Vask av bunadskjorte lin. Slik får du kritthvit bunadsskjorte 2019-12-06

Festbunad Øvre Hallingdal

vask av bunadskjorte lin

Hvordan kan jeg få disse hvite? Det inneholder blekemidler, men ikke klor. Endel husflidslag kjøper inn og lar sine medlemmer bruke rulla. Lin blir omtalt i Edda og Frøya, fruktbarhetens gudinne, hadde tilnavnet Hørn,. Skånsom behandling er viktig for å bevare skjønnheten i vevnader av lin og. Tidligere ble linen vasket i lutvann kokt av aske og lagt ut på jorden til bleiking i mars eller når heggen blomstret. Om du ikkje er så heldig som har ei mor eller bestemor som syr bunad, så finst det heldigvis mange bunadsprodusentar i heile landet.

Next

Hvordan vaske bunadskjorte

vask av bunadskjorte lin

Skjorta vaskes med såpespon fås hos Norges linforening og en del husflidsutsalg eller Sunlight såpe. Før vask dynka jeg ved Vanish på de verste flekkene. Det er viktig å gjøre dette før en vasker skjorta i såpevann. Spesielt sammen med varmt vaskevann, vil dette være ødeleggende for linskjorter! La det bli en hyggelig opplevelse der du tar deg tid til å beundre broderiene, og slapper av med de vakre tekstilene mellom fingrene. Under vår vil du finne ytterligere informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger, hvem som er databehandleransvarlig, samt hvordan du eventuelt kan få målrettet markedsføring fra Norsk Flid Husfliden.

Next

Aurdalstrollet: Bunadskjorte

vask av bunadskjorte lin

Gamle fruktflekker kan fjernes med glyserol. Skjorta skal ligge for å unngå slitasje på skulderpartiet. Bruk flere skyllevann 5 -6. Tørk det helt tørt, en hårføner er ypperlig til dette formålet. Setter du jernet på maks, kan den lett bli brun, sier hun.

Next

Vask og stryk: Bunadskjorte vask

vask av bunadskjorte lin

Åshild er en dyktig husflidsdame. Skjorter med kulørt broderi må ikke legges i vann. Jeg holder på med akkurat dette mønstert til min datters skjorte. Har du kulørt broderi i ull eller silke, må det tas hensyn til det. Klem Cathrine :- Jenny Takk for gode tips, liker å lese i bloggen din :- Kanskje dumt spørsmål, men gjelder anbefalingen om Domestos for bunadskjorter av lin også? Forklaringen var at norske misjonærer hadde lært dem teknikken med å sy hardangersøm. Men det anbefales ikke herfra. Vi er alene om å kunne gi en kvalitetsgaranti på våre bunader.

Next

Vilt og vakkert: Vasking av bunadskorte

vask av bunadskjorte lin

I dag skinner sola her, så kanskje tiden er kommet til å gjøre bunadsskjorten klar til 17. Dette blir skjorte til Hardangerbunad, som er det min datter valgte. Gni inn flekken, la det virke noen minutter, og vask ut. Istedenfor tørking, dynking og stryking, henger du den på en kleshenger. Siden jeg startet å jobbe med bunader i 2007, har jeg sett mange strålende fornøyde konfirmanter, damer og elegante menn i sin nye bunad. Det vert og brukt halsklut i silke.

Next

Hvordan stryke bunadskjorte?

vask av bunadskjorte lin

Alle fruktflekker saft, syltetøy, vin og ketchup tar en av med kokende vann. Du kan også bruke Neutral vaskemiddel og 60 grader. Det gjør at fibrene åpner seg, og svette og lign. Dersom du har sølvspenne på skoen så er det viktig å være klar over at læret i skoene dine inneholder garvesyre som i sin tur kan misfarge sølvet. Det er viktig at en ikke gnir! Jeg har faktisk tenkt på om jeg skulle legge ut stingforklaring til dette mønsteret, men hadde ikke tenkt å gjøre det før til høsten. Oppbevaring Brett skjorta fint sammen og legg den i en eske foret med et utvasket laken, eller i en tøypose.

Next

Cathrines Kreative Hjørne: Bunad skjorte brodert med hvitsøm og veldig mye kjærlighet!

vask av bunadskjorte lin

Er ferdig med nesten alt utenom nelinga. Du kan på et hvilket som helst tidspunkt trekke samtykket tilbake, og du vil deretter ikke motta ytterligere informasjon eller direkte henvendelser fra oss. Vår kvalitetsgaranti gir deg den tryggheten du bør kunne forvente når du kjøper et unikt plag som skal følge deg gjennom livets små og store begivenheter En bunad fra Norsk Flid Husfliden er et unikt stykke håndverk, skapt for å vare i generasjoner. Kulørt broderi: Hvis en ser at broderiet blør, ha i hvit eddikessens, for å stoppe avfargingen! Den informasjonen som vi lagrer og behandler vil omfatte generelle personopplysninger som du har gitt oss tilgang til som beskrevet på denne siden. Kok opp vannet og slå det gjennom flekken etter at du har satt en bolle under. Lurer også på om såper som Nøstebarns «naturlig ullsåpe» eller Sonetts «oliven vaskemiddel for ull og silke» kan gjøre samme nytten som såpespon. De skal vite hva du har, og om bunaden ikke er altfor gammel bør de også ha kjenneskap til hvordan dine stasplagg skal behandles.

Next

Marianns verden: Hardangersøm til bunadskjorte

vask av bunadskjorte lin

Bunadsskjorter er som regel laget av bomull eller lin og angripes ikke av møll. Hun er opptatt av å ta vare på bunadstradisjonene i Nordfjord spesielt, og i hele landet generelt. Jeg henger ut det våte plagget, lar det tørke, væter det igjen, og gjentar til det er blitt helt hvitt! Til gjengjeld lover vi at en syngende fru Storlien aldri vil bli offentliggjort på disse sidene, da det hverken er åndsverk eller skjønsverk, men det rene, skjære makkverk. Hva så med majonesflekkene, eller melonsaften du fikk på armen sist du var i selskap? Puss skoene med lær fett og sjekk at hælflikk og andre detaljer er i orden før de settes bort. Birthday is something that we all should wish to our whole family, friends, wife, brothers, and also on say on their birthday to them and wish them a best by choosing the unique and inspirational for our beloved ones.

Next

LENAS BUNAD

vask av bunadskjorte lin

Mai, og trenger deres beste tips! Det hender at vannet blir helt gult, da må en bytte vann. Det er nå en gang slik at hvite bunadskjorter er finere enn gule. Hun anbefaler derfor at du dropper å bruke vaskemidlet du til vanlig bruker på bomullstøyet ditt. Jeg velger å skrive om de lyse sidene av livet, og håper du vil finne inspirasjon og et aldri så lite fristed her hos meg! Rengjøring av bunadskjorte i lin. Her er tipsa du trenger for å kome i gang. Ei linskjorte skal aldri vaskes på mere enn 60 gr.

Next

LENAS BUNAD

vask av bunadskjorte lin

Men om du har en skjorte med broderier i silke eller ull bør du skal du ikke la dette ligge i vann ettersom fargene da kan flyte utover og gi et noe mer futuristisk preg enn ønskelig. Dagens blogg skal handle om den fryktede vasken av bunadsskjorta. De krever skånsom behandling, riktig. Er skjorta strukket og glattet fint før den ble lagt bort, trenger den ikke mer stell før bruk. Husk at flekkfjerningen ikke bare trenger å bestå av å fjerne faktiske flekker, det kan også hende bunadskjorten er blitt grå øverst ved halsen eller håndleddet.

Next