Tein kai lottorivini väärin. Tein kai lottorivini väärin (liveversio) Maustetytöt LYRICS 2019-12-05

Tein kai lottorivini väärin Maustetytöt LYRICS

tein kai lottorivini väärin

Toisin kuin Teemu Bergmanin bändin, Maustetyttöjen musiikilliset vaikutteet eivät tule punkrockista päinkään, mutta muuten yhteistä on aika paljonkin. Kärki on liian kapeaa ja vaikka vaihtoehtoja on paljon, ovat lähestulkoon kaikki mielenkiintoisemmat vaihtoehdot ahdistettu nurkkaan raaputtamaan ässäarpoja tai pelaamaan lottoa, ehkä joskus vielä onnistaa. Maustetyttöjen eli Anna ja Kaisa Karjalaisen yhteinen bändihistoria ulottuu noin kymmenen vuoden taakse. Videolla Maustetytöt esittää Tein kai lottorivini väärin -kappaletta vuosi sitten keväällä Helsingin Glorialla. Kyllä siinä taitaa kuulkaas olla. Ei tarvitse olla kaksinen musatietäjä tai -guru löytääkseen sylttytehtaalle Viidestoista päivä -kappaleen tai Se oli S. Tietyissä radioissa tehdään perusvarmaa työtä, mutta vähän liian puuhastellen ja hissutellen, ylpeys ja edelläkävijyys viettää lamavuosia.

Next

kai lottorivini

tein kai lottorivini väärin

Valtavassa nosteessa olevan bändin muodostavat Kaisa ja Anna Karjalainen. Ensimmäisen singlensä Maustetytöt julkaisi vuoden 2019 helmikuussa, ja nyt on ensialbumin aika. Kappale on äänitetty yhtyeen luottoäänittäjä Pentti Amoren kanssa. S:n viittauksia seuraten, mutta ei Maustetyttöjä silti voi pitää Juicen tai Abban opetuslapsina. . Se johtui siitä, miltä he vaikuttavat.

Next

Tein kai lottorivini väärin Maustetytöt LYRICS

tein kai lottorivini väärin

Mä tein kai lottorivini väärin. Maustetyttöjen levy-yhtiön Is This Artin Aki Roukala kommentoi asiaa Rumballe. Musiikkia kulutetaan Suomessa paljon ja joka tuutista sitä koko ajan, mutta sitä pyörittää aivan liikaa kaupallisuus ja striimimäärät ja hyvävelijärjestelmät, niin on aina ollut ja aina tulee olemaan, mutta me suomalaiset ansaitsemme parempaa. Oman, tällaisessa aihepiirissä ennenkuulumattoman äänensä Maustetytöt löytää nuoren suomalaisen naisen kokemusmaailmasta. Mitä sanoituksiin tulee, lähin vertailukohta Maustetytöille on Pää Kii. Tätä ennen bändin musiikkia on ollut kuultavissa vain Youtubeesta nähtäviltä livevideoilta.

Next

Maustetytöt: Tein kai lottorivini väärin

tein kai lottorivini väärin

Ihanaa, kun joku vouhkaa uudesta musiikista tälläisellä intohimolla! Mä tein kai lottorivini väärin, kun aivan viimeisillä rahoilla sain vain pienen oluen Kun istuin tiskillä paljain säärin, pojat piiritti aikeilla pahoilla Mä näyttelin, että luen Mut ei se alkanut pänniin, kun mietin Sudanin pieniä poikia, jotka haluaisivat känniin, niillä on ongelma sentään oikea: Kun ei voi Saharan suihkulähteistä niiden janoa saada sammumaan; eikä rikkaiden ruuantähteistä saa niiden lehmiä lypsään tai ammumaan. Yksi syy siihen, että vuosi sitten aloitin tämän Päivän Biisit -sivuni oli se, etten löytänyt tästä maasta enää paikkaa, jossa voisin varmuudella fiilistellä uutta ja mielenkiintoista musiikkia. Hesarin ja Imagen ansioitunut toimittaja Oskari Onninen taitaa olla syypää siihen, että Maustetytöt osuivat viime kuussa tutkaani, Onninen pöhisu bändistä facebook-ryhmissä, ja eilen jopa Hesarissa. Spice Girlsin pirskahteleva voimaannuttamispop on niin kaukana Maustetyttöjen raadollisesta, surumielisestä ja kauniista musiikista, etten pystynyt ajattelemaan molempia yhtyeitä samana päivänäkään. Tänään yhtye on joutunut sosiaalisen median hampaisiin Youtubesta löytyvän keikkataltioinnin takia.

Next

Tämän hetken hehkutetuin suomalaisbändi keskellä kohua

tein kai lottorivini väärin

Vaalalaisten sisaruksien Kaisa ja Anna Karjalainen muodostaman Maustetyttöjen ensimmäinen julkaisu johdattakoon Suomen musameiningit ylväästi kohti parempaa tulevaisuutta! Tai vaikkapa Tatiana Järvenpään aikaansa edellä olleesta livearviosta. Entä onko Onnisen vouhkaamisessa katetta? Mahdollisilla seuraavilla levyillään heidän olisi hyvä löytää uusia näkökulmia konseptiinsa. Samanhenkistä karun todellisuuden ja inhimillisen herkkyyden törmäysten kuvausta löytää vaikkapa Charlie Chaplinin ja Aki Kaurismäen elokuvista, joskin bändillä huumori ja toivo piilevät syvemmällä. Kaikki tiet vievät Peltolaan Is This Art! Tein kai lottorivini väärin, kun arvontapäivänä jännitin aivan yksin huoneessain Lopulta tupakankin käärin, mummon flunssalääkettä rännitin Pirkka-olutta juodessain Kun pallot pyörivät ränniin, mietin Sudanin pieniä poikia, jotka haluaisivat känniin, niillä on ongelma sentään oikea: Kun niiden banaanipuista on hedelmät tuotu alakertani Alepan hyllyille; niiden pensaista kahvit juotu, pantu piiskaa paljaille pyllyille. Se tuskin tulee tuottamaan ongelmia, sillä se olennaisin eli laulunteon taito on heidän hallussaan. Kyse on tarinankerronnallisesta vapaudesta ja kontekstista.

Next

kai lottorivini

tein kai lottorivini väärin

Enemmän tietoa yhtyeestä saa irti Kimmo Vanhatalon mainiosta pitkästä artikkelista. Molempien musiikissa pinnalle nousee myötätunto, itseironia ja herkkyys. Vaihtoehtoisia reittejä kyllä riittää: esimerkiksi söpösti nakuttavat konerytmit ja minimalistisen kitarasoinnuttelun voisi vaihtaa vaikka jousiorkesteriin ja kalja-särkylääkecocktailit johonkin muuhun eskapistiseen, eikä ideasta katoaisi mitään olennaista. Molempien lauluissa kauneus löytyy rumuudesta, ihmiset ovat yksin, elämälle ei löydy tarkoitusta, suhteet eivät toimi, ja apteekissa ja Alkossa asioidaan tiuhaan kuin ruokakaupassa, ja keskushermostoa lamaavat yhdisteet tekevät olemisen hiukan siedettävämmäksi. Musiikkilehtien verkkosivut ovat muuttuneet sekatavarakauppa-blogeiksi, Spotifyn ja Apple Musicin algorytmit ovat kuin ensimmäistä päivää kesätyöpaikassaan olevia levykauppiata ja suurin osa soittolistoista taas vaan maksimoimassa kauppakeskusmaisen huttukulutuksen. Siinä missä Pää Kii purskahtaa ajoittain kyyniseen nauruun huonojen uutisten edessä, Maustetyttöjen lauluissa alakulo on kroonista sorttia, vaikka alituisen vakavuuden koominen ulottuvuus on tuskin jäänyt heiltä itseltään huomaamatta. Maustetyttöjen ensimmäisen albumin päättyessä tuntuu, että yksi tie on kuljettu loppuun.

Next

Maustetytöt: Tein kai lottorivini väärin

tein kai lottorivini väärin

Heidän ja kolmannen sisaren Maija Karjalaisen trio Kaneli julkaisi ainoaksi jääneen albuminsa Hazy Daysin vuonna 2016. Kaikki tiet vievät Peltolaan on kymmenen biisin levyllinen lauluja ihmisistä, joista on syytä olla huolissaan. Tuotantoavuksi on kutsuttu Vilunki 3000. Itse rakastan kappaleessa sitä, että biisissä mietitään arjen harmauden keskellä vähän vinksahtaneesti toki Sudanin lasten hätää. Englanninkielinen garagepop ennakoi läpimurtoyhtyeen tuloa mausteikkaalla bändinnimellä ja surumielisellä tunnelmalla. Siinä mielessä kurjuuden kuningatarten tulevaisuus näyttää yllättävänkin valoisalta.

Next

kai lottorivini

tein kai lottorivini väärin

Heille tultiin sanomaan, että tämä ei ole ok, ja kyseinen rivi on muutettu lopulliseen muotoonsa jo viime vuonna, ennen kun minä tulin kuvioon mukaan. Vaikka Karjalaiset pitävät yllä tiettyjä perinteitä eivätkä sinänsä keksi mitään uutta, heidät kyllä tunnistaa. . . . . .

Next

Tein kai lottorivini väärin Maustetytöt LYRICS

tein kai lottorivini väärin

. . . . . .

Next