Vinmonopolet lade. Vinmonopolet Trondheim, City Lade, Haakon VI'gt. 9 2019-12-06

Vinmonopolet As Butikk Lade Trondheim

vinmonopolet lade

Vi går mot sesong for hetvin. En fruktig og saftig vin i aroma og i munn. Dette er en av dem. Det er november og slipp av nye viner. Hvitvin: Hva er rimelige og gode viner med tanke på pris? En frisk og fin vin. Men smaksnotatene sparer jeg på, og du vil etterhvert høre om flere av dem. En ren, litt enkel, men pen vin som nå legges ut til salgs i norske butikker.

Next

Vinmonopolet As Butikk Lade Trondheim

vinmonopolet lade

Fin vin å kose seg med i november. Derfor setter jeg den også i kategorien rimelige og gode viner. Det er flere gode viner i kategorien 300-700 kroner. Her gjæres hvitvinsdruene med skallet på i opptil 14 dager, slik som er vanlig for rødvin. Deux Roches P lants du Carre Mâcon-Villages 2016, Burgund, Frankrike. Gassier Garrigues 2016, Rhône Sør, Frankrike. Hos Vinmonopolets mer enn 300 utsalg over hele Norge finner du rødvin, hvitvin, rosévin, perlende vin, musserende vin, sider, fruktvin, aromatisert vin, sterkvin, øl, brennevin og enkelte alkoholfrie drikker.

Next

Vinmonopolet Trondheim, City Lade, Haakon VI'gt. 9

vinmonopolet lade

En drue det satses på fra Vinmonopolet denne måneden. Åpningstider P-hus Mandag —Fredag : 07. Friske blomster, gule frukter, og pære, balansert med en crispy syre. Noen viner passer ekstra godt til spekeskinke. Her er noen forslag fra meg på både nye viner og viner med ny årgang fra basisutvalget på Vinmonopolet.

Next

Vinmonopolet Trondheim, City Lade, Haakon VI'gt. 9

vinmonopolet lade

Nå er det kommet en ny slik vin på Vinmonopolet fra Italia. Ny årgang Her er det mye godt å lukte og smake på. I ukene før desember prøver jeg begrense meg og leter etter rimelige og gode viner. Poggiobello Friulano, Friuli-Venezia Guilia, Italia. Kraftig og søtt etter ripasso-metoden, der det brukes tørkede druer, gjerne rester fra Amarone. Foto: Pixabay Det er alltid gøy å smake på nye druer og og kjenne på overraskelsen, samt oppdage at det finnes rimelige og gode viner.

Next

Vinmonopolet Trondheim, City Lade, Haakon VI'gt. 9

vinmonopolet lade

Putt den i kjøleskapet og en åpnet portvin kan holde seg lenge. Her kan du få en rimelig variant som innfrir, og selvsagt er den basert på områdets hvite drue, Chardonnay. For meg ble jeg tatt rett inn på en markedsdag i Italia en solfylt høstdag. Den er både varm, fin og skarp. Burgund selger noen av verdens dyreste viner.

Next

Vinmonopolet As Butikk Lade Trondheim

vinmonopolet lade

En elegant, kompleks og spenstig vin med mye smak. . Jeg er journalist og eier en liten vingård i Italia. Druene er gjæret med stilken på, i motsetning til det de fleste gjør, slik som meg selv på , stilkene fjernes før gjæringen. Tidsbegrensning parkering i P-hus og utendørs parkering: 3 timer. Du får også kjøpt billett til bussen i vår kiosk på City Lade. Pomodolce Diletto Derthona Timorasso 2014, Piemonte, Italia.

Next

Nye viner på Vinmonopolet

vinmonopolet lade

Tidsbegrensning parkering i P-hus og utendørs parkering: 3 timer. Dette vet Vinmonopolet, som satser på tyngre viner, både i den hvite og den røde kategorien i novemberlanseringen. Godt, med de samme smakene i munnen. Noen av dem blir for beske for min smak, nok på grunn av den lange skallkontakten, men denne likte jeg. Utvalget i nye hvitviner i november i basisutvalget er lite og ikke i den billigste klassen. En del av de nye vinene som kommer nå er ment for jul og prisen er deretter.

Next

Nye viner på Vinmonopolet

vinmonopolet lade

November, for meg er det den litt tunge måneden mellom høst og vinter. Dette er en av de rimeligste i den øvre priskategorien av nye rødviner i basisutvalget, likevel var den min favoritt i denne prisklassen. Timorasso er en hvitvinsdrue fra Piemonte, som for få tiår siden var nær ved å bli utryddet. En fruktig og aromatisk vin. I munn kommer det fram både krydder, litt skog og bondegård. Lett å like og ikke overveldende som noen ripassoer kan være. Det er disse jeg velger å omtale, i første omgang, etter å ha vært på Årsaken er at jeg tror det er flere enn meg som er for å holde litt igjen i disse ukene før julehandelen setter inn.

Next

Åpningstider og kart

vinmonopolet lade

Ripassovinene tok en del nordmenn med storm. Drikk til fisk og sjømat, eller bare kos deg foran peisen! Det kjennes, her er det flere modne mørke bær. Her er det masse mørke bær og sedertre. Jeg kjenner en salig blanding av ost, skinke, frisk frukt og grønnsaker. Men så ble det kanskje for mye? Men det er også rimelige og gode viner. Gravettes Samonac 2015, Bordeaux, Frankrike. Men den har også både bær, litt pepper og lakris.

Next

Nye viner på Vinmonopolet

vinmonopolet lade

Ønsker deg en fin november!! Druen heter Friulano og vokser nordøst i Italia, på grensa til Slovakia. Julestemningen er ennå ikke kommet. Men det går jo an å lade litt opp. Det kommer jeg tilbake til. Ny årgang Søte kirsebær, stramme fine tanniner.

Next