Vårdcentral borås. Närhälsan Heimdal vårdcentral 2019-12-01

Herkules Vårdcentral, Borås, Centrum

vårdcentral borås

Då kan du ringa måndag-fredag kl. Personalen på äldreboendet kan i regel hjälpa till. Vad händer om jag inte väljer? Olika landsting och regioner har olika regler för val av vårdcentral. I vissa fall behövs en remiss. Alla invånare över 16 år kan välja vårdcentral.

Next

Närhälsan Heimdal vårdcentral

vårdcentral borås

För ett läkarbesök betalar du 100 kr om du går till den vårdcentral du är listad på, men 300 kr om du går till en annan vårdcentral. Din journal kan till exempel innehålla din sjukdomshistoria, resultaten av de undersökningar du gjort och vilka läkemedel du tar. Du kan välja att tillhöra en särskild vårdcentral, det kallas för att lista sig. Därför kan det vara bra att kontakta din gamla vårdcentral och berätta att du byter och vart du byter. Hör gärna med vårdcentralen vad de kan erbjuda. Hur gör jag för att byta vårdcentral? Listningen börjar gälla dagen efter vi har registrerat ditt val på vårdcentralen. Känner du ett obehag när du andas och att du inte får tillräckligt med luft? För att driva en patientsäker vård är det viktigt att vi vet att vi behandlar rätt person.

Next

Närhälsan Heimdal vårdcentral

vårdcentral borås

Mejla till , vid tekniska problem kontakta. Du kontaktar den vårdcentral du vill tillhöra och kan boka tid genom att ringa till vårdcentralen. Vi har även vaccinationsmottagning, prickmottagning och infektionsmottagning. Journal får aldrig flyttas utan ditt medgivande. Om du är folkbokförd i Västra Götaland kan du gå in och lista dig via.

Next

Kronans Apotek Boda Vårdcentral

vårdcentral borås

Vi ser fram mot att få erbjuda dig hälso- och sjukvård med hög kvalitet under förtroendefulla former. Verksamheten bedrivs i Praktikertjänst regi. Kan jag gå in på vårdcentralen och göra mitt val där? Enstaka besök kan man alltid göra på en vårdcentral i ett annat landsting och då ersätts det landstinget av hemlandstinget. Hur gör jag för att skaffa e-legitimation? Din journal följer inte med automatiskt. Ett andra alternativ är att lämna in en vårdvalsblankett till den vårdcentral du valt.

Next

Välja vårdcentral i Västra Götaland

vårdcentral borås

Kom till oss och meddela att du vill bli listad. Vårdcentralens öppettider: 08:00-17:00 varje helgfri måndag-fredag. För mer information ber vi dig att ta kontakt med oss på telefonnummer 033- 205770 alternativt kan du ringa till 1177. En infektion innebär att kroppen har angripits av bakterier, virus eller andra smittoämnen. Vi ser helst att du betalar med kort. Gör gärna detta innan du behöver vård eftersom listningen börjar gälla först dagen efter.

Next

Närhälsan Heimdal vårdcentral

vårdcentral borås

Fyll i uppgifterna för att beställa hem en listningsblankett för underskrift. Du kommer att bli informerad om att den ska stänga och du kan då välja en annan vårdcentral. För dig över 85 år är alla besök gratis. Det är alltid möjligt att gå till vilken vårdcentral man vill. Om det inte finns plats för fler patienter på den läkarmottagning eller vårdcentral man har valt, kan landstinget hjälpa till att ordna köplats. För barn och ungdomar under 16 år väljer vårdnadshavaren.

Next

Välja vårdcentral i Västra Götaland

vårdcentral borås

Texten är hämtad från Kom ihåg. Ibland händer det att missnöje och problem uppstår och då vill vi göra vårt bästa för att försöka reda ut problemet. Kontakt via e-tjänster För frågor om vård över nätet är det viktigt med säkerhet. Du har rätt att ta del av de uppgifter som finns om dig i journalen. Det behöver inte vara den som ligger närmast. I första hand hänvisar vi till våra drop-in tider men skulle dessa tider inte passa går det bra att ringa oss 033-720 24 00 för tidsbokning av vaccination. Du kan också få en egen distriktssköterska.

Next

Närhälsan Sjöbo vårdcentral, Borås

vårdcentral borås

Du skriver under blanketten och postar tillbaka den till oss. För barn upp till 16 år är det vårdnadshavaren som väljer. Nu är det dags för säsongens influensavaccination! Välja vårdcentral i annat landsting Du kan också välja att söka vård på en vårdcentral i ett annat landsting eller region. För dig som har svårt att ta dig till vårdcentralen kan vi göra hembesök. Ditt nya val börjar nästa dag. Det är ditt medicinska behov som ligger till grund för bedömningen att göra ett hembesök. Verksamheten har samverkansavtal med Borås Psykoterapiinstitut.

Next

Start

vårdcentral borås

En infektion kan ge symptom som halsont, hosta, feber, infektion i ögon, öron eller luft- och urinvägar. Från en viss ålder, som kan vara olika i landstingen och regionerna, kan den unga välja själv. På vårdcentralen Vi hjälper dig gärna på vårdcentralen. Om du inte gör ett aktivt val blir du automatiskt listad på den vårdcentral som ligger närmast din folkbokföringsadress. Kan jag välja en vårdcentral där jag arbetar? Din journal Om du väljer att söka vård på en vårdcentral i ett annat landsting eller region än där du är folkbokförd kommer de inte automatiskt att kunna se din gamla journal. Om du uteblir från ett bokat besök utan att höra av dig får du betala samma avgift som den patientavgift du skulle ha betalat.

Next

Herkules Vårdcentral, Borås, Centrum

vårdcentral borås

Prata med oss för råd och stöd. Du kan vända dig till vilken vårdcentral du vill. Vi vet också hur mycket du kan vinna på att sluta röka. Berätta också på din nya vårdcentral var du gått tidigare, så kan de hjälpa till att överföra journalen, om det behövs. Om du väljer att lista dig på vårdcentralen i Västra Götalandsregionen betalar du den lägre patientavgiften Om du är folkbokförd i ett annat landsting och väljer att söka vård i Västra Götaland är det ditt eget hemlandstings regler för som gäller. Kontakta oss via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster. I under menyvalet vårdmottagningar kan du se vilken vårdcentral du är listad på och göra ett nytt vårdval.

Next