Vaasan vaalipiiri ehdokkaat. Eduskuntavaaliehdokkaat Vaasan vaalipiiri Tähtiliike 2019-12-01

Suomen vaalipiirit

vaasan vaalipiiri ehdokkaat

Voit siis äänestää Feminististä puoluetta koko Suomessa: Helsingissä, Uudenmaalla, Varsinais-Suomessa, Pirkanmaalla, Satakunnassa, Hämeessä, Kaakkois-Suomessa, Savo-Karjalassa, Vaasassa, Keski-Suomessa, Oulussa ja Lapissa. Demareilla nuoriakin ehdokkaita Sosiaalidemokraateilla on kaksi alle 25-vuotiasta ehdokasta. Pirkanmaalla sdp ykkönen Pirkanmaalla sdp oli selvä vaalivoittaja 22,1 prosentin kannatuksella ja viidellä kansanedustajalla. Jos emme pidä ensisijaisesti huolta ympäristöstämme, on kaikkien muiden hyvien ja tärkeiden asioiden hoitaminen vain Titanicin kansituolien järjestelyä. Tarvitsemme uuden poliittisen voiman, joka haastaa nykyiset ideologiat ja rakentaa hyvää yhteiskuntaa kaikille! Olen ohjannut sekä ammattikoululaisten että yläkoululaisten työharjoittelua. Minulle hyvä yhteiskunta tarkoittaa, että jokainen voi kokea olevansa sen arvostettu jäsen. Pitäisikö kaikkien suomalaisten saada perustuloa? Ehdokkaat ovat siinä järjestyksessä kuin vaalipiirilautakunta on ehdokasnumerot arponut.

Next

Eduskuntavaaliehdokkaat Vaasan vaalipiiri Tähtiliike

vaasan vaalipiiri ehdokkaat

Det kvarstår fortfarande mycket arbete för att uppnå jämlikhet och social rättvisa. Se johtuu vaalitavasta, hukkaäänistä ja jaettavan olevista paikkojen määristä. Toimin sosionomiopintojen ja vauva-arjen keskellä yhdenvertaisuusaktivistina Ei leikkirahaa -kansanliikkeessä. Sen sijaan, että pakotamme heikommassa asemassa olevat ihmiset riittämättömällä palkalla vastenmielisiin ja ympäristöä tuhoaviin töihin, tulee meidän tarjota jokaiselle Suomen kansalaiselle vastikkeeton perustulo, joka vapauttaa heidät työskentelemään yhteiskunnan hyväksi itse valitsemallaan tavalla. Lapin vaalipiiri 1921—1938 vaalit paikat Muut 1 -- -- 1 -- -- -- 1 -- -- 1 -- -- 1 -- 1 -- -- -- 1 -- -- -- -- 1 a -- 1 -- -- 1 -- 1 -- -- 1 -- -- -- -- 1 -- -- 1 -- -- 1 -- -- 1 a Lapin vaalipiiri perustettiin 1906 varten. Pidän tärkeänä, että me satsataan sosiaali-ja hoiva-alaan, sekä tehdään toisesta asteesta maksuton ja panostetaan ammatilliseen koulutukseen. Olen 52 vuotias pienyrittäjä ja kotoisin Kurikasta.

Next

Suomen vaalipiirit

vaasan vaalipiiri ehdokkaat

Ahvenanmaan vaalipiiristä valitaan aina yksi edustaja. Useimpien puolueiden listoilta puuttuu enää pari-kolme nimeä. Lappi kuului vuoteen saakka , ja nykyinen Lapin maakunnan alue kuului Lapin vaalipiiriin ja Oulun läänin pohjoiseen vaalipiiriin. Savo-Karjalan vaalipiiriin kuuluvat ja maakunnat. Tällä hetkellä opiskelen yritysvastuuta ruotsinkielisessä kauppakorkeakoulussa Hankenissa. Toimintani tarkoitus on lisätä yhdenvertaisuutta, purkaa haitallisia normeja, vähentää väkivaltaa ja lisätä ihmisten hyvinvointia. Työskentelen käyttöliittymäsuunnittelijana sekä valmentajana pelialalla.

Next

Eduskuntavaalit 2019: Aikataulut, ehdokkaat ja kaikki oleellinen

vaasan vaalipiiri ehdokkaat

Tästä näet Pirkanmaan vahvistetut kansanedustajaehdokkaat. Lapin suurin puolue on jo pitkään ollut aik. Näin ollen on mahdollista, että eduskuntaan valitaan ehdokkaita, jotka ovat saaneet vähemmän ääniä kuin jotkut ulkopuolelle jääneet. Roiman tappion saanut Keskusta sai perinteiseen tapaan suurimman osan kannatuksestaan harvaanasutuilta alueilta etenkin Pohjois- ja Itä-Suomen vaalipiireistä, vaikka puolueen kannatus romahtikin niissä samoin kuin muualla maassa. Kiinnostunut yhteisöpedagogiikasta ja kasvatuksesta, nuorisotyöstä, taiteista, median roolista yhteiskunnassa, somesta ja viestinnästä. Osaamiseni ja vahvuuteni liittyvät terveys- ja hoiva-asioihin sekä nuorten auttamiseen. Uuden lain säätäminen edellyttää hallituksen esitystä, kansanedustajan lakialoitetta tai vähintään 50 000 äänioikeutetun suomalaisen tekemää kansalaisaloitetta.

Next

Vaasan vaalipiiri

vaasan vaalipiiri ehdokkaat

Vasemmistoliitto sai neljä lisäpaikkaa eli 16 paikkaa 8,2 prosentin kannatuksella. Lue lisää: Hjallis Harkimon Liike Nytin ykkösteema on oma sote-malli — ei maakuntia, paljon vaikutteita Ruotsista Lue lisää: Hjallis Harkimon Liike Nyt julkisti eduskuntavaaliehdokkaansa — Pirkanmaalla ehdolle lähtevät nämä viisi nimeä Aamulehden vaalitori 10. Ilmastokysymykset ja eriarvoisuus ovat aikamme suurimmat haasteet, ja päättäjillä on vastuu huolehtia siitä, että tulevaisuus on yhä mahdollinen: politiikka on ajateltava uudelleen. Lapin vaalipiiri vaaleihin 1995 Lapin läänin vaalipiiri on yksi 13. Eduskuntapuolueiden listoille ehdokkaaksi pääsee yleensä vain puolueessa näyttöjä antaneita tai muuten tunnettuja poliitikkoja. Näin kävi koko maassa Vaalien suurin puolue oli 17,7 prosentin kannatuksella sdp, joka sai eduskunnasta 40 paikkaa. Vaalipiiristä valittavien edustajien määrä riippuu vaalipiirin asukasluvusta.

Next

Lapin vaalipiiri

vaasan vaalipiiri ehdokkaat

Kokemusta palveluammateista ja työntekijän asemasta käytännössä kuin myös organisaatiojohtamisesta ja työnantajuudesta. Yhteiskunnan jossa on mahdollisuus liikkua ilman pelkoa tai esteitä. Perussuomalaiset luottavat istuviin edustajiin Perussuomalaisten nykyiset kansanedustajat haluavat uusia valtakirjansa. Hämeen vaalipiirin muodostaa entinen Hämeen läänin eteläinen vaalipiiri, joka käsittää sekä että. Liikuntarajoitteisilla oli mahdollisuus äänestää kotona ja ulkomailla olevan laivan henkilökunnalla laivassa. Sen sijaan Liike Nytin toinen kärkihahmo, sdp:n entinen puoluesihteeri Mikael Jungner ei asettunut ehdokkaaksi.

Next

Lapin vaalipiiri

vaasan vaalipiiri ehdokkaat

Ehdokas saattoi asettautua ehdokkaaksi missä tahansa vaalipiirissä kotikunnastaan riippumatta. Jokaiselle yhtäläiset mahdollisuudet päättää omasta lisääntymisestään tai lisääntymättömyydestään sukupuoleen tai seksuaalisuuten katsomatta. Puolueet saattoivat muodostaa keskenään vaaliliittoja. Neljäs ja suurimman vaalitappion kärsinyt puolue oli 13,8 prosentin kannatuksella keskusta, joka menetti 18 paikkaa ja sai tyytyä 31 paikkaan. Muuten puolueen listalla on muutamia ehdokkaita, ja lista täydentynee joulukuun aikana. Lapista valitaan seitsemän kaikkiaan 200:sta. Ilmasto ja luonto on kaikkien asia ja siihen vaikutetaan tehokkaimmin poliittisilla päätöksillä.

Next

Eduskuntavaaliehdokkaat Vaasan vaalipiiri Tähtiliike

vaasan vaalipiiri ehdokkaat

Muutamat pienpuolueet nimennevät myös ehdokkaita Vaasan vaalipiiristä. Oulun pohjoisen vaalipiirin eteläisimmät kunnat jäivät osaksi yhdistettyä. Tomi Hänninen Istuva kansanedustaja Janne Sankelo Kauhavalta on niin ikään ehdolla, ja uutena ehdokkaana on urheilun saralla kunnostautunut Euroopan mestari, moukarinheittäjä ja Seinäjoen valtuustossa istuva Olli-Pekka Karjalainen. Hyvinvointipolitiikkaa, ei enää leikkauspolitiikkaa - nyt on meidän vuoro! Olen työskennellyt viimeiset 10 vuotta vammaisinkluusion parissa. Myös keskusta sai kaksi paikkaa, 8,9 prosentin kannatuksella. Kansanedustajaksi ei voida valita sotilasvirassa olevaa henkilöä. Olen väitellyt Kauppatieteiden tohtoriksi Vaasan yliopistossa 2003, pääaineen Tietojenkäsittelytiede.

Next

Eduskuntavaaliehdokkaat Vaasan vaalipiiri Tähtiliike

vaasan vaalipiiri ehdokkaat

Toinen oli kokoomus 18,5 prosentin kannatuksella ja neljällä paikalla. Yrityskokemus, palkkatyöt ja vapaaehtoistyö antavat pohjan ajaa terveyteen, työllisyyteen ja nuorten syrjäytymisen korjaamiseen liittyviä tavoitteita. Vuosien varrella olen asunut myös mm. Inhimillinen turvallisuus, syrjimättömyys ja ilmastonmuutoksen torjunta ovat politiikkani kova ydin. Intohimoni on ratkaista yhteiskuntamme ongelmia ihmiset ja ympäristö edellä teknisen osaamisen ja kovan työnteon avulla. Lisäksi eduskunta hyväksyy Suomen kansainväliset velvoitteet ja niiden irtisanomisen sekä osallistuu Euroopan unionissa tehtävien päätösten valmisteluun kotimaassa.

Next

Eduskuntavaalit 2019: Aikataulut, ehdokkaat ja kaikki oleellinen

vaasan vaalipiiri ehdokkaat

Pirkanmaa sai 7 uutta edustajaa Pirkanmaan vaalipiiristä valittiin seitsemän uutta kansanedustajaa ja siis 19 yhteensä. Eduskuntaan paluuta puolestaan yrittävät seinäjokelainen Paula Sihto ja kurikkalainen hiihtäjälegenda Juha Mieto. Vaaliliitolla sai olla yhtä monta ehdokasta kuin yksittäisellä puolueellakin. Lapin vaalipiiristä valitaan nykyisin seitsemän kansanedustajaa. Toimin farmaseuttina ja luottamusmiehenä Harjavallan apteekissa. Puolueista Pirkanmaalla eniten kannatusta sai kokoomus 19,7 prosenttia , sitten sdp 19,5 prosenttia , perussuomalaiset 17,8 prosenttia , keskusta 16,6 prosenttia , vihreät 10,3 prosenttia , vasemmistoliitto 7,8 prosenttia ja kristillisdemokraatit 4,9 prosenttia. Meidän on pidettävä toisistamme huolta, ensin kuitenkin Suomalaisista.

Next