Trene til halvmaraton. Derfor er halvmaraton annerledes 2020-01-27

Halvmaraton løpeprogram

trene til halvmaraton

Det er bare lengden, 42,195 kilometer, som kan skremme folk. Begynn 20 m fra der bakken starter og løp deg inn i bakken med høyere frekvens, kortere steg og god bruk av armene for å dra deg raskest mulig opp. Løp hardt, men hold tempoet gjennom alle intervallene. Løp så sakte at du ikke mister pusten. Jeg har aldri likt det noe særlig faktisk. Et lite dilemma med andre ord.

Next

Løpe halvmaraton

trene til halvmaraton

Et annet tips til slutt, er å velge en spennende maraton. Løb nye ture og forsøg at løbe på nye måder. Jeg tror det kan være oppnåelig. En god plan er å løpe ekstra 20 prosent hver uke. Stoppeklokke er bra, men man må unngå å presse hardt hver eneste gang.

Next

Trene til halvmaraton på ett år

trene til halvmaraton

Innlegg er ikke skrevet på norsk, svensk, dansk eller engelsk. Det er på tide å øke lengden på turene slik at beina venner seg til lange økter, og lære seg å fordele kreftene riktig, sier Roset. Bena dine vil ikke være optimale med sykling som sidetrening. Det blir konsert, premieutdelingar, underhaldning og kommentering fram til alle er i mål, ca 17. Det er derfor gull verd å ha testet dette på forhånd, sier Kristin.

Next

Trene til Halvmaraton

trene til halvmaraton

Ta en kort gåpause hvis det er nødvendig. Økt 3: 15-20 min oppvarming. Jeg kjørte to intervalløkter og 1-2 av de andre øktene i uka, totalt syv løpeøkter per 14. For å forbedre utholdenheten din bør du ha en litt lenger langtur i uken. Hvorfor skal jeg løpe et løp på 10 km før jeg setter i gang med dette halvmaraton løpeprogrammet? Kan du løpe 15-16 km i grei fart uten pauser og uten å være utslitt, kan du normalt gjennomføre et Hm, kun justere tempo.

Next

Løpe halvmaraton

trene til halvmaraton

Eller cykl en lang tur og tage store ryk på alle bakker, så kredsløbet bliver pænt presset. Dersom du ikke har gjort første del i det hele tatt, men allerede er i såpass god løpeform at du har en treningsmengde på minst to timer løping i uka, kan du godt hoppe inn i programmet fra uke 8. Hvor lang kommer an på hvor mye og langt du har løpt før, men en kjekk regel kan være å øke lengden med 1. Hviledager, den nest viktigste «trening», enten du tror det eller ikke! Løp så sakte at du ikke mister pusten. Er du en nybegynner og trenger flere tips og råd for hvordan du skal trene til halvmaraton? Langturer er den viktigste treningsformen for maratonløpere, uansett hvilket nivå du er på.

Next

Halvmaraton løpeprogram

trene til halvmaraton

Når jeg løper nå så holder jeg 6-7 km uten stopp, men da har jeg blodsmak i munnen. Ha det hyggelig Ha det hyggelig når du løper, er et av rådene til deg som vil prøve deg på en halvmaraton. Uke 7 Økt 1: Rolig langtur på grus og i terrenget i 65 min. Løp så sakte at du ikke mister pusten. Det gjelder å øke antallet jevnt og trutt, utfordre deg selv underveis. Prøv også en og annen middels hard intervalløkt.

Next

Hvordan trene til halvmaraton?

trene til halvmaraton

Me har eit godt tilbod til deg, med ekstrabåtar. Ikke tren til du spyr Det skal ikke være forferdelig og grusomt å trene til en halvmaraton, sier Jann Post. Tenk teknikk, frekvens, armbruk, hvordan du setter ned føttene i terrenget. Etter hvert som formen stiger vil du måtte gi på mer for å oppnå den samme subjektive intensiteten. Tenk at du «faller » fremover. Løp så langsomt at du hele tiden orker å føre en samtale. Dersom du trener til halvmaraton på ett år, vil det være mulig for de aller fleste å fullføre og løpe på en god tid, også de som har lite løpetrening fra før av.

Next

Hvordan trene til halvmaraton?

trene til halvmaraton

Klart og bli lurt med på det løpet da, men da har jeg iallefall en gulrot og trene til. Her skal du veksle mellom maksimal innsats og rolig løp. Men du bør ikke undervurdere litt styrke. Av de sistnevne så er en tur en forholdsvis kort tur 4-6 km, mens den andre er lengre, typisk mellom 6 og 15 km. . Kjør 4 x 4 intervaller.

Next

Trene til halvmaraton

trene til halvmaraton

Jeg synes, at man i stedet skal kigge på, hvor lang tid man bruger på at gennemføre sit halvmaraton. Løp så sakte at du ikke mister pusten. De mer erfarne løperne kan starte med en langtur på ca 15 km og øke med 1,5 km pr uke frem til ca 3 uker før løpet. Husk at alt det du gjør under oppkjøringen til halvmaraton skal føre til progresjon for din løpsform. Hvilepulsen Dette er hjertefrekvensen din når kroppen er i total hvile.

Next