesse og forståelse for Rutebilens betydning og utvikling som samferdselsmiddel, og dens knytting av bygd og by i vårt utstrakte land. Slik premierer kommunen det frivillige arbeidet i Sola flyklubb!! Sea Fury stod for den eneste britiske luftseieren under Koreakrigen da en kinesisk Mig-15 ble skutt ned 8. I tilleg så har medlemmer betalt inn ca 60. I 1955 ble ble videregående flygeropplæring flyttet til Canada, og Harvard ble faset ut av i Luftforsvaret.

Next

Flydagen 2019

sola flyklubb

Det har vore lett og givande å ha vore ein del av ein ikkje alfor stor, men samtidig svært trufast dugnadsgjeng. Har du en god dag, så kan det fort skje her Så hvorfor ikke bli med? Sea Fury kom akkurat for sent til å delta under 2. Yak 50 er et legendarisk russisk fly og ble brukt til aerobatic konkurranser på høyeste nivå fra 1976 og frem til tidlig 80-tallet. Det vil si at det fortsatt er Sea King som tar seg av alle operative oppdrag. Dette er med andre ord en flytype som er med på å holde liv i viktig flyhistorie! Kart og veisbeskrivelse finner du i menyen på denne siden. Dugnadsånda i Sola Flyklubb var ikkje død! Sea Fury ble tatt ut av britisk tjeneste midt på 50-tallet, men blandt annet Irak brukte flytypen ca.

Next

English

sola flyklubb

Kjør gjerne sammen til Flydagen, så blir det både mer sosialt og mer effektiv parkering. Skulle dere velge å kjøre bil, har vi betjent og gratis parkeringsplass ved Flymuseet i Sola Sjø. Men fra i dag er alle vestene tilbake og godkjent. Kart og veisbeskrivelse finner du i menyen på denne siden. Gi beskjed til Flytryggingsleder: morten krøll rydningen. Avslutningsvis vil eg sei tuuuuusen takk til ein fantastisk fin og trufast dugnadsgjeng og takk ellers til alle som på ein eller annan måte har bidratt til å dra dette i land.

Next

Flydagen 2019

sola flyklubb

Sjåførene kjører med gyldige sertifikater og nødvendig dokumentasjon. Snart kan vi kun se den på museum. Over 17000 Harvard ble produsert, og Sør-Afrika hadde sine i aktiv tjeneste helt fram til 1995. I likhet med sine medkommentatorer har han ørlitegrann mer enn gjennomsnittlig interesse for det om beveger seg i luften. Han er bergenser, bosatt i Bodø og har Gardermoen som utgangspunkt når han skal på jobb. En stund på 90-tallet fløy det for Royal Navy Historic Flight på Yeovilton. Kjør gjerne sammen til Flydagen, så blir det både mer sosialt og mer effektiv parkering.

Next