Vad kan man göra när man är sjuk. Förkylning 2019-12-26

7 SAKER ATT GÖRA DÅ MAN ÄR HEMMA SJUK

Vad kan man göra när man är sjuk

Sist jag var sjukskriven sa en anhörig rakt ut till mig att jag skulle tänka på vad jag la ut på min instagram, någon kunde ju se att jag var ute på dagarna. Vad fick jag egentligen göra som sjukskriven? Marina Det är som om jag skrivit detta själv! Förstår också din rädsla att bli sjuk igen, den bär jag med även om jag inte varit sjukskriven under lika lång tid som du. Läkaren skrev därför ut Duact till mig som öppnar upp lite i näsa och öron. Fast jag har inte orkat, men blir nog piggare imorgon så då kanske det får bli en kreativ dag. Min doktor säger att jag ska göra det som jag mår bra av.

Next

Vad man göra när man är sjukskriven?

Vad kan man göra när man är sjuk

Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Hitta på en idé för att skapa världsfred. Det kan bli obehagligt i öronen med tanke på trycket när man flyger. Utan ta det lugnt och packa väskan i lugna tag i etapper. Ibland önskar jag att jag gått ut med ett bandage runt huvudet. Jag har knappt nån livslust alls vissa dagar men jag försöker le och klara av mitt jobb och att orka med familj och vänner.

Next

Hemma och sjuk, vad gör man?

Vad kan man göra när man är sjuk

Vi blev båda himla sjuka och tog oss med nöd och näppe till flygplats, ett byte på Arlanda och så upp till Lappland. Däremot kan det lösa upp slem om du är riktigt täppt i näsan — så inte bara dåligt! Även med medicinering har jag kraschat i omgångar men varje gång har jag fått avslag av försäkringskassan som resulterat i stora skulder som tynger än mer och gör mig ännu sjukare och som gett mig ännu mer skulder. Gråter och gråter och är arg på mig själv för att jag jag blir trött av det som jag älskar, men jag liksom bara säckar ihop… och så biter man ihop…. Sen tappade jag nog egentligen bara det här med videoskapandet. Den serien kollar jag just nu, superbra! Kasta saker på folk som går förbi utanför. Hitta några roliga filmer eller titta på dina favoritserier igen.

Next

Att göra när man är sjuk

Vad kan man göra när man är sjuk

Det är precis så det var. Fundera över hur livet vore som insekt. Jag vet också att du redan vet det här men jag vill säga det igen. Jag vet att jag inte är ensam om att känna så här, om att tvivla, känna sig ifrågasatt. För er som inte läst Harry Potter böckerna - där har ni vad ni gör nästa gång ni är hemma sjuka.

Next

Vad man göra när man är sjukskriven?

Vad kan man göra när man är sjuk

Vad gör man om man är sjuk eller förkyld och ska resa? Ditt inlägg gav upphov till en hel del funderande kring vad jag ska göra näst. Är barnet inte heldäckat så vill det antagligen få komma ut och leka lite. Jag förstår också att de som aldrig själva varit drabbade av psykisk ohälsa har svårt att förstå hur det ens funkar. Läs också: Läsk Många läsker innehåller inte bara socker, utan även koffein, och är alltså dåligt för såväl immunförsvaret som för din mage när du behöver behålla vätska. Eftersom energin knappt räckte till att ta sig ur sängen fyllde jag dagarna med ingenting för att liksom vara på den säkra sidan. I det här inlägget får du några tips på vad du ska tänka på om du är sjuk innan du ska resa och hur man kan underlätta om man ska flyga förkyld.

Next

Vad får jag göra som sjukskriven? Sjukskriven för utmattning, depression

Vad kan man göra när man är sjuk

Fel mot försäkringskassan, arbetsgivaren eller mot människors åsikter. Allt är bara så rätt för precis likadant känner jag med. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Att jag skulle behöva svara upp för mig själv, för mitt mående, för min sjukdom. Idag är jag friskskriven, men det tog drygt 10 år och det som jag tyckte var jobbigast var nog försäkringskassan som hade en egen läkare som satt i Lund eller nåt å sa att jag var frisk, trots att min läkare hade en annan åsikt. Jag jobbar, men har varit där… Och det är som att liksom balansera on the edge precis hela tiden ändå.

Next

7 SAKER ATT GÖRA DÅ MAN ÄR HEMMA SJUK

Vad kan man göra när man är sjuk

Istället för att gå in i relationen med tvivel så gör det med nyfikenhet. Om du inte har feber så är det bara att åka, hålla tummarna och hoppas på det bästa. En sån där gammal och hederlig photo booth-bild på mig just nu, hemma och sjuk i en vecka… Det här med att bli sjuk innan en resa hände senaste för exakt ett år sedan när jag och Mumin skulle flyga till Gällivare över påsk. Men så vaknade jag upp på lördag och mådde kasst igen. Jag är verkligen ingen expert när det kommer till att vara sjuk när man reser… Så, ni erfarna resenärer: vad är era bästa tips när man blir sjuk innan en resa och ska flyga med en förkylning? För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

Next

5 saker man kan göra när man är sjuk

Vad kan man göra när man är sjuk

Du gör det du kan och vill, och går tillbaka till jobbet när du är arbetsför. Känner så väl igen mig. Har varit sjukskriven på heltid i drygt 9 månader. Gå till läkaren eller affären är ju inte konstigt att göra vid sjukdom. Byt ut alla glödlampor mot bomber. Jo jag har byggt ett förråd, röjt upp i källaren, byggt en arbetshörna och gjort om i barnens rum de senaste veckorna…och varit stödperson åt en födande mamma, hjälpt ett av barnen att flytta och vrålhandlat på ikea…men nej, jag klarar inte av att komma på jobb eller ens hälsa på på jobbet.

Next

Sjuk innan resa

Vad kan man göra när man är sjuk

Eller jo, jag kan inreda ett förråd, bygga en hylla, skruva ihop en hel hög med ikea-möbler och klyva ved. Nu har jag tyvärr inte badkar längre, men man kan iallafall sätta sig på golvet i duschen då det blir för ansträngande att stå upp. Och vad du kanske inte vet är att hon efter detta mötet kommer att vara sängliggande hela dagen eller inte ta sig ut på en veckor igen. Alperna väntar ju på mig, så olägligt att bli sjuk nu. Man ska vara rejält frisk för att klara av att vara sjuk. Köp en tidig julklapp åt dig själv.

Next