Svantes vilt och bär. Svantes Vilt och Bär Edeforsvägen 73, Harads 2019-12-17

Torkat Renkött Svantes vilt & bär

Svantes vilt och bär

Det går bra att få tag på torkat renkött som är orökt. Man kan tycka att det är hutlöst dyrt. Skulle du tycka att det är jättegott så rekommenderar jag dig att beställa ett bogblad nästa gång. Fast den risken är väldigt liten i mitt hem. Jelvis: I Skåne kan det nog bli problem att finna.

Next

Svantes Vilt & Bär AB i Harads

Svantes vilt och bär

Varför inte bara testa köpa en lite bit rökt filé, och en liten bit torkad filé låt oss säga för en hundring + frakt. Du kan nog lätt förvara en bit naturellt torkat renkött på en sval plats i många månader. . . Visst kanske det fanns nån Same som rökte och torkade renköttet, men det var nog inget vanligt förekommande vill jag tro. Men tyvärr så är jag allför såld på torkat renkött så jag betalar nästan vilket pris som helst för detta. Förskottsbetalar ni och begär att få det skickat som brev kostar 1 kilo 55 kronor i frakt.

Next

Torkat Renkött Svantes vilt & bär

Svantes vilt och bär

Både sidan och bogladet innehåller ben medans ryggfilén än benfri därav det högre priset + att det är filé. Enda nackdelen med att beställa ett bogblad är ifall att du inte gillar det orökta torkade renköttet det är ganska så mycket kött på ett bogblad. Calle: Torkat renkött kan man väl säga att det är en norrländsk specialitet men nog tror jag att det går att köpa i stockholm eller i Göteborg. Om du har lite slantar över så tycker jag dig att du ska prova beställa en bit naturell torkat renkött från det ställe Andreas pratade om och testa. Kanske måste man hitta någon specialbutik där dom säljer hemslöjd och hemlagade produkter?. Kanske Elka vet var det går att köpa i Stockholm?.

Next

Svantes Vilt och Bär Edeforsvägen 73, Harads

Svantes vilt och bär

Personligen så skulle jag aldrig köpa filen då jag tycker att priset är alldeles för högt + att jag är sjukligt förtjust i att sitta å tälja kött från ett bogblad vilket är en stor del av charmen. Anledningen att dom börjat att röka merparten av det renkött som torkas är just pga. Det orökta torkade renköttet är enligt min mening mycket godare än det rökta just pga. Då jag säger förrut så menar jag nånstans i början på 90 talet och bakåt. Ett av mina absoluta favorittilltugg är torkat renkött.

Next

Svantes Vilt och Bär Edeforsvägen 73, Harads

Svantes vilt och bär

Tyvärr så går det inte att få tag på torkat renkött som är orökt vilket jag tycker är bäst. Vore kul att höra vad ni sörlänningar tycker om denna delikatess. . Priset för denna bit var ca: 100 kr. Sen så kan du smaktesta köttet och se vilket du gillar. Svantes lättrökta torkade renkött håller en hög kvalitet.

Next

Torkat Renkött Svantes vilt & bär

Svantes vilt och bär

Betalning sker antingen via postförskott eller att ni förskottsbetalar er beställning in på deras postgiro. Jag brukar handla hos Thornéus renprodukter när jag är i Kiruna, men det går även bra att ringa och beställa på 0980-100 81. Tyvärr så går det inte att få tag på torkat renkött som är orökt vilket jag tycker är bäst. Men eftersom det inte går så får man helt enkelt köpa det som finns, för renkött är riktigt gott även rökt. Det enda som händer är att biten bara blir torrare och torrare om du inte äter upp den på lång tid. Hållbarheten är det ingen skillnad på. Köttet har en bra sälta, och en inte alltför stark röksmak.

Next

Torkat Renkött Svantes vilt & bär

Svantes vilt och bär

. . . . . . .

Next

Svantes Vilt & Bär AB i Harads

Svantes vilt och bär

. . . . .

Next