Tv4 profilen flashback. SVT 2019-12-03

TV4 larmades om Martin Timell

tv4 profilen flashback

Deltagaren som ska ha blivit utsatt för trakasserierna sĂ€ger till — Jag kĂ€nde mig vĂ€ldigt illa till mods. PĂ„ Max Grinndals begĂ€ran har överlĂ€karen hörts som partssakkunnig. Men jag tror att hon hade hört historien förut. En av de personerna som den gĂ„ngen riktade starkast kritik mot Martin Timell var Lulu Carter. HovrĂ€tten, som finner att varken mĂ„lets art eller omfattning Ă€r sĂ„dan att skĂ€l finns att frĂ„ngĂ„ brottmĂ„lstaxan, bestĂ€mmer ersĂ€ttningen till Ulf Gardner i enlighet hĂ€rmed. Om fĂ€ngelse i stĂ€llet hade valts som pĂ„följd skulle fĂ€ngelse 1 mĂ„nad ha dömts ut.

Next

NĂ€tverk mot politisk korrekthet: TV4

tv4 profilen flashback

Vid straff-mÀtningen bör hÀnsyn tas till den lÄnga tid som förflutit sedan brottet begicks eftersom detta kan inte lÀggas Max Grinndal till last. MÄlet prövas nu i hovrÀtten för andra gÄngen i anledning av en Ätalsjustering i Högsta domstolen, till följd av omstÀndigheter som fÄr anses hÀnförliga till Äklagarsidan. Det var Anna Rastner sjÀlv som kallade till mötet med henne, och under nÀstan tvÄ timmar redogjorde medarbetaren för Martin Timells extremt krÀnkande beteende. Det Àr mÄnga Är sen jag jobbade pÄ Meter. HovrÀttens bedömning J K har lugnt, sakligt och detaljerat berÀttat om ett hÀndelseförlopp i överensstÀmmelse med gÀrningsbeskrivningen. Max Grinndal bör dÀrför inte ÄlÀggas Äterbetalningsskyldighet för kostnaderna vare sig i Högsta domstolen eller i den tidigare hovrÀttsprocessen.

Next

NĂ€tverk mot politisk korrekthet: TV4

tv4 profilen flashback

Det Àr ganska krÀnkande nÀr man har öppnat sig och berÀttat sÄ mycket. Med beaktande av vad som nu anförts bör pÄföljden bestÀmmas till villkorlig dom med samhÀllstjÀnst, 50 timmar, och alternativstraffet sÀttas till fÀngelse en mÄnad. Om det hade gjorts nÄgot sÄ hade jag ju blivit som ett vittne dÄ, och mitt minne hade varit fÀrskare, jag hade kunnat redogöra mera. Expressens granskning har dock avslöjat att Martin Timell gÄng pÄ gÄng ska ha krÀnkt sina medarbetare med sexistiska, homofobiska och rasistiska kommentarer. Producenten Daniel Röös som var Martins vapendragare, han visste ocksÄ. Hon har sÄlunda uppgett att Max Grinndal, som vid tillfÀllet var mycket olik sig till sÀttet och som hon uppfattade som pÄverkad av nÄgot, tog tag i hennes lugg nÀr hon stod och diskade, drog ut henne i hallen och in i hans sons rum dÀr hon snubblade över nÄgra mÄlarburkar pÄ grund av hans agerande, att hon slog i axeln nÀr hon föll omkull pÄ golvet, att han satte sig över henne varvid han slog henne i ansiktet och tog tag i hennes hÄr och dunkade hennes huvud i golvet 4-5 gÄnger, varefter han gick in i sovrummet. Hon inledde sin karriÀr pÄ kanalen 1999, och kom dÄ frÄn produktionsbolaget Strix Television.

Next

SVT

tv4 profilen flashback

Jag Ă€r ju producent nu, skulle jag höra nĂ„got sĂ„dant hĂ€r skulle jag reda ut det. Jag har inte pratat med henne personligen, men Åsa Sjöberg har alltid skyddat honom. SĂ„ jag tror att hon mest ville fĂ„ det bekrĂ€ftat. Det gjordes en utredning, som resulterade i flera förĂ€ndringar och Ă„tgĂ€rder för att förbĂ€ttra de brister som fanns, frĂ€mst vad gĂ€ller kultur och ledarskap. . Alla inlĂ€gg finns egentligen utspridda pĂ„ olika separata bloggar se nedan , och den absolut bĂ€sta metoden att lĂ€sa nyheterna Ă€r snarare att prenumerera pĂ„ , vilket lĂ€nkar direkt till alla enskilda bloggar för de respektive inlĂ€ggen. Men med tiden som har gĂ„tt sĂ„ blir det han som har tjĂ€nat pĂ„ det, sĂ€ger han.

Next

TV4 larmades om Martin Timell

tv4 profilen flashback

Hon vittnade dĂ„ om maktmissbruk mot kollegerna med lĂ€gre rang, och berĂ€ttade att det fanns en sexistisk och rasistisk mobbningsjargong pĂ„ arbetsplatsen. Profilen som nu har lĂ€mnat programmet anklagas Ă€ven för att ha sagt att denne vill skada en annan deltagare. Ingen har slĂ€ngt ut mig, men jag sĂ„g att de var pĂ„ hugget att komma till samma slutsats, sĂ€ger profilen till Aftonbladet. I slutet, domen oredigerad som pdf. Anna Rydin var vd under perioden nĂ€r en incident som Martin Timell anklagades för intrĂ€ffade. Den kvinnliga medarbetaren sĂ€ger att innehĂ„llsdirektören Åsa Sjöberg kĂ€nt till Martin Timells beteende i flera Ă„r. Ulf Gardner tillerkĂ€nns ersĂ€ttning av allmĂ€nna medel med 8 525 kr, varav 6 820 kr för arbete och 1 705 kr för mervĂ€rdesskatt.

Next

SVT

tv4 profilen flashback

Det pĂ„gick ganska lĂ€nge och var vĂ€ldigt jobbigt. Max Grinndal ska till staten Ă„terbetala kostnaderna för försvarare och mĂ„lsĂ€gandebitrĂ€de i hovrĂ€tten enligt punkterna 2 och 3. Enligt Joel Bendrik som Ă€r exekutiv producent för programmet sĂ„ sĂ„g de allvarligt pĂ„ situationen och ansĂ„g att den anklagade profilen omedelbart behövde lĂ€mna programmet, skriver. Max Grinndal har förklarat att han och J K brĂ„kade pĂ„ natten eftersom han misstĂ€nkte att J K tagit droger och konfronterade henne med det. Anna Rydin sĂ€ger: — Jag kĂ€nner stor sympati för alla som nu trĂ€der fram och berĂ€ttar om de sexuella trakasserier de utsatts för. SamhĂ€llstjĂ€nsten ska anordnas av KriminalvĂ„rden, FrivĂ„rden Fridhemsplan.

Next

TV4 larmades om Martin Timell

tv4 profilen flashback

Staten ska svara för kostnaderna för mÄlsÀgandebitrÀde och försvarare dels i den tidigare hovrÀttsprocessen Svea hovrÀtts dom 2006-12-20 i mÄl nr B 1534-06 , dels i Högsta domstolen beslut 2008-05-22 i mÄl nr B 438-07. I anledning av att det var Max Grinndal som ensam, efter en tidigare fÀllande dom i hovrÀtten, förde mÄlet vidare till Högsta domstolen som sedan Äterförvisade det till hovrÀtten, bör nÄgon strÀngare pÄföljd Àn den som hovrÀtten tidigare dömt ut inte kunna komma i frÄga. DÄ valde kvinnan att höra av sig till Rastner igen. Denna webbsida Àr enbart en sekundÀr metod att lÀsa nÀtverkets samlade nyheter. Jag tycker det gÄr bra. Det finns ingen anledning att anta att Max Grinndal kommer att göra sig skyldig till brott igen, vilket talar för en villkorlig dom. Hon har berÀttat att hon anmÀlde hÀndelsen först cirka ett och ett halvt Är senare eftersom hon kÀnde ett behov av rÀttvisa, att hon först dÄ kÀnde sig tillrÀckligt stark och att hon inte lÀngre hade nÄgra kÀnslor för Max Grinndal dÄ.

Next

NĂ€tverk mot politisk korrekthet: TV4

tv4 profilen flashback

Svaret kom först tio dagar senare. Hon gjorde ingenting Ät det. Ulf Gardner har, med hÀnvisning till att mÄlet krÀvt mer arbete Àn normalt, yrkat ersÀttning utöver den av Domstolsverket faststÀllda brottmÄlstaxan. Jag kÀnner till, och var med och hanterade en hÀndelse under min tid som vd dÀr. BÄda ska ha meddelat Olsson att hon inte fick kontakta Timell om hÀndelsen.

Next

SVT

tv4 profilen flashback

Den hĂ€ndelsen intrĂ€ffade för 9 Ă„r sedan och utreddes som ett personalĂ€rende och i samrĂ„d med alla inblandade. Och vi bĂ€r ocksĂ„ ansvar för att ge honom den maktposition som han har och vi bĂ€r ansvar för att det hĂ€r beteende normaliseras hos honom nĂ€r vi tillĂ„ter det att fortgĂ„. Under förhören med tilltalad, mĂ„lsĂ€gande och vittnen har vissa delar av anteckningar frĂ„n polisförhör refererats. Åsa Sjöberg som tidigare var nöjeschef, och Fredrik Arefalk visste precis. Dessa personer har berĂ€ttat pĂ„ vĂ€sentligen samma sĂ€tt som framgĂ„r av referaten i tingsrĂ€ttens dom. Alain Soussi, ombud och mĂ„lsĂ€gandebitrĂ€de för J K, tillerkĂ€nns ersĂ€ttning av allmĂ€nna medel med 8 525 kr, varav 6 820 kr för arbete och 1 705 kr för mervĂ€rdesskatt. Dock Ă€r hans ekonomiska förhĂ„llanden sĂ„dana att han ska Ă„terbetala kostnaderna i förevarande avseende i denna process.

Next